Zimski športi
(4)
Žan Košir je v Pjongčangu osvojil svojo tretjo olimpijsko medaljo. Foto: EPA

Dodaj v

Košir bi rad sezono sklenil še z dvema tekmama

Prihodnji konec tedna še dva paralelna slaloma
8. marec 2018 ob 11:12
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA

Scuol v Švici bo v soboto gostil zadnji paralelni veleslalom svetovnega pokala za deskarje. Nastopili bodo Tim Mastnak, Rok Marguč, Jure Hafner in Gloria Kotnik, ki se jim bo najbrž pridružil Žan Košir.

Bronasti iz Pjongčanga je v preteklih dneh pod vodstvom Jerneja Demšarja in Gašperja Oblaka treniral v Kranjski Gori. "Zadovoljen sem s poolimpijskim delom treningov na snegu. Za zdaj je vse pod nadzorom, tako da bom v Švici najbrž štartal. Predzadnjič v tej sezoni," je povedal Košir.

Tekma v jugovzhodnem delu Švice bo hkrati zadnja Koširjeva letošnja tekma za svetovni pokal. "Na zaključku v Winterbergu 17. in 18. marca v paralelnih slalomih zagotovo ne bom deskal, udeležil pa se bom državnega prvenstva konec marca na Rogli," je načrte za zaključni del sezone razkril nosilec treh olimpijskih kolajn.

Na krilih izida s Kayserija, prvih stopničk v svetovnem pokalu, bo v Scoulu nastopil Tim Mastnak, ki je izredno optimističen. "Končno se mi je vse skupaj le izšlo po pričakovanjih. Zdaj sem povsem sproščen. Pritiska ni več, tako da na polno vstopam v marčevski del sezone. Komaj čakam, da bom znova na startni rampi," se nastopa v Švici veseli Mastnak.

Vrnitev svetovnega pokala v Švico pozdravlja tudi Rok Marguč, ki je v Švici dosegel svojo edino zmago za svetovni pokal. "V soboto bo minilo natanko pet let od te moje zmage v Arosi, ki je za slovensko alpsko deskanje tudi zaradi naslova svetovnega prvaka Roka Flandra leta 2007 zelo uspešno prizorišče. Upam, da bo odslej to tudi Scuol," pravi v Turčiji četrtouvrščeni Marguč.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Alonso1
# 08.03.2018 ob 12:36
Malo bolj resno lotil treninga in tekem???
Kaj pa to govoris??
Model je skoraj da ne izpustil celi 2 sezoni zaradi ponavljajocih se bolecin tezav s hrbtom.
mitjek
# 08.03.2018 ob 19:49
Če bi Košir dobil 3000 evrčkov na mesec(pa jih ne), bi si jih bolj zaslužil, kot vsi naši uradniki, politiki,....

Ko bomo enkrat začeli tako na šport gledati, ne bomo imeli nobenega vrhunskega športnika več.
exwannabe
# 08.03.2018 ob 13:30
Prosto po Čop-u: Model, ki je vozil 2 tekmi v 3 letih v obskurnem športu je naredil za prepoznavnost Slovenije več kot košarkarji z EU naslovom.

Še kar umiram od smeha....

Zgodba Koširja je pa znana...sedaj bo malo natvezil zgodbic kako bo še "tekmoval" za naslenje OI, da potegne od države še "muchos denaros", potem bo pa zganjal še turizem naslenja 4 leta....in mi bomo plačevali njegove turistične izlete....

O temu bordanju pa itak ni za zgubljat besed....enkrat si poglejte tekmo za svetovni pokal...gledalci=tekmovalci....žive duše ni nikjer......če se ravno kakšen naključni mimoidoči tam ustavi za 5min to je pa tudi vse.... lol
hladnikk
# 08.03.2018 ob 12:10
ja super ane kaj :D poj pa nasledne 3 leta po kako tekmo na sezono, četrto leto pa spet na zlato v peking :D

Tip je najboljši in brez konkurence, če bi se sam mal bl resno lotu treninga pa tekm :D
Izbor
Kazalo