Anna Fenninger in Tina Maze - katera bo 22. marca stopila na najvišjo stopničko? Foto: Reuters
Anna Fenninger in Tina Maze - katera bo 22. marca stopila na najvišjo stopničko? Foto: Reuters
Tina Maze
Ničla v Mariboru vse bolj dobiva na svoji razsežnosti. Foto: Reuters

25-letna Avstrijka ne pozna poraza od zmagoslavja na veleslalomu za svetovno prvenstvo v Vailu. Od takrat je dobila še veleslalom v Mariboru in obe tekmi v Banskem. Zdaj že serijska zmagovalka prekipeva od dobre volje. "Kar sem naredila, me izpolnjuje z velikim zadovoljstvom. Uživam v vsakem zavoju. Videti je preprosto, a je vse prej kot to. Za tem stoji veliko garanja," je povedala Fenningerjeva pred tekmama v smuku in superveleslalomu konec tedna v Garmisch-Partenkirchnu.

Tekme do konca sezone:
7.-8. 3.: Garmisch (smuk, SVSL)
13.-14. 3.: Are (VSL, slalom)
18.-22. 3.: Meribel (smuk, SVSL, slalom, veleslalom)

Če je bila Avstrijka na začetku kariere, tako kot večina mladih tekmovalk, psihološko nestabilna, je zdaj popolnoma dozorela. "Pritisk je bil včasih res neznosen, a mi je iz tega uspelo potegniti najboljše. Na to sem zdaj res ponosna. Zmage me zdaj utrjujejo pred tistim, kar prihaja," je polna samozavesti lanska zmagovalka svetovnega pokala.

Na zadnjih osmih tekmah se obeta izjemen boj. Mazejeva je na ponedeljkovem superveleslalomu za Fenningerjevo zaostala le za 16 stotink. Po udarcu v Mariboru, ko je dvakrat odstopila, je dobila nazaj prepotrebno samozavest. In dokaz, da je Avstrijki čisto blizu. "Anna ni tako hitra," je bil po ponedeljkovem super-G-ju prvi sklep slovenske šampionke.

Mazejeva ima v rokavu skritega asa vsaj na dveh tekmah, slalomih v Areju in na finalu v Meribelu. Fenningerjeva je kljub dobremu slalomu v alpski kombinaciji v Banskem že izključila nastop v tej disciplini konec tedna v Areju, ne pa tudi v Meribelu. Torej tam lahko pričakujemo njeno udeležbo. "Lani sem že osvojila veliki kristalni globus in vem, kako se tej stvari streže. Čisto nič me ne moti, če se zdaj govori le o skupni zmagi," je še dodala Fennigerjeva.

Trener avstrijske ženske ekipe Jürgen Kriechbaum se napovedim za zdaj izogiba. "Črto bomo potegnili na koncu, je pa fantastično gledati njun dvoboj. Anna je nalogo v Banskem opravila odlično. Še vedno je razmeroma sveža, morda celo bolj od vseh drugih tekmovalk. Trenutno ji gre preprosto vse kot po maslu," je povedal Kriechbaum.