O Pavliju Čebulju in njegovi funkciji sploh niso glasovali. Foto: BoBo
O Pavliju Čebulju in njegovi funkciji sploh niso glasovali. Foto: BoBo
SZS: Križan novi poslovni vodja

Čebulj naj bi postal novi strokovni vodja alpskih disciplin. Za stroko bo tako skrbel strokovni svet pod vodstvom Grege Benedika, Jožko Križan pa bo skrbel za poslovanje panoge. Nekaj sprememb je v strokovnem vodstvu reprezentanc, še največ v strokovnem vodstvu moških. S seznama je na podlagi še nepotrjenega predloga v primerjavi s preteklo sezono odpadlo kar nekaj trenerjev in pomočnikov trenerjev. Na seznamu tako denimo ni trenerja za tehnične discipline Mitje Kunca in trenerja ter pomočnika trenerja hitrih disciplin Mitje Grašiča, ki se je odločil za nov izziv v Rusiji, in Andreja Jermana, ki bo po novem delal v Oslu na Norveškem.

Nekateri trenerji bodo dobili nove vloge. Klemen Bergant, v pretekli sezoni glavni trener moških ekip, bo v novo sezono zakorakal kot odgovorni trener za tehnične discipline za svetovni pokal, to nalogo je v stari sestavi opravljal Kunc. Peter Pen bo še naprej zadolžen za hitre discipline, Miha Verdnik pa za trening skupine za evropski pokal. Na seznamu je tudi italijanski strateg Andrea Massi, vodja šampionske ekipe Tine Maze, ki bo deloval kot zunanji sodelavec pri moški ekipi, zadolžen za strokovno podporo in pomoč trenerjem. Moški del reprezentance tako že opravlja treninge na atletskem stadionu v Gorici.

Ekipe so sestavljene glede na zadnja potrjena merila in glede na oceno strokovnega sveta alpskih disciplin. V moški ekipi za tehnične discipline za svetovni in evropski pokal so po zdajšnjem predlogu Matic Skube, Žan Kranjec, Žan Grošelj, Jakob Špik, Aljaž Dvornik, Štefan Hadalin in Miha Hrobat, ki se bosta po potrebi in glede na rezultate pridruževala tudi ekipi za hitre discipline za svetovni pokal. V tej so Klemen Kosi, Boštjan Kline in Martin Čater, veterana Rok Perko in Andrej Šporn se bosta trening ekipi smukačev pridruževala na predlog strokovnega sveta in z lastnim denarnim vložkom, na predlog strokovnega sveta se bosta ekipi za tehnične discipline pridruževala Mišel Žerak in Miha Kürner.

V ženski ekipi za svetovni pokal sedem smučark
Menjave je doživelo tudi strokovno vodstvo ženskih reprezentanc. Rasto Ažnoh, ki je bil v pretekli sezoni glavni trener ženskih ekip, bo v novi prevzel naloge odgovornega trenerja ženske ekipe za evropski pokal, po odhodu trenerja za hitre discipline Andreja Možine bo trener za tehnične discipline Denis Šteharnik prevzel tudi vodenje ženske ekipe za hitre discipline, dokler ne bodo poiskali primernega kandidata. Neznanka je še, kakšno vlogo bo imela mama Mariborčanke Ilke Štuhec Darja Črnko, ki ji je prejšnje vodstvo priznalo položaj trenerske pomočnice in serviserke. Pri ženskah je v ekipi za svetovni pokal po predlogu sedem tekmovalk, in sicer Ilka Štuhec, Ana Drev, povratnica po poškodbi Maruša Ferk, Ana Bucik, Vanja Brodnik, Katarina Lavtar in Tina Robnik.

Zaradi omejenega proračuna reprezentanc, realno naj bi znašal približno 1,2 milijona evrov, bo večina reprezentanc ostala brez poletnih priprav na južni polobli, razen smukačev pod trenerskim vodstvom Pena, ki bodo še vedno del priprav opravili v argentinski La Parvi.

SZS: Križan novi poslovni vodja