Katja Višnar je potrdila dobro formo, na sobotnem šprintu posamično v prosti tehniki je izpadla v polfinalu in zasedla 11. mesto. Foto: EPA
Katja Višnar je potrdila dobro formo, na sobotnem šprintu posamično v prosti tehniki je izpadla v polfinalu in zasedla 11. mesto. Foto: EPA
Čebaškova in Višnarjeva sedmi v Novem Mestu

Čebaškova in Višnarjeva sta sploh prvič Sloveniji pritekli finale na ekipnih šprintih v klasičnem koraku ter s sedmim mestom izpolnili osnovna pričakovanja. Šesterico sta zgrešili le za dobro sekundo. To je seveda tudi spodbuden rezultat pred prihajajočimi olimpijskimi igrami, kjer bo prav tako na sporedu ekipni šprint v klasični tehniki.

V zadnji predaji kazalo celo na šesto mesto
Čebaškova in Višnarjeva sta v polfinalu osvojili 3. mesto, kar je bilo dovolj za tek v finalu. Čebaškova je štartala s štartno številko dve ter prvi krog predala na osmem mestu, Višnarjeva je znižala zaostanek za vodilno skupino in predala kot šesta. Sledil je tek na šestem oz. sedmem mestu. V zadnji predaji je celo kazalo na šest mesto, vendar je Višnarjeva v ciljni ravnini morala priznati premoč ameriške dvojice. Za Slovenkama so zaostale obe švedski štafeti, nemška, italijanska, kanadska in češka dvojica.

Hitre smuči, malo slabši oprijem
"Blejski dvojec v finalu, fenomenalno. Že to, da sva se uvrstili v finale v tako močni konkurenci, je odlično. Malo mi je žal 6. mesta, ker sem bila zelo blizu, poznalo se mi je, da sem vsak krog tekla zelo na "roke", predvsem zaradi slabšega oprijema. Danes so imeli serviserji veliko dela z izbiro optimalnega oprijema, vendar sem sama imela sicer zelo hitre smuči, malo slabši oprijem, a je bilo to bolje," je povedala Višnarjeva.

Tršan in Gostinčar 27.
S prednostjo slabih štirih sekund sta slavili Maiken Caspersen Falla in Ingvila Flugstad Oestberg pred finsko navezo Mona-Lisa Malvalehto in Aino-Kaisa Saarinen, tretji sta bili Jevgenija Šapovalova in Julia Ivanova iz Rusije. Med moškimi sta slavila Maksim Vilegžanin in Nikita Kriukov pred prvo in drugo ekipo Norveške. Slovenska predstavnika Rok Tršan in Luka Gostinčar sta nastop končala že v polfinalu, kjer sta osvojila 14. mesto, v končni razvrstitvi pa sta bila 27.

Oranič in Jelenko nista nastopila v teku
Nemška nordijska kombinatorca Tino Edelmann in Fabian Riessle sta zmagovalca današnje ekipne sprinterske tekme svetovnega pokala v francoskem Chaux-Neuvu. Druga sta bila Norvežana Mikko Kokslien in Jörgen Graabak (+0,4), tretja pa Nemca Johannes Rydzek in Eric Frenzel (+2,1). Slovenca Mitja Oranič in Marjan Jelenko, 13. po skokih, nista nastopila.

Nove Mesto                           
Ekipni šprint (Ž), klasično:         
 1. NORVEŠKA I                20:58,4
    (Falla, Oestberg)                
 2. FINSKA                       +3,8
 3. RUSIJA II                     4,5
 4. RUSIJA I                     26,0
 5. NORVEŠKA II                  26,7
 6. ZDA                          34,1
 7. SLOVENIJA (Čebašek, Višnar)  35,4
                                     
Ekipni šprint (M), klasično:         
 1. RUSIJA I                  22:03,8
    (Vilegžanin, Kriukov)            
 2. NORVEŠKA I                   +0,2
 3. NORVEŠKA II                   1,7
 4. ČEŠKA I                      13,7
 5. ZDA                          14,2
27. SLOVENIJA (Tršan, Gostinčar)
Čebaškova in Višnarjeva sedmi v Novem Mestu