Potem ko je lani otoplitev preprečila izvedbo Zlate lisice, bosta letos tekmi, kot kaže, v Kranjski Gori, saj v ciljni strmini mariborske proge ni niti centimetra snega. Foto: www.pohorje.org
Potem ko je lani otoplitev preprečila izvedbo Zlate lisice, bosta letos tekmi, kot kaže, v Kranjski Gori, saj v ciljni strmini mariborske proge ni niti centimetra snega. Foto: www.pohorje.org

Na Pohorju bi morale najboljše alpske smučarke tekmovati 21. in 22. januarja, toda v Mariboru ni snega, temperature pa so previsoke, da bi izdelovali umetnega. Vodja tekmovanja Gorazd Bedrač je pred dnevi pojasnil: "Potrebujemo pet dni mraza - tri dni za izdelavo snega, en dan za osnovno preparacijo in še en dan za preparacijo z injekcijsko desko. To bi nam omogočilo, da pripravimo dovolj kvalitetno podlago."

Snežno kontrolo bodo preusmerili v Podkoren
Toda razmere bodo do konca tedna pomladanske, že za ta četrtek pa je napovedan prihod snežne kontrole. Očitno se bodo morali mariborski prireditelji, ki so se že neštetokrat izkazali, tokrat sprijazniti z rezervnim scenarijem, torej s selitvijo v Kranjsko Goro, kar bo obremenilo 1,2 milijona evrov visok proračun Zlate lisice.

Tekma v Kranjski Gori je lahko že jutri
V Kranjski Gori te dni naravnega snega prav tako skorajda ni, vendar je dovolj umetnega. "Jutri lahko pripravimo tekmo, če je treba. Proga v Podkorenu je v takem stanju, da za žensko tekmo sploh ne bi bilo treba vbrizgavati vode," je povedal nekdanji vodja tekmovanja, zdaj pa član organizacijskega komiteja Pokala Vitranc Janez Šmitek.

Logično, da čakajo do zadnjega
Kranjskogorski smučarski klub je seveda pripravljen priskočiti na pomoč pri izpeljavi tekme, uradno pa naj bi prireditelji Zlate lisice novico o prestavitvi tekme v Kranjsko Goro sporočili na torkovi novinarski konferenci. "Logično je, da poskušajo do zadnjega trenutka upati na izvedbo, res se pa govori, da bosta veleslalom in slalom pri nas," je še dodal Šmitek.