Eddie Edwards bo ena izmed glavnih atrakcij obrobnega dogajanja na novoletni turneji. Foto: www.vierschanzentournee.com
Eddie Edwards bo ena izmed glavnih atrakcij obrobnega dogajanja na novoletni turneji. Foto: www.vierschanzentournee.com

"Zelo dobro, da bo Eddie vendarle lahko skakal. V Garmisch-Partenkirchnu bi moral biti zelo dobro pripravljen za skok na olimpijski skakalnici, pri nas ne bo potrebna velika živčna napetost, to bo le zabava. Edwards je pred tem izrazil željo, da bi še enkrat skočil v okviru novoletne turneje. To željo mu bomo uresničili. Pri 50 letih je "The Eagle" še vedno velika atrakcija," je pojasnil direktor novoletne turneje Stefan Huber. 28. in 29. decembra bo Edwards delil tudi avtograme v Erdinger Areni.

Na olimpijskih igrah v Calgaryju pred 25 leti je s skokoma 70 in 90 metrov gladko osvojil zadnje mesto, a ob tem nepričakovano požel veliko medijske pozornosti. Edwards se je po Calgaryju posvetil študiju prava, delal je kot motivacijski govorec, osvojil tekmo zvezdnikov britanske televizije v skokih v vodo in leta 2010 nosil tudi olimpijsko baklo pred igrami v Vancouvru. Ne bo pa več skakal z očali z debelimi stekli, ki so bila njegov zaščitni znak, saj so mu operirali oči in zdaj bolje vidi.

Direktor tekmovanj v smučarskih skokih Walter Hofer ni hotel niti slišati za možnost, da bi Edwards nastopil v vlogi predskakalca na tako veliki skakalnici.