Filip Flisar letos ni veliko nastopal, a zagotavlja, da je dobro pripravljen. Foto: STA
Filip Flisar letos ni veliko nastopal, a zagotavlja, da je dobro pripravljen. Foto: STA

Flisar, letos se pojavlja z nekoliko krajšimi brki, želi izboljšati uvrstitev s prvenstva pred dvema letoma v Vosu na Norveškem, kjer je zasedel peto mesto. "Svetovno prvenstvo sicer niso olimpijske igre, toda skupaj z igrami X ga štejem kot drugo največje tekmovanje, tako da imam velikansko željo. Želim si kolajno, seveda pa ne obljubljam, da jo bom osvojil. Kandidatov zanjo je veliko, marsikaj se mora poklopiti, da se z njo dejansko okitim. Počutim se odlično, vsaj tako kot pred olimpijskimi igrami, če ne bolje, tudi pripravljen sem maksimalno," je optimistično razpoložen Flisar.

V letošnji sezoni ni imel veliko možnosti, da se dokaže, nastopil je le na dveh tekmah v Franciji, kjer je zasedel 12. in 15. mesto, v Val Thorensu še nikoli prej ni bil boljši.

"V Kanado na prvo tekmo nisem odšel, saj sem prav takrat zbolel za peto otroško boleznijo, dve tekmi sta odpadli, tako da imam v nogah le preizkušnji v Val Thorensu, kjer pa mi proga ne ustreza. Letos sem imel velike težave s starti, a nato sem v Val Thorensu ostal še pet dni, kar se mi je obrestovalo. Napako sem odpravil, tako da je zdaj moja vožnja od starta do cilja taka, kot si jo želim. Pa tudi proga v Val Thorensu je podobna tej," je največji razlog za optimizem opisal Flisar, ki je za svoje navijače in sponzorje organiziral pot na prizorišče svetovnega prvenstva, tako da bo imel tudi spodbudo s tribun.

Proga v Kreischbergu mu sicer ni pretirano všeč: "Je zelo kratka, sprinterska, ker je premalo snega, so skoki krajši, nekaj elementov pa je vendarle dobrih. Sneg je mokast, a na taki podlagi sem se po navadi dobro znašel." Flisar je na četrtkovem treningu z veliko napako pri ciljnem skoku dosegel 15. čas, kar pa zanj ni pomembno: "Nikoli nisem bil najboljši, ko sem bil sam na progi. Preprosto imam rad družbo na progi, družaben pa sem tudi zunaj nje."