Jakov Fak je bil tretji biatlonec letošnje zime, postal pa je v Kontiolahtiju tudi svetovni prvak. Foto: EPA
Jakov Fak je bil tretji biatlonec letošnje zime, postal pa je v Kontiolahtiju tudi svetovni prvak. Foto: EPA

Zmagala sta Rusa Anton Šipulin in Jekaterina Jurlova pred Francozom Simonom Fourcadom in Rusinjo Darjo Virolajnen. Fak in Gregorinova sta bila na stadionu v Tjumenu tudi blizu drugemu mestu, saj sta za francosko-ruskim parom zaostala slabe tri sekunde, zmagovalca, ki sta potrebovala dobrih 34 minut, sta pobegnila skoraj 18 sekund in bila neulovljiva.

Na 20 km preizkušnji deseti
Fak je v soboto na 20-kilometrski tekmi s skupinskim štartom zasedel 10. mesto. Posebnost tekme za veliko nagrado Tjumenske oblasti je bila dolžina proge s skupinskim startom, ta je bila daljša od običajne, tekmovalci pa so morali opraviti kar osem streljanj. Fak je zgrešil šestkrat, Gregorinova, ki je na 15-kilometrski preizkušnji zasedla 17. mesto, pa sedemkrat.

V moški konkurenci je zmagal Rus Anton Šipulin, ki je v finišu za le pol sekunde premagal zmagovalca svetovnega pokala Francoza Martina Fourcada, za 11 sekund je za vodilnima zaostal drugi Rus Jevgenij Garaničev.

Med dekleti je bila najboljša trikratna olimpijska prvakinja iz Sočija Belorusinja Darja Domračeva. Rusinja Darja Virolajnen je zaostala za 24 sekund, Finka Kaisa Mäkäräinen na tretjem mestu pa 1:12 minute.