Žan Košir je v svetovnem pokalu devetič stopil na stopničke. Foto: BoBo
Žan Košir je v svetovnem pokalu devetič stopil na stopničke. Foto: BoBo
Rok Marguč
Rok Marguč je izgubil polfinale proti Žanu Koširju. Foto: EPA

Košir je v velikem finalu naredil napako in zmago prepustil Italijanu Rolandu Fischnallerju. Marguč je v malem finalu izgubil proti Jaseyju Jayu Andersonu, ki je bil najhitrejši v kvalifikacijah. Zaradi slabega vremena so tako deskarji kot deskarke v zaključnih bojih odpeljali le eno vožnjo.
Eden izmed vrhuncev dogajanja v zasneženi Carezzi je bil slovenski polfinale, v katerem je bil Košir uspešnejši od Marguča.
Košir, dobitnik dveh medalj z olimpijskih iger, je v osmini finala premagal Andreja Soboljeva, nato pa se je Vicu Wildu oddolžil za poraz v finalu Sočija. Marguč je najprej izločil Andreasa Prommeggerja, drugega iz kvalifikacij, nato pa v četrtfinalu še Justina Reiterja.

Košir je bil v kvalifikacijah tretji, Marguč pa 15. V kvalifikacijah so obstali Jernej Demšar na 26. mestu, Jure Hafner na 37., Rok Flander na 40. in Tim Mastnak na 44. mestu. Pri dekletih je Gloria Kotnik z 31. časom kvalifikacij prav tako končala tekmovanje.

Marguču ostaja grenak priokus
"Lahko sem zadovoljen, grenak priokus pa vseeno vstaja. Teh četrtih mest imam že dovolj, želel bi si na stopničke. S strmino danes nisem imel težav, z ravninskimi deli pa nisem najbolj zadovoljen, posebno to velja za kvalifikacije. Vseeno pa lahko rečem, da mi je uspel dober začetek sezone, prav zanimivo pa je, da sva z Žanom dosegla isti rezultat kot lani. To je dober obet za nadaljevanje, prav tako pa je zanimivo, da večjih sprememb na vrhu, ki sem jih pričakoval, ni. Zame je presenečenje le nastop veterana Andersona, ki me je prepričal, da mene čakajo še trojne olimpijske igre in ne dvoje, kot sem mislil. Zdaj se že peljem na trening slaloma, upam, da bodo organizatorji četrtkove slalomske tekme v avstrijskem Montafonu progo vsaj solili, tukaj je namreč niso. Pogoji so bili težki, a enaki za vse,"
je dejal Marguč.

Deskanje: Košir drugi, Marguč četrti
Košir v finalu priznal premoč Fischnallerju
Košir v slovenskem polfinalu ugnal Marguča
Deskanje: Košir drugi, Marguč četrti
Košir v finalu priznal premoč Fischnallerju
Košir v slovenskem polfinalu ugnal Marguča