Aljaž Bedene bo v četrtfinalu verjetno igral proti drugemu nosilcu Janku Tipsareviću. Foto: Reuters
Aljaž Bedene bo v četrtfinalu verjetno igral proti drugemu nosilcu Janku Tipsareviću. Foto: Reuters

Bedene je s 7:6 (4), 6:7 (2) in 6:3 premagal Američana Donalda Younga. V zadnjem nizu je Young po brejku povedel s 3:1, toda naslednjih pet iger je dobil Bedene, ki je imel skupaj kar 18 priložnosti za odvzem servisa, izkoristil pa je 4. Dvoboj je trajal dve uri in 48 minut.

Žemlja je bil po uri in 44 minutah s 7:5 in 6:4 boljši od 120. igralca sveta Matthewa Ebdna. Zadnjo igro je dobil brez izgubljene točke. Serviral je osem asov, Avstralcu pa je štirikrat vzel servis.

V ponedeljek bo na novi teniški lestvici Žemlja že okrog 60. mesta, kar bo nov slovenski rekord. Ne le na lestvici, uspeh se bo poznal tudi v denarnici: uvrstitev v četrtfinale Dunaja prinaša nekaj manj kot 15 trisoč evrov.

Žemlja proti Haasu, Bedeneta čaka "Tipsi"
Še nikoli se ni zgodilo, da bi se na tako močnem turnirju (nagradni sklad je skoraj pol milijona evrov) kar dva Slovenca prebila med najboljšo osmerico, je pa pred štirimi leti Luka Gregorc igral v polfinalu ATP-turnirja v New Havnu.

Za preboj v polfinale Dunaja bo moral Žemlja premagati Tommyja Haasa, Bedene pa bo igral z Jankom Tipsarevićem.

Izpadla med dvojicami
Žemlja in Bedene sta dobro uro kasneje odigrala še dvoboj drugega kroga na turnirju dvojic. Proti nemški navezi Andre Begemann/Martin Emmrich sta izgubila s 4:6 in 3:6.

Srebotnikova v Moskvi v polfinalu
Katarina Srebotnik
se je v paru s Kazahstanko Jaroslavo Švedovo uvrstila v polfinale turnirja v Moskvi. Premagali sta hrvaško-madžarski par Darija Jurak/Katalin Marosi s 6:3 in 7:5.Srebotnikova in Švedova se bosta za vstop v finale pomerili s prvima nosilkama, Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino.

Dunaj, osmina finala, tabela
(486.750 evrov, trda podlaga)

DEL POTRO (ARG/1) - BRANDS (NEM)
6:7, 7:6, 7:6
MATOŠEVIĆ (AVS) - THIEM (AVT)
6:3, 7:6
MÜLLER (LUKS) - MELZER (AVT/4)
6:3, 3:6, 7:6
LORENZI (ITA) - POSPISIL (KAN)
6:4, 6:4
ŽEMLJA (SLO) - EBDEN (AVS)
7:5, 6:4
HAAS (NEM/3) - LEVINE (ZDA)
6:4, 6:2
BEDENE (SLO) - YOUNG (ZDA)
7:6 (4), 6:7 (2), 6:3
TIPSAREVIĆ (SRB/2) - GULBIS (LAT)
6:3, 6:4