Ivica Kostelić bo očitno moral prekiniti sezono. Foto: Reuters
Ivica Kostelić bo očitno moral prekiniti sezono. Foto: Reuters

Po tekmah prejšnji konec tedna v Val d'Iseru so Kosteliću pomagali s posebno terapijo na kliniki v švicarskem Bad Ragazu, kjer so mu odstranili odvečno tekočino iz kolena ter mu z injekcijo vbrizgali poseben "koktajl" za obnovitev hrustanca. "Težave s kolenom so veliko bolj resne, kot je sprva kazalo. Na veleslalomu sem imel kar nekaj težkih trenutkov, zato smo bili prisiljeni sprejeti tudi težke odločitve. Koleno izgublja gibljivost, zdaj sem na 70 odstotkih normalne gibljivosti," je dejal najboljši hrvaški alpski smučar vseh časov.
Kostelić starejši: Želimo se boriti do konca
Pri Kosteliću so se težave s kolenom in bolečine znova pojavile po vrnitvi s severnoameriške turneje. Zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2010/2011 je na uvodnih devetih tekmah zbral skromnih 124 točk. Na slalomu v Val d'Iseru je bil 16., v veleslalomu pa 14.
"Za zdaj vam še ne morem odgovoriti, zakaj se še ukvarjamo z vsem tem. Smučanje je naše življenje, zato bi se brez smučanja počutili kot Indijanci, ki so jih iz Kolorada preselili na Florido. Ne upoštevamo tega, da se je treba posloviti, ko si na vrhu, želimo se boriti do konca," se je oče in trener Ante Kostelić v Večernjem listu odzval na dogajanje, povezano s sinom, potem ko so se na Hrvaškem že začela pojavljati ugibanja o morebitnem slovesu Kostelića z belih strmin.
Svetovni pokal se bo nadaljeval v petek s superveleslalomom v Val Gardeni.