Biatlonska reprezentanca se je predstavila pred odhodom na SP. Foto: BoBo
Biatlonska reprezentanca se je predstavila pred odhodom na SP. Foto: BoBo
Jakov Fak
Jakov Fak ne bo nastopil na SP-ju. Foto: BoBo
Teja Gregorin: Zadnji čas je, da mladi kaj pokažejo
Jakov Fak se je znašel v začaranem vrtincu

"Zaradi zdravstvenih težav, ki se ponavljajo, ni več smiselno vztrajati. Treba je spočiti telo za olimpijsko sezono. Odločitev je bilo težko sprejeti, a s tem bo tudi konec nervoze in tega stalnega vrtenja v krogu, ki je zelo naporno," je Fak povedal na novinarski konferenci.
29-letnik ima že vse od začetka sezone težave z dihali in sinusi. Po 10-mesečni odsotnosti se je na tekmovališča vrnil 13. januarja v Ruhpoldingu, kjer je nastopil le na eni tekmi. Nato je spet izpustil Anterselvo, zadnjo postajo pred svetovnim prvenstvom. Fak je večkrat poudaril, da slabo pripravljen na tekmah ne bo nastopal.

SP se bo začel v četrtek z mešano štafeto. Slovenske barve v Avstriji bodo branili Teja Gregorin, Anja Eržen, Urška Poje, Polona Klemenčič, Klemen Bauer, Rok Tršan, Lenart Oblak in Miha Dovžan. Fak se bo v Hochfilzen odpravil v soboto in navijal za sotekmovalce iz reprezentance na moškem šprintu.

V dozdajšnjem delu sezone sta najboljši izkupiček slovenske vrste dve uvrstitvi Klemna Bauerja do 15. mesta, drugi se niso prebili niti med najboljših 20. "Želja so najboljši izidi v sezoni. Do zdaj smo imeli na vseh tekmah še nekaj rezerve in računam, da bomo najboljše predstave pokazali prav na SP-ju," je dejal glavni trener slovenske vrste Tomaš Kos.

V ženski konkurenci prvi adut ostaja Teja Gregorin, bronasta z zadnjih olimpijskih iger v Sočiju. "Glede na sezono, ki je tekaško boljša, sem imela že do zdaj višja pričakovanja, a sem jih izničila z napakami na strelišču. Upam, da smo to na sklepnih pripravah odpravili. Tudi proga v Avstriji mi je pisana na kožo," je optimistična Gregorinova, ki je sklepni del priprav opravila sama na Pokljuki in se pri tem posvetila predvsem streljanju in psihični pripravi.

Četrtek ob 14.45:
Mešana štafeta, 2x6 + 2x7,5 km

Petek ob 14.45:
Šprint (Ž), 7,5 km

Sobota ob 14.45:

Šprint (M), 10 km

Nedelja ob 10.30:
Zasledovalna tekma (Ž), 10 km
Ob 14.45:
Zasledovalna tekma (M), 12,5 km

Sreda, 15. februarja, ob 14.30:
Posamična tekma (Ž), 15 km

Četrtek, 16. februarja, ob 14.30:

Posamična tekma (M), 20 km

Petek, 17, februarja, ob 14.45:
Štafeta (Ž), 4 x 6 km

Sobota, 18. februarja, ob 14.45:
Štafeta (M), 4 x 7,5 km

Nedelja, 19. februarja, ob 11.30:
Skupinski štart (Ž), 12,5 km
Ob 14.45:
Skupinski štart (M), 15 km

Teja Gregorin: Zadnji čas je, da mladi kaj pokažejo
Jakov Fak se je znašel v začaranem vrtincu