Jean Frederic Chapuis je slavil pred Alexom Fivo. Foto: Reuters
Jean Frederic Chapuis je slavil pred Alexom Fivo. Foto: Reuters
Filip Flisar
Filip Flisar z izkupičkom v Areju najbrž ne bo najbolj zadovoljen. Foto: SZS
Filip Flisar spet obstal v osmini finala

Na koncu je v finalu slavil Francoz Jean Frederic Chapuis, ki je dobil že kvalifikacije, pred Alexom Fivo iz Švice in Paulom Eckertom iz Nemčije. Ogorelc je bil tako na koncu najboljši Slovenec na 12. mestu (s tem je tudi izenačil najboljšo slovensko uvrstitev v letošnji sezoni svetovnega pokala), Flisar je zasedel 27. mesto.

Flisar je v kvalifikacijah postavil osmi čas, Ogorelc pa se je v izločilne boje uvrstil z 28. dosežkom.

Nesreča je minljiva, težje se je naučiti smučati
27-letni Mariborčan je nato v osmini finala takoj izpadel, ko je v drugi skupini po padcu zasedel zadnje mesto za Danielom Bohnackerjem, Andreasom Schauerjem in Jamiejem Prebblom. Flisar na Švedskem tako ni izpolnil visokih pričakovanj. Na progi, ki naj mu bi ustrezala, je bil odličen v kvalifikacijah (2. in 8. mesto), ki do zdaj niso bile njegova vrlina, nato pa izpadel že v prvem izločilnem boju, tako kot v soboto tudi tokrat s padcem. Tudi tokrat mu ni uspel že sam start. "Nimam sreče, ampak pride tako. Tokrat sem na enem izmed zavojev, na katerem je bila grbina, pristal na smučki Novozelandca. Ko nekomu pristaneš na smučki, ne moreš ničesar storiti, raztegnilo me je in sem padel. Če imaš nesrečo, težko kaj narediš. Huje bi bilo, če bi vedel, da moje smučanje ni dobro. Toda če lahko v vsaki vožnji koga prehitim, je moje smučanje nesporno dobro. Nesreča je minljiva, težje se je naučiti smučati," po novem neuspehu ni bil posebej razočaran Flisar.

Vrhovnik: Lepa spodbuda za naprej
Bolje se je odrezal Ogorelc, ki je bil v tretji skupini drugi takoj za Jonasom Lenherrjem, v četrtfinalu pa v drugi skupini zasedel tretje mesto za Alexom Fivo in Sylvainom Miaillierjem. Ogorelc je že lani v Areju dosegel najboljši uvrstitvi v svetovnem pokalu, 11. in 13. mesto. "Rekel bi, da je uvrstitev lepa, 12. mesto se sliši dobro glede na položaj. S štarti nismo zadovoljni, z drugim delom proge pa bolj, čeprav je imel tudi nekaj sreče. Ko se bo na štartu prebil naprej, bo boljši. Štart, ki je bila lani njegova vrlina, mu letos ne gre. V Nemčiji prihodnji teden bo nova tekma, proga bo drugačna, kratka in bolj ravna. Je pa z dvanajstim mestom prišel do lepe spodbude za naprej," je dosežek ocenil Primož Vrhovnik, glavni trener reprezentance v smučarskem krosu.

Med dekleti slavje Holmlundove
Do konca sezone v svetovnem pokalu moške čakajo še tri tekme, prvi bosta na sporedu prihodnji konec tedna v Tegernseeju. V skupnem seštevku vodi Victor Norberg Oehling (tokrat le 25.) s 417 točkami pred Chapuisom (387), Flisar je 25. (59), Ogorelc pa 39. (32). Pri ženskah je zmagala Švedinja Anna Holmlund, ki vodi tudi v svetovnem pokalu, druga je bila Čehinja Andrea Zemanova, tretja pa Avstrijka Andrea Limbacher.

Filip Flisar spet obstal v osmini finala