Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Filip Flisar ima v svetovnem pokalu štiri zmage. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Zmagovalec lanskega seštevka svetovnega pokala ni pretirano blestel v kvalifikacijah, na katerih je dosegel 16. čas.

V osmini finala je v svoji skupini osvojil tretje mesto. V četrtfinale sta napredovala zmagovalec kvalifikacij Švicar Armin Niederer in Norvežan Morten Ring Christensen, ki je z 32. mestom v kvalifikacijah za las ujel boje na izpadanje.
Zmaga za Švicarja Niedererja
Niederer je bil na koncu najhitrejši tudi v velikem finalu. Drugo mesto je osvojil Kanadčan Brady Leman, tretji pa je bil Američan Joe Swensson. Nastopili so še trije Slovenci, Matej Adorjan je bil 57., Alan Vidovič 68., Blaž Ogorelc pa 75.
Trener Aljoša Planteu je spregovoril o nastopih slovenskih smučarjev: "Filip je kar bolan, tako da mu danes žal ni zneslo. Dal je vse od sebe, zdaj gre pa lahko samo še ležat. Kvalifikacije je še nekako odpeljal, tudi na startu finala je še šlo, za naprej pa ni imel več moči. Ko je prišel v cilj je rekel, da verjetno ne bi mogel odpeljati še ene vožnje. Ostali fantje niso smučali slabo, a jim primanjkuje treninga. Imajo pa še dosti rezerve."

Tekmovalci imajo naslednjo preizkušnjo na sporedu že ta konec tedna. Italijanski Innichen bo v soboto najprej gostil kvalifikacije, dan za tem pa bo na sporedu finale.