Novak Đoković je bil v Umagu dobro razpoložen. Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Novak Đoković je bil v Umagu dobro razpoložen. Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

21-letni Thiem, trenutno 26. igralec sveta, je dosegel drugo turnirsko zmago v karieri. Letos je bil najboljši že v Nici. Thiem, ki je v polfinalu ugnal prvega nosilca Gaela Monfilsa, je drugi avstrijski zmagovalec v 26-letni zgodovini turnirja. Pred njim je to uspelo Thomasu Mustru, ki je bil v 90. letih v Istri najboljši kar trikrat.

Dvoboj je trajal uro in dve minuti. V prvem nizu je odločitev padla v sedmi igri, ko je Thiem odvzel servis. V drugem je odlično začel in zapored dobil pet iger, trikrat pa mu je tudi uspel brejk. Pri zaostanku s 5:0 je Sousa nasprotniku odvzel začetni udarec, a je Thiem odgovoril že v naslednji igri in izkoristil drugo priložnost za zmago.

Finale si je ogledal tudi Novak Đoković. Prvi igralec sveta je dejal, da ima turnir v Umagu posebno mesto v njegovi karieri: "Z družino sem na dopustu na Hrvaškem. Želel sem si vrnitve v Umag, saj ima ta turnir zame posebno mesto. Prišel sem zaradi vseh dosedanjih srečanj. Prvič sem tu igral leta 2006. Ko sem tu 'v civilu', sem kar nostalgičen. Pred koncem kariere se bom zagotovo vrnil in še enkrat odigral turnir v Umagu."


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 250 UMAG (494.310 evrov, pesek)
Finale:
THIEM (AVT/4) - SOUSA (POR)
6:4, 6:1


MEDNARODNI TURNIR ATP SERIJE 250, BASTAD (494.310 evrov, pesek)
Finale:
PAIRE (FRA) - ROBREDO (ŠPA/2)
7:6, 6:3


MEDNARODNI TURNIR WTA, CARIGRAD (250.000 evrov, trda podlaga)
Finale:
CURENKO (UKR) - U. RADWANSKA (POL)
7:5, 6:1


MEDNARODNI TURNIR WTA, BAD GASTEIN (250.000 evrov, pesek)
Finale:
STOSUR (AVS/2) - KNAPP (ITA/3)
3:6, 7:6, 6:2