Žan Košir bo svojo pozornost usmeril v Soči. Foto: MMC RTV SLO
Žan Košir bo svojo pozornost usmeril v Soči. Foto: MMC RTV SLO
Žan Košir ostal brez velikega globusa

Košir je z le 54. mestom ostal brez izločilnih bojev in brez velikih sanj o končni zmagi. Pred današnjo tekmo je imel v skupnem seštevku 90 točk zaostanka za vodilnim Avstrijcem Lukasom Mathiesom. Kot edinemu izmed slovenske ekipe se je v glavni del na zadnji tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni uspelo prebiti Roku Marguču, ki je bil v kvalifikacijah 12. Na koncu je zasedel 14. mesto.

Napadel na vso moč, a žal se ni izšlo
"Nisem pretirano razočaran. Nisem imel druge možnosti, kot da napadem na vso moč, a žal se mi ni izšlo. Kot že enkrat letos, ko sem izpadel, sem bil na dobri poti do najboljšega rezultata kvalifikacij. Ostal mi je le še en zavoj, a ravno takrat je bilo preveč hitrosti, tako da ga nisem zvozil. Mogoče je bilo negativno tudi to, da nisem bil prav nič živčen. Ko sem, mi gre bolje. A lahko rečem, da nisem nazadoval. Drugi tekmovalci me niso prestrašili. Zdaj moram le pridobiti zanesljivost, saj v Sočiju napake ne sme biti," je dejal 29-letni Tržičan, ki meni, da so končni rezultati svetovnega pokala povsem zasluženi: "Na vrhu so tisti, ki skozi vso sezono kažejo najboljše vožnje. Jaz bi moral za osvojitev kristalnega globusa danes zmagati, kar samo kaže, da ga je Mathies zasluženo osvojil."

Slovensko čast je na zadnji tekmi tako reševal Rok Marguč, edini Slovenec, ki se je uvrstil v sklepne boje, tudi on pa je izpadel že po prvem obračunu. Izločil ga je poznejši zmagovalec Dufour. Tako je zasedel 14. mesto.

Marguč: Francoz je bil premagljiv
"Z dvema vožnjama sem bil zadovoljen, je pa res, da bi si na zadnji tekmi pred olimpijskimi igrami želel kaj več. Danes je bila ena super tekma, ki pa se za nas ni najbolje izšla. Postaja kar tradicionalno, da tisti, ki izloči mene, nato zmaga. Mislim pa, da je bil Francoz premagljiv, v prvi vožnji sva bila skupaj, v drugi pa sem naredil dve nepotrebni napaki. Malo sem jezen, a fokus je že usmerjen na Soči. Upam, da bodo v nekoliko drugačnih pogojih in na daljši progi rezultati tam drugačni. Danes pa moram res pohvaliti organizatorje. V Nemčiji še nikoli ni bilo tako lepo pripravljene proge, pa še sonce je sijalo. Dejstvo je, da takih tekem letos ni bilo veliko," je dejal Marguč.

Od preostalih najboljši Flander na 24. mestu
Preostala peterica Slovencev na startu je prav tako ostala brez finala. Rok Flander je le 55 stotink zaostal za 16. mestom, na koncu pa zasedel 24. mesto. Tim Mastnak, Izidor Šušteršič in Jure Hafner so se zvrstili na 34., 35. in 36. mestu, Jernej Demšar pa je bil 52.

Med dekleti slavje Patrizie Kummer
Zmagal je Sylvain Dufour, ki je Koširja prehitel tudi v skupnem seštevku in ga potisnil na končno tretje mesto, skupne zmage pa se je veselil Avstrijec Mathies. V ženski konkurenci je z dvema vožnjama opravila Gloria Kotnik. Začela je dobro, v prvem nastopu postavila 21. čas in tako imela možnosti za napredovanje. Druga vožnja ni bila tako hitra, tako da je na koncu zasedla 29. mesto. Druga Slovenka na startu, Iva Polanec, je bila 46. Slavila je Patrizia Kummer.

Žan Košir ostal brez velikega globusa