Foto:
Foto:

eeno ne mislim vreči puške v koruzo.

Vem, da bo vedno nekaj takih, ki mi bodo lansko zmago v Planici zamerili do konca življenja in bom o tem kakšno slišal ob vsakem slabšem skoku/poletu. Prav tako pa vem, da sem se vedno in se tudi vedno bom, dokler se bom s tem športom ukvarjal, trudil po svojih najboljših močeh. Vem, zakaj treniram, in vem, zakaj se od svojega 6. leta trudim biti dober, kot sem le lahko, in zakaj ne popuščam nikoli in se ne pokorim nikomur. Več kot 20 let svojega življenja sem posvetil športu, ki ga imam rad in za katerega bi naredil vse, pa čeprav bi se ob slabših skokih oziroma slabši sezoni, kot je letošnja, najraje sesedel in zajokal, polomil smuči ali raztrgal skakalne čevlje, vem, da sem v svojo pripravo vložil preveč dela in časa, da bi se lahko tako hitro vdal, poleg tega pa želim bolj kot komur koli samemu sebi dokazati, da zmorem, kajti samemu sebi ne bi nikoli odpustil, če v šport ne bi vložil vsega, kar lahko.

Dodal bi še, da mi je žal, in rad bi se opravičil celotni reprezentanci na današnji tekmi, vključno z vodstvom ekipe in vsem gledalcem/navijačem. Moji skoki danes, predvsem pa moje obnašanje danes ter na preteklih nekaj tekmah niso bili na ravni človeka, ki je odrasel in bi moral biti v zgled mlajšim. Prevečkrat me preplavijo čustva in nejevolja in tega se bom v prihodnje skušal čim bolj izogibati.

Naredil bom vse, kar je v moji moči, da rešim, kar je ostalo od sezone ter, da se, če in kolikor je to le mogoče, odkupim za svojo slabšo predstavo danes.
Za konec pa še enkrat, sem jezen in razočaran, pa vendar ... jutri je nov dan.
Hvala za podporo!

Jurij Tepeš je bil hudo razočaran po ekipni tekmi v poletih na Kulmu. Vir: Facebook