Grega Žemlja je bil uspešen med posamezniki, med dvojicami pa sta skupaj z Blažem Kavčičem izpadla. Foto: EPA
Grega Žemlja je bil uspešen med posamezniki, med dvojicami pa sta skupaj z Blažem Kavčičem izpadla. Foto: EPA

Proti Laaksonenu, ki na lestvici ATP trenutno zaseda 294. mesto, je upravičil vlogo favorita. Prvi niz je bil izenačen, osmi nosilec turnirja pa ga je dobil šele po podaljšani igri. V drugem je Žemlja dal v višjo prestavo in povedel s 5:0 ter se zanesljivo prebil v naslednji krog turnirja.

Dvoboj je trajal uro in 40 minut. V prvem nizu si je Laaksonen priigral osem priložnosti za odvzem servisa, a jih je Žemlji uspelo rešiti sedem. Od treh je trenutno najboljši slovenski teniški igralec v prvem izkoristil eno. V drugem je 55. igralec sveta od petih priložnosti za brejk izkoristil dve.

V četrtfinalu se bo Žemlja pomeril z drugim nosilcem turnirja Južnoafričanom Kevinom Andersonom, ki je premagal kvalifikana Španca Pabla Carrena-Busta (6:3, 6:3).

Žemljo je med dvojicami skupaj z Blažem Kavčičem moral premoč priznati Nemcema Christopherju Kasu in Dustinu Brownu (6:3 in 6:2). Aljaž Bedene je skupaj s Poljakom Tomaszem Bednarekom presenetil Italijana Potita Staraceja in Daniela Braccalia (6:3 in 7:5), ki sta četrta nosilca turnirja. Beden in Kavčič sta v posamični konkurenci sicer izpadla v sredo v osmini finala.

Ferrer bo izpustil Monte Carlo
David Ferrer,
četrti igralec sveta, je odpovedal nastop na mastersu v Monte Carlu, ki se začne v nedeljo. Španec ne bo nastopil zaradi fizičnih težav, ki pa jih ni želel razkriti. "Na žalost ne bom v Monte Carlu zaradi fizičnih težav. Upam, da bom pripravljen za igro v Barceloni," je na družbenem omrežju Twitter zapisal Ferrer.

MEDNARODNI TURNIR ATP
CASABLANCA, osmina finala, tabela
(467.800 evrov, pesek)

WAWRINKA (ŠVI/1) - KAVČIČ (SLO)
4:6, 6:2, 6:1

GARCIA LOPEZ ŠPA/6 - ROGER VASSELIN/FRA
6:7 (4), 7:6 (3), 6:2

PAIRE (FRA/4) - BEDENE (SLO)
4:6, 6:4, 6:3

ROBREDO (ŠPA) - KAMKE (NEM)
6:4, 7:5

HAASE (NIZ/7) - DE SCHEPPER (FRA)
6:2, 6:7, 6:3

KLIŽAN (SLK/3) - VOLANDRI (ITA)
6:4, 7:6

ŽEMLJA (SLO/8) - LAAKSONEN (ŠVI)
7:6 (5), 6:1

ANDERSON (JAR/2) - CARRENO BUSTA (ŠPA)
6:3, 6:3