Victorju Öhling Norberg je slavil pred Thomasom Zangerlejem in Jonasom Lenherrjem. Foto: Reuters
Victorju Öhling Norberg je slavil pred Thomasom Zangerlejem in Jonasom Lenherrjem. Foto: Reuters
Flisar tokrat do malega finala

sobotni zmagi je bil Filip Flisar na tekmi v smučarskem krosu v Idre Fjallu sedmi. Izločilne boje je začel odlično, toda zataknilo se je v polfinalu.

Na domačem prizorišču je drugo zmago v letošnji sezoni svetovnega pokala slavil Šved Victor Öhling Norberg, ki je v velikem finalu ugnal Avstrijca Thomasa Zangerla, Švicarja Jonasa Lenhrra in Kanadčana Louisa Pierra Helieja, ki je v polfinalu tik pred ciljem Flisarju preprečil nastop v velikem finalu.

V polfinalu je bil namreč Flisar večji del proge na drugem mestu za Švedom Norbergom, toda po zadnjem skoku ga je za nekaj stotink ugnal Helie. Flisar je tako nastopil v malem finalu, v katerem je bil tretji (za Christopherjem Delboscom in Bradyjem Lemanom), tako da je tekmovanje končal na sedmem mestu.

Mariborčan, ki je po včerajšnji zmagi dobil velik odmerek samozavesti, je bil prepričljiv tako v kvalifikacijah kot tudi v osmini finala in v četrtfinalu. Takoj po štartu je v vseh treh vožnjah prevzel vodstvo in ga zanesljivo nadziral do cilja.

V kvalifikacijah, ki so zaradi pomanjkanja časa tako kot v soboto potekala na izpadanje, je bil neuspešen Blaž Ogorelc.

Pri ženskah je zmagala Kanadčanka Marielle Thompson.

Kralj 19., Kavčič 20.
Deskarji prostega sloga v disciplini snežni žleb so svetovni pokal nadaljevali v Saporu. Slovenska predstavnika Max Kralj Kos in Filip Kavčič sta nastopila povprečno, saj sta zasedla 19. oziroma 20. mesto. Zmagal je nekdanji svetovni prvak, Japonec Rjo Aono.

Flisar tokrat do malega finala