Žan Košir je zasedel tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO/Leon Andrejka
Žan Košir je zasedel tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO/Leon Andrejka
Košir tretji v Bad Gasteinu

V finalu je Avstrijca ločilo 11 stotink sekunde, Prommegger je slavil deseto zmago v svetovnem pokalu. Košir, ki je zmagal v kvalifikacijah, je v malem finalu ugnal Američana Justina Reiterja, potem ko mu je vrata v veliki finale zaprl Prommegger.
"Že v kvalifikacijah sta mi uspeli solidni vožnji, kar je bilo zelo pomembno, kajti tisti, ki je bil najboljši v kvalifikacijah, se je lahko odločal, na kateri progi bo nastopil v finalu, kjer je bila danes za razliko od večine tekme samo ena vožnja. S tega vidika sem imel torej najboljše izhodišče. A potem se mi ni izšlo v polfinalu, čeprav menim, da bi tudi tam lahko zmagal. Ampak ne glede na to sem na koncu lahko s tretjim mestom zelo zadovoljen, saj to pomeni, da sem na poti, ki mi nosi dosežke, ki si jih želim," je povedal Košir, ki je po Arosi 2008 in Kreischbergu 2009 tretjič v karieri osvojil tretje mesto na tekmah svetovnega pokala.
V soboto še ena priložnost za dober rezultat
Rok Marguč
je bil 15., preostali Slovenci pa so obstali v kvalifikacijah. Izidor Šušteršič je zasedel 30. mesto, Rok Flander, najboljši Slovenec na zadnji tekmi v Carezzi, 35., Jernej Demšar je odstopil, Tim Mastnak pa je bil diskvalificiran.
V ženski konkurenci je zmagala Nemka Amelie Kober, edina Slovenka Gloria Kotnik je nastope končala v kvalifikacijah na 30. mestu.

V soboto dopoldne bo na sporedu še en paralelni slalom.

Košir tretji v Bad Gasteinu