Zimski športi
(3)
Planica
Natančen datum prvenstva še ni znan, predvidoma bo v drugi polovici februarja in začetku marca 2023. Foto: BoBo
       Znamo organizirati svetovne pokale, svetovno prvenstvo pa je nov izziv, ki zahteva drugačen pristop, in verjamem, da smo ga Slovenci sposobni dobro izpeljati,       
 Primož Finžgar

Kranjska Gora že zavzeto pripravlja teren za SP 2023

Prvenstvo v drugi polovici februarja in začetku marca 2023
22. maj 2018 ob 16:38
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Potem ko je bila Slovenija s Planico prejšnji teden na 51. kongresu Mednarodne smučarske zveze v četrtem poskusu imenovana za organizatorico svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju 2023, so organizatorji že zasukali rokave in začeli delati.

Natančen datum prvenstva še ni znan, predvidoma bo v drugi polovici februarja in začetku marca 2023.

"Vsem se nam je odvalil kamen od srca, da nam je četrtič končno uspelo, a obenem se nam je privalil nov kamen - pred nami je zdaj cilj uspešne izvedbe, kar je nov izziv. Znamo organizirati svetovne pokale, svetovno prvenstvo pa je nov izziv, ki zahteva drugačen pristop, in verjamem, da smo ga Slovenci sposobni dobro izpeljati," je dejal Primož Finžgar, vodja ekipe, ki je pripravljala kandidaturo, in dodal, da je infrastruktura za športni del prvenstva že danes pripravljena.

Kranjska Gora se že pripravlja na SP, kar je potrdil kranjskogorski župan Janez Horvat: "Kranjska Gora skupaj z ministrstvom za infrastrukturo že zavzeto pripravlja teren za SP." Dodal je: "Verjamem, da smo kljub svoji majhnosti sposobni dokazati, da smo smučarski narod in da bomo upravičili to izbiro, da bomo pokazali, da smo kandidati, ki kljub organizaciji tekem svetovnega pokala zmoremo organizirati tudi kaj večjega."

Tako koordinator projekta Tomi Trbovc kot predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Enzo Smrekar sta še enkrat poudarila, da je bila ključna pri pridobitvi organizacije podpora države, govor ministrice za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič je imel na predstavitvi po njunih besedah posebno težo. "Pot do zmage je bila dolga in težka, nato je sledil večer, pol čustev in adrenalina. SZS si je prizadeval za kandidaturo dolgih osem let, in ta vztrajnost je bila pomembna. Vse skupaj je bil za nas velik učni proces. Pred nami je zdaj veliko opravil. Poskrbeti moramo, da bo svetovno prvenstvo v Planici nepozabno," je dejal Smrekar.

Trbovc je dodal, da bo okvirni proračun prvenstva v skladu s pogodbo s Fisom znan v naslednjih petih mesecih, ko bodo na SZS-ju tudi ustanovili organizacijski odbor za SP.

VIDEO
Smučarska zveza predstavila podrobnosti glede SP-ja 2023
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
megacar11
# 23.05.2018 ob 08:51
Taglavn da župana ni bilo na razglasitvi v Planici. Zej pa ves pameten. Še veliko nam manjka do normalnega sodelovanja, kot to poznamo v razvitih turisticnih destinacijah.
Blazz
# 22.05.2018 ob 20:32
Kranjska Gora že zavzeto pripravlja teren za SP 2023,

torej je sneg že v fazi priprave? :)))))))))
jezevec
# 22.05.2018 ob 18:02
Slava tovarišu Kocki!
Izbor
Kazalo