Cene Prevc je v Lillehamerju zaostal le za Wolfgangom Loitzlom. Foto: MMC RTV SLO
Cene Prevc je v Lillehamerju zaostal le za Wolfgangom Loitzlom. Foto: MMC RTV SLO

Pred njim je bil le Avstrijec Wolfgang Loitzl, tretji pa je bil Nemec Stephan Leyhe. Izmed slovenskih skakalcev so točke osvojili še Andraž Pograjc (17. mesto), Peter Prevc (22.), Dejan Judež (27.) in Nejc Dežman (29.).

V soboto je slavil Nemec Andreas Wellinger, drugi je bil Loitzl, tretji pa Čeh Jan Matura. Peter Prevc je bil peti, Cene Prevc 14., do točk pa je prišel še Dežman na 26. mestu.

Tretje mesto Tepeševe
Slovenska smučarska skakalka Anja Tepeš je na tekmi celinskega pokala osvojila tretje mesto. Zmagala je Avstrijka Jacqueline Seifriedsberger, druga pa je bila njena rojakinja Daniela Iraschko. Uspeh Anje Tepeš je dopolnila Katja Požun, ki je današnjo tekmo v olimpijskem mestu končala na četrtem mestu.

Logarjeva v soboto peta
Na tekmi so nastopile še tri Slovenke: Eva Logar je zasedla deveto, Maja Vtič 11. in Urša Bogataj 15. mesto. Na sobotni preizkušnji je bil na prvih dveh mestih enak vrstni red, tretja pa je bila Finka Julia Kykkaenen. Logarjeva je bila peta, Tepeševa šesta, Vtičeva 13., Bogatajeva 21., Požunova pa je bila diskvalificirana.