Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju
Preizkus proge v Areju preložen na torek
Na finalu šest slovenskih smučarjev, 12. marec 2018 ob 08:57 Pred alpskimi smučarji in smučarkami je le še finale svetovnega pokala v Areju. Na Švedskem jim jo je danes zagodlo vreme, tako da so morali prvi trening smuka odpovedati.
11
Jansrudu četrti globus, Kline ostal brez finala v Äreju
93
11. marec 2018 ob 12:09 Norvežan Kjetil Jansrud je v Kvitfjellu pred svojimi gledalci dobil superveleslalom in si že pred finalom sezone zagotovil tretji globus v tej disciplini.
Hiter tempo življenja hitro menja tudi športne junake
45
17. marec 2017 ob 10:29 Življenje piše številne zgodbe, žalostne, pestre, polne padcev in obratov. Ko na karieri Tine Maze in Ilke Štuhec pogledamo skozi prizmo številk, dobimo zelo podobni zgodbi.
Ilkina mama ne bo imela več neprespanih noči
37
20. februar 2017 ob 16:29 Ilka Štuhec se zaveda, da jo čaka še en naporen mesec, zato bo morala naslov svetovne smukaške prvakinje počasi pozabiti: " Kolajno bom obesila na steno in - gremo novim izzivom naproti."
Zlato Ilke Štuhec in bogastvo širine reprezentance
38
20. februar 2017 ob 07:38 Ko je Tina Maze leta 2015 zadnjič nastopila na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju in na njem osvojila kar tri medalje, so se številni bali, da je to za nekaj časa zadnje veliko poglavje ...
Ilka Štuhec navdušila navijače, Maribor si že želi novega sprejema
70
19. februar 2017 ob 18:37 Številni navijači in športni navdušenci so v Mariboru sprejeli svetovno prvakinjo v smuku Ilko Štuhec.
Hirscher kot Tomba 1996, Hadalin z najhitrejšim časom finala
188
19. februar 2017 ob 16:20 Marcel Hirscher je po veleslalomu postal v St. Moritzu tudi svetovni prvak v slalomu. Izkazal se je Štefan Hadalin, ki je imel najboljši čas druge vožnje, zasedel pa je odlično deseto mesto.
Shiffrinova "odpihnila" tekmice za slalomsko zlato; Bucikova 7. Slalomsko tekmo na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu je prepričljivo dobila Mikaela Shiffrin pred Wendy Holdener in Frido Hansdotter. Ana Bucik je bila sedma.
239
Ilki Štuhec se je odvalila gora od srca Ilka Štuhec je po napornem svetovnem prvenstvu in osvojeni zlati medalji zbrala misli ter uprla pogled v nadaljevanju sezone. "Zdaj bi imela rada malce miru," je povedala pred vr nitvijo domov.
28
Hirscher na veleslalomu do petega zlatega odličja na SP-jih Marcel Hirscher je v St. Moritzu postal svetovni prvak v veleslalomu. Drugo mesto je presenetljivo osvojil njegov rojak Roland Leitinger, tretji je bil Norvežan Leif Kristian Haugen.
162
Favorita Hirscher in Pinturault, tudi Kranjec pa "zelo dobro pripravljen" Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v St. Moritzu od petkovega veleslaloma veliko pričakuje Žan Kranjec, ki se potihoma celo spogleduje z medaljo.
12
Worleyjeva izjemno sezono kronala z zlato medaljo Francozinja Tessa Worley je po štirih letih spet postala svetovna prvakinja v veleslalomu. Ana Drev je zasedla 7. mesto, Tina Robnik in Ilka Štuhec pa sta v finalu odstopili.
187
Igra stotink Slovakom odnesla zlato; Slovenci deveti Francozi so v St. Moritzu postali svetovni prvaki, Slovaki so bili presenetljivo drugi. Švedska, ki je v osmini finala ekipne tekme gladko odpravila Slovenijo, je osvojila tretje mesto.
155
Brez Ilke Štuhec in Ane Drev Slovenija ne meri visoko Na SP-ju v St. Moritzu bo v torek na sporedu ekipna tekma. Za Slovenijo bodo nastopili Štefan Hadalin, Žan Kranjec, Ana Bucik, Miha Hrobat, Maruša Ferk in Saša Brezovnik.
31
Smukači nemočni na vedno bolj razriti progi Medtem ko je bil Marcel Hirscher malce jezen, ker mu je zlata medalja ušla za stotinko, novi svetovni prvak v kombinaciji Luca Ärni ni mogel verjeti, kaj mu je uspelo.
55
Presenečenje v kombinaciji: Ärni do zlata s 30. mesta Švica slavi novega svetovnega prvaka. V alpski kombinaciji je v St. Moritzu presenetljivo zmagal Luca Ärni, ki je bil po smuku šele 30. Martin Čater, tretji po smuk u, je zasedel 13. mesto.
281
Krona je doma ostala! Zdaj domuje 62 km vzhodneje Zlata medalje Ilke Štuhec se je veselila tudi Tina Maze: " Vesela sem, da je krona ostala v Sloveniji. Prva medalja je nekaj posebnega, sploh če je zlata. Vso sezono je konstantna in tudi tu je ...
41
Res nor dan: Ilkino zlato in Zdravljica sprožila val čustev Morda je Ilka Štuhec ključni korak k zlati medalji na smuku v St. Moritzu naredila še pred štartom: " V tistih zadnjih trenutkih sem bila prava jaz, pripravljena, da se vržem dol."
138
Prvak Feuz, Kline sedmi - le 15 stotink za medaljo, Hrobat 14. Po ženskem smuku so v St. Moritzu podelili še medalje v moškem smuku. Visoka pričakovanja domačih navijačev je potrdil Beat Feuz, ki je slavil pred Erikom Guayem in Maxom Franzem.
196
Po preložitvi zaradi megle oba smuka v nedeljo Organizatorji svetovnega prvenstva v alpskem smučanju so morali zaradi slabšega vremena odpovedati moški smuk, ki ga bodo po novem izvedli v nedeljo ob 13.30.
131
Izbor
Citat za prebrat
link
Jani Pate
6
20. maj 2018 ob 14:25 Robert Volk je bil hkrati vratar in trener vratarjev. Imel je mladega Jana Oblaka in Damirja Botonjića. Nekega dne je Volk opazil, da je Oblakov ogromni talent prerasel vse.
Več novic ...
Anketa: 9. maj 2018 ob 07:59

Kdo bo slavil v finalu Zahodne konference Lige NBA?

Golden State
Houston
Arhiv
Kazalo