Jekaterina Jurlova in Aleksej Volkov se veselita prestižne zmage v Gelsenkirchnu. Foto: EPA
Jekaterina Jurlova in Aleksej Volkov se veselita prestižne zmage v Gelsenkirchnu. Foto: EPA
Veltins Arena je domovanje Schalkeja, ki v letošnji sezoni blesti v Bundesligi. Konec leta je na tem modernem stadionu tudi biatlonski spektakel, vstopnice so vedno hitro razprodane. Foto: EPA

Jekaterina Jurlova in Aleksej Volkov sta zmagovalca 16. biatlonske ekshibicije v Veltins Areni v Gelsenkirchnu. Zbralo se je kar 44.000 gledalcev.

Rusa sta predvsem po zaslugi izjemnega streljanja prepričljivo ugnala Čeha Ondreja Moravca in Evo Puškarčikovo. Tretje mesto sta si na zadnjem streljanju priborila Avstrijca Julian Eberhard in Lisa Hauser.
Zelo razočarani so bili Nemci, saj je športnica leta 2017 Laura Dahlmeier zbolela. Zamenjala jo je Nadine Horchler, ki je skupaj z Benediktom Dollom končala na osmem mestu. Najboljša Nemca sta bila Franziska Hildebrand in Erik Lesser na šestem mestu.

Na razprodanem stadionu Schalkeja bi moral nastopiti tudi Jakov Fak in se potegovati za svoj del iz skupnega nagradnega sklada 156.000 evrov. A najboljši slovenski biatlonec je nastop v paru z Ukrajinko Julijo Džimo zaradi prehlada odpovedal.

Konec tedna slovenske biatlonce čaka državno prvenstvo na Pokljuki, že prihodnji teden pa svetovni pokal v Oberhofu.