Foto:
Foto:
Palestinski premier Ahmed Kurej v Arafatovi odsotnosti na čelu palestinskih oblasti.

Neimenovani uradnik je še povedal, da palestinski predstavniki razmišljajo, da bi Arafata iz bolnišnice v Parizu premestili v bolnišnico v Kairu, od koder bi ga v primeru smrti lažje prepeljali domov.

Pred tem je visoki Arafatov pomočnik Nabil Abu Rudejna pred vojaško bolnišnico v Parizu, kjer se palestinski voditelj zdravi od prejšnjega petka, dejal, da Arafat ni v komi in da spi, v prihodnjih dneh pa naj bi točno izvedeli, kaj je narobe z njim. Po besedah predstavnika je zdravje Arafata stabilno.

Francoski zunanji minister Michel Barnier pa je dejal, da je Arafatovo zdravje slabo, vendar stabilno. Potrdil je tudi, da naj bi v ponedeljek v Pariz prispeli Arafatov namestnik v organizaciji PLO Mahmud Abas, palestinski premier Ahmed Kurej in zunanji minister Nabil Šat .

Do zdaj francoskim zdravnikom še ni uspelo pojasniti, zakaj se je Arafatovo zdravje prejšnji teden nenadoma poslabšalo in so ga morali prepeljati v Pariz. Tam so izključili možnost, da ima levkemijo.

Pogreb v Gazi
Izraelski obrambni minister Šaul Mofaz pa je dejal, da so končane priprave na morebiten Arafatov pogreb v Gazi, čakajo le še na prošnjo palestinskih oblasti za uradno objavo njegove smrti.

V Gazi se je palestinski premier Kurej z drugimi voditelji pogovarjal o nasledniku Arafata.