Peter Prevc bo v soboto na posamični tekmi prvi adut slovenske reprezentance. Foto: Twitter Sara Oblak
Peter Prevc bo v soboto na posamični tekmi prvi adut slovenske reprezentance. Foto: Twitter Sara Oblak
Sedem skakalcev na prvo tekmo poletne nagrade

Konec tedna se bo na Poljskem začela poletna sezona v smučarskih skokih. V četrtek bodo na programu kvalifikacije, v petek bo ekipna tekma, v soboto pa še posamična. Po besedah vodje reprezentance Gorana Janusa forma njegovih varovancev precej niha, vsekakor pa bodo poskušali doseči kakšno uvrstitev na zmagovalne stopničke.

"Že 20. junija je bila ekipa znana. Po celinskem pokalu smo imeli aktivni premor, prejšnji teden pa smo imeli krajše priprave v Planici in Kranju. Fantje so zdravi, forma pa niha, kar je normalno za ta čas. Naš ekipni cilj je, da bi zimsko sezono začeli s sedmimi skakalci. Za osvojitev te kvote bo treba dobro nastopiti na poletni veliki nagradi, na kateri si želim, da bi osvajali tudi zmagovalne stopničke."

Peter Prevc, ki je v pretekli zimi za las zgrešil kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu, za to poletje nima najvišjih ciljev: "Ne bom šel na vse tekme poletne velike nagrade. Mislim, da je preveč potovanj in menjavanja časovnih pasov, pa tudi vročina je prevelika. Vsaka tekma mi nekaj pomeni, toda manjše je razočaranje, če je neuspešen nastop na poletni veliki nagradi, kot da se to primeri v svetovnem pokalu."

Robi Kranjec je spregovoril o novih pravilih: "Všeč so mi pravila o kombinezonih, ker se merijo na vrhu, preden se spustiš po skakalnici. Skoki so že na višji ravni, so pa nihanja. Kakšen dan je odlično, drugi dan pa so skoki slabši. Dobil sem nove smuči, ki sem jih testiral. Upam, da bom imel za to še nekaj možnosti."

Jurij Tepeš je poudaril, da bo skakal z zimskimi kombinezoni: "Mislim, da ni treba menjati opreme in sem lahko uspešen tudi v stari."

Jernej Damjan na uvodu ne bo branil lanske skupne zmage v veliki nagradi. Letos se namreč ne bo tako temeljito posvetil poletni sezoni in se bo reprezentanci pridružil le na azijski turneji.

V postavi za zdaj tudi ni Matjaža Pungertarja, ki ima težave s s hrbtom.

Sedem skakalcev na prvo tekmo poletne nagrade