Pjeongčang bo igre gostil čez dobra tri leta. Foto: Reuters
Pjeongčang bo igre gostil čez dobra tri leta. Foto: Reuters

Največja težava so finance, saj so preiskave pokazale, da je prirediteljem v letih 2013 in 2014 uspelo pridobiti le delček načrtovanih sredstev pokroviteljev. Letos je komite zbral za slabih 26 milijonov evrov sredstev, lani pa ničesar. Prvotni načrt je bil, da v letu 2013 zberejo 130 milijonov, letos pa 500 milijonov. Zaradi pomanjkanja denarja je organizacijski komite najel za 139 milijonov evrov več posojil, kot so sprva načrtovali.

V Južni Koreji zdaj raste tudi strah, da se bo moral Čo umakniti z mesta predsednika komiteja in da bodo težave še večje. Čoja bremeni škandal v zvezi z najstarejšo hčerko Čo Hjun Ah, ki je zaradi zapleta na letališču John F. Kennedy v New Yorku že odstopila z mesta podpredsednika letalske družbe Korean Air.

Čojeva je v New Yorku tik pred vzletom zahtevala, da se letalo vrne k terminalu, potem ko so ji tam postregli oreščke v papirnatem škrniclju namesto na krožniku, nato pa želela, da vodja kabinskega osebja zaradi slabe postrežbe zapusti letalo. Njen oče, tudi prvi mož Korean Aira, zatrjuje, da bo kljub temu ostal predsednik organizacijskega komiteja.