Slovenska reprezentanca v nordijskih disciplinah za sezono 2014/15. Foto: BoBo
Slovenska reprezentanca v nordijskih disciplinah za sezono 2014/15. Foto: BoBo
Peter Prevc
Peter Prevc je blestel v lanski sezoni. Lahko letos še kaj doda? Foto: BoBo
Skakalci odštevajo dneve do prve tekme

Glavni trener Goran Janus je povedal, da je bilo treningov še več kot lani: "Komaj čakamo na prve tekme. Prejšnji teden smo trenirali v Kranju in tudi jutri bomo, v četrtek pa gremo že na pot proti Nemčiji. Skrita želja je zmaga v pokalu narodov. A treba bo biti potrpežljiv."

V Klingenthal s sedmerico
Slovenija zmage v pokalu narodov v zimskih športih še nima. Kako dobro so pripravljeni skakalci, bo znano že ta konec tedna, ko se bo sezona svetovnega pokala začela v Klingenthalu. Spomnimo, da je lani Slovenija na ekipni tekmi zmagala. V Klingenthal potujejo Peter Prevc, Robi Kranjec, Jernej Damjan, Jurij Tepeš, Matjaž Pungertar, Anže Lanišek in Jaka Hvala, ki ga bo na naslednji postaji, v Kuusamu, zamenjal Tomaž Naglič.
Prevc se v glavi že umirja
Peter Prevc, ki je iz Sočija prinesel dve olimpijski medalji, lansko sezono svetovnega pokala pa končal z zmago v Planici (seveda vsi upajo, da se bo sezona res končala s poleti na prenovljeni velikanki), že čuti nekaj vznemirjenosti: "V glavi se že čuti, da se bliža začetek, se pa počasi že umirjam pred prvo tekmo."
Damjan si želi poletno formo prenesti v zimo
V poletni sezoni je blestel Jernej Damjan, ki pa se zaveda, da je zima druga zgodba: " Delali smo na tem, da formo prenesem tudi v zimo. Kondicijsko sem bolje pripravljen kot lani, ampak morajo se ujemati še druge stvari." Program v Klingenthalu se začne s petkovimi kvalifikacijami. V soboto je ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.
V Gorenjevem salonu v Ljubljani so se predstavili tudi skakalke in kombinatorci. Skakalke, ki jih prva tekma sezone čaka na začetku decembra v Lillehammerju, bodo imele (poleg svetovnega prvenstva) vrhunec na domači tekmi na Ljubnem. Jasno, želja je, da takrat ena izmed njih stopi na zmagovalni oder. Kombinatorci so ta hip predvsem veseli, da na Pokljuki sneži in bodo lahko kmalu trenirali na tekaških smučeh, ne pa na rolkah.

Skakalci odštevajo dneve do prve tekme