Zimski športi
(4)
Goran Janus
Goran Janus bo stopil v čevlje Matjaža Zupana. Foto: MMC RTV SLO
VIDEO
Janus kandidat za glavneg...

Dodaj v

Janus dobil zeleno luč pristojnega odbora

Tudi nordijci s finančnimi težavami
18. maj 2011 ob 22:24
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Medtem ko je Matjaž Zupan blizu dogovora s Francozi, je "zaslišanje" na odboru za skoke in nordijsko kombinacijo uspešno prestal njegov naslednik Goran Janus.

"Načeloma nisem pričakoval, da bom glavni trener A-ekipe, ker sem si mislil, da bosta Matjaž Zupan in Smučarska zveza Slovenije našla skupni jezik tik pred zdajci. To delo bo zame predstavljalo en nov izziv, predvsem večjo odgovornost. Šel sem v to, ker nekako že toliko časa delujem v tem športu in je v bistvu eno napredovanje več v moji karieri," je med sejo odbora navzočim medijem povedal 41-letni Janus, dozdajšnji Zupanov pomočnik.

Janus je nato okvirno razkril način dela v naslednji sezoni: "Sistematika treniranja bo podobna kot v prejšnji sezoni. Trenažno delo bom nadaljeval in nadgradil iz B-ekipe. Poudarek bomo dajali dvigu motorične kondicije in eksplozivne moči in to bomo tudi izvajali skozi celotno poletno obdobje." Analiza je namreč pokazala, da bo treba količinsko povečati treninge na skakalnici in tudi treninge kondicije.

Jedro reprezentance bronasti olimpijci
Sestavo reprezentance bo dokončno potrjeval zbor za skoke na seji prihodnji četrtek. "Formalno so ekipe sestavljene in čakamo samo še na potrditev. Jedro reprezentance bodo zagotovo bronasti skakalci iz Osla, zraven pa jim bomo pridružili predvsem mlade. Glavno merilo pri vključevanju v ekipo so bili rezultati svetovnega pokala," je povedal novi trener, ki je pred dilemo, kako uspešno startati v poletno skakalno sezono, hkrati pa tudi več časa nameniti treningom in razvoju eksplozivne moči pri skakalcih.

Nordijcem za novo sezono manjka 300.000 evrov
Predsednik odbora in zbora za smučarske skoke Ljubo Jasnič je pohvalil predstavljene programe, vendar pa uresničitev programov visi v zraku, saj se v tem trenutku spopadajo s precej veliko finančno stisko: "Da bi vse predstavljene programe izpeljali v celoti, bi potrebovali vsaj 1,113 milijona evrov, vodstvo Smučarske zveze Slovenije pa je lanskih približno 920.000 evrov zmanjšalo za še 100.000 evrov, kar pomeni, da je v letošnjem proračunu zazijala razlika v višini 300.000 evrov. Toliko je namreč denarja v vreči za skoke in nordijsko kombinacijo," je opozoril Jasnič, ki nikakor ne bo privolil v krčenje programov. "Skušali bomo narediti vse, da manjkajoča sredstva pripeljemo v skoke in nordijsko kombinacijo, potem bomo lahko od trenerjev zahtevali, da načrte tudi uresničijo," je povedal Jasnič. Nordijci so sicer preteklo sezono končali s pozitivno bilanco, saj so vknjižili presežek 17.000 evrov.

A. V.
Prijavi napako
Komentarji
ghor2
# 19.05.2011 ob 11:43
Rdeča zvezda preberi šeenkrat : ".....jedro reprezentance bodo zagotovo bronasti skakalci iz Osla...." :)))
webmaher
# 19.05.2011 ob 12:41
ni dnarja ni muzke, vsaka uvrstitev med 10 bo zlata vredna :-)))
Za novinarje na MMC pa en predlog: napišite še malo o proračunih Avstrijcev, Nemcev, Poljakov ... ni čudno da je Kranjec V Beljaku treniral kar brez kombinezona ...
webmaher
# 18.05.2011 ob 22:34
Presežek, zanimivo, lej ti to, a so skakalci dobili vse do zadnjega centa plačano ...
Rdeča zvezda
# 19.05.2011 ob 05:10
Jedro reprezentance bronasti olimpijci- a se vraajo Fras, Žonta in PP?
Mislim, da bi bil Jani Grilc 5x boljša izbira, a kaj čmo, kolkor denarja, toliko muzike...
Izbor
Kazalo