Žan Košir veliko pričakuje tudi od nedeljskega slaloma. Foto: EPA
Žan Košir veliko pričakuje tudi od nedeljskega slaloma. Foto: EPA
Roland Fischnaller, Benjamin Karl in Vic Wild
Roland Fischnaller, Benjamin Karl in Vic Wild na zmagovalnem odru. Foto: EPA

Zmagal je Avstrijec Benjamin Karl pred Italijanom Rolandom Fischnallerjem in Rusom Vicom Wildom. 28-letni Košir, ki je bil pred dvema letoma v La Molini v Španiji šesti, bo medaljo znova naskakoval na nedeljskem slalomu, ki je njegova ljubša disciplina. Pred dvema tednoma je v tej disciplini tudi prvič zmagal na tekmi svetovnega pokala na generalki v Bad Gasteinu.
"Škoda padca v polfinalu. Mislim, da si je malo poškodoval križ. Telo po tem ni več pustilo tako dobrih nastopov kot predtem, toda tudi četrto mesto je odlično," je po tekmi povedal vodja ekipe Peter Kotnik.
Fischnaller izločil vse tri Slovence
Da je slovensko deskanje v svetovnem vrhu, sta potrdila tudi nekdanji svetovni prvak Rok Flander z 8. in dozdajšnji svetovni podprvak Rok Marguč z 12. mestom. Oba je na poti v polfinale izločil Fischnaller, ki je nato tam premagal še Koširja. V prvi vožnji je Košir izgubil ravnotežje in nekaj deset metrov pred ciljem padel, zato je v drugo moral štartati sekundo in pol pozneje kot Italijan. Pogumen nastop bi ga skorajda pripeljal v finale, a je moral na koncu vseeno priznati premoč tekmecu. Zaostal je le 24 stotink.

V boju za bron se je Košir spopadel z Wildom, Rusom, rojenim v ZDA. Prva vožnja se je končala z zmago Slovenca, ki je v zadnji nastop dneva odnesel 16 stotink prednosti. V drugo pa je bil za odtenek boljši Wild in speljal kolajno najboljšemu slovenskemu deskarju ta hip.

Kotnikova 33.
Košir je v kvalifikacijah, kjer je izpadel Jernej Demšar (28.), postavil drugi čas. V osmini finala je premagal Avstrijca Antona Unterkoflerja, v četrtfinalu pa Švicarja Kasparja Fluetscha.

Pri dekletih se je zlata veselila Nemka Isabella Laböck, druga je bila Avstrijka Julia Dujmovits, tretja pa še ena Nemka Amelie Kober. Gloria Kotnik je končala na 33. mestu.