Brki ostajajo! Foto: MMC RTV SLO
Brki ostajajo! Foto: MMC RTV SLO

Nabriti Mariborčan se ni mogel veseliti uspeha, saj se je na tekmi v Grindelwaldu v Švici zgodila tragedija. V osmini finala se je po skoku smrtno ponesrečil Kanadčan Nick Zoricic. Usodne so bile poškodbe glave. Tekma je bila odpovedana, šteli pa so izidi kvalifikacij, ki jih je dobil Flisar. Prireditelji so se prav tako odločili, da ne bodo izpeljali nedeljske preizkušnje. Svetovni pokal v krosu je tako končan, zmagovalec pa Filip Flisar, ki je bil najprej obetaven alpski smučar. Kratek pogovor z njim je v hotelu Lauberhorn blizu Grindelwalda za TV Slovenija opravil Miran Ališič.


Čestitke za uspeh. Na začetku ne moremo mimo tragedije vašega kanadskega kolega. Ste ga dobro poznali?
Hvala za čestitke. Tragedije nisem videl, bil sem na poti na štart, nas je pa seveda vse pretreslo. Z Nickom sva se poznala zelo dobro, je bosanskih korenin in zaradi te bližine je v srcu še huje.

Smučarski kros je po televiziji videti zelo nevaren šport. Je tudi v resnici tako?
Vsekakor je nevaren. Veliko je klasičnih poškodb, pretrganih križnih vezi, zlomov rok in nog, ni pa pogosto, da se zgodijo takšne usodne nesreče kot danes. Štirje smo na progi, ne vemo, kaj se bo zgodilo. Splet okoliščin je lahko tragičen, kot je bil žal danes.

V katerih elementih smučanja mora biti tekmovalec v krosu najboljši?
Pri nas je zelo pomemben štart, obvladati moramo skoke, drsenje na snegu - podobno kot smukači -, znati je treba tudi prenašati psihični pritisk, saj imamo štiri vožnje v izločilnih bojih in že to je težko.

V Sloveniji nimamo veliko skupnih zmagovalcev svetovnega pokala. Bo vaš uspeh prinesel tudi komercialno-finančno korist. Bi se lahko približali Tini Maze?
Ha, koliko se ji bom približal, ne vem, sem pa vesel, da sem približal smučarski kros Slovencem, kar je vsekakor dobro tudi zame, kar se tiče sponzorjev.

Vaš zaščitni znak, brki, ostajajo?
Brki ostajajo.