Lindsey Vonn je v letošnji sezoni že štirikrat zmagala. Foto: EPA
Lindsey Vonn je v letošnji sezoni že štirikrat zmagala. Foto: EPA

približala Viktoria Rebensburg (+0,28).

Tretji čas je dosegla Tina Weirather (+0,59), ki je dobila prvi trening. Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Lara Gut (0,80) je bila četrta. Obe Slovenki sta nastopili bolje kot v četrtek. Ilka Štuhec je dosegla 27. čas, Vanja Brodnik pa 45.

Tekmi v Ofterschwangu prevzel Flachau
Zima, ki je zelo skopa s snegom, medtem še naprej povzroča težave. Organizatorji so bili zaradi pomanjkanja snega prisiljeni odpovedati tekmi za svetovni pokal v slalomu in veleslalomu, ki bi morali biti 16. in 17. januarja v Ofterschwangu. Nadomestno prizorišče je že znano, to je Flachau, ki ima v programu tudi slalom 12. januarja.

V Kitzbühelu večinoma dovolj snega
Vrhunec sezone svetovnega pokala pa, kot kaže, ni ogrožen. Mednarodna smučarska zveza je Kitzbühelu, kjer bo 23. januarja sloviti smuk, prižgala zeleno luč. Prva snežna kontrola je bila optimistična, v povprečju je na progi pol metra snega, bo pa treba še marsikaj postoriti na predelu Hausbergkante, kjer proga preide v prečno traverzo do ciljnega smuka.

"Zadnje dni sem zelo slabo spal, danes pa se mi je kamen odvalil od srca," je povedal Michael Huber, predsednik smučarskega kluba Kitzbühel, ki je glavni pri organizaciji. Ta konec tedna bo v Kitzbühelu, ki je eden najnižje ležečih prirediteljev svetovnega pokala (760 m), deževalo, od srede naprej pa bo spet mrzlo.

76. pokal Hahnenkamm se bo začel v petek, 22. januarja (superveleslalom + kombinacijski slalom), in končal v nedeljo s slalomom.

Drugi trening smuka:                       
 1. L. VONN            ZDA    1:05,74
 2. V. REBENSBURG      NEM      +0,28
 3. T. WEIRATHER       LIE       0,59
 4. L. GUT             ŠVI       0,80
 5. N. SCHMIDHOFER     AVT       0,82
 6. C. HÜTTER          AVT       0,94
 7. N. FANCHINI        ITA       0,95
 8. S. COOK            ZDA       1,02
 9. K. KLING           ŠVE       1,04
10. E. FANCHINI        ITA       1,10
...                                  
27. I. ŠTUHEC          SLO       1,74
45. V. BRODNIK         SLO       2,75