Jakov Fak ima novo puško. Foto: BoBo
Jakov Fak ima novo puško. Foto: BoBo
Jakov fak in Uroš Velepec
Fak z glavnim trenerjem Urošem Velepcem. Foto: BoBo

Za nagrado so 26-letnega tekmovalca na sedežu glavnega pokrovitelja v Ljubljani čakali torta, šampanjec in nova, rdeča puška. Biatlonec iz Mrkopalja pa s svojo formo še ni povsem zadovoljen.

Treba je napredovati iz dneva v dan
"Po eni tekmi bolj težko govorim o tem, da je to vrhunska forma in da je to, kar si želim. Bom rajši previdnejši glede tega. Tudi pred začetkom sezone smo mislili, da bo vse perfektno, pa na koncu ni bilo. Treba je počasi napredovati iz dneva v dan in poskušati biti čim boljši ter čim konstantnejši pri vrhunskih rezultatih." Težave z zdravjem so pustile posledice: "Izgubil sem tudi nekaj mišične mase; upam, da bomo vse to sanirali do olimpijskih iger."

Fak: Olimpijsko kolajno je težko napovedovati
Po prvem cilju sezone, stopničkah v svetovnem pokalu, je pogled na prihodnost nekoliko bolj rožnat, nazaj je tudi samozavest, ki pa pri Faku nikoli ni bila vprašljiva: "V bistvu je samozavest pri meni vedno na visoki ravni, ker verjamem v svoje kvalitete. Enostavno je pač moralo preteči nekaj časa, dokler nisem prišel na raven, ki zagotavlja vrhunske uvrstitve. Šli bomo v Soči in poskušali narediti čim več. Zelo težko je napovedovati olimpijsko kolajno, tega se ne bi niti slučajno lotil. Želim si jo, upam, da bomo vsi zadosti zbrani in sprejemali prave odločitve ob pravem času in bo potem - če bo tudi malo športne sreče - vsa ekipa nagrajena s kolajno. Vem, da bomo naredili vse oziroma se trudili po najboljših močem tako na progi kot na strelišču in pri mazanju smuči. Vsak trud se enkrat nagradi, ni pa nujno, da je to ravno z olimpijsko kolajno."

Fak gre v Anterselvo uživat
Biatlonci se bodo prihodnji konec tedna ustavili na Južnem Tirolskem v Italiji na zadnji postaji svetovnega pokala pred olimpijskimi igrami. Anterselva/Antholz bo od četrtka do nedelje v znamenju sprinterskih, zasledovalnih in štafetnih nastopov. "V Antholz grem res uživat. Ko bom užival, vem, da lahko naredim dobre uvrstitve. Meni je najpomembneje, da sem čim bolj sproščen, in potem gre vse lažje."