Rok Marguč se je v meglenem Kayseriju dobro znašel. Foto: EPA
Rok Marguč se je v meglenem Kayseriju dobro znašel. Foto: EPA

V Kayseriju je bil od Celjana boljši le Avstrijec Andreas Prommegger. Marguč se je veselil šestih stopničk v karieri, drugič je zasedel drugo mesto.

V malem finalu je bil hitrejši Nemec Patrick Bussler, ki je premagal Rusa Andreja Soboljeva. Tim Mastnak je bil 14., Jure Hafner 25.

Marguč je v skupnem seštevku zdaj peti s 1.270 točkami, vodi Soboljev, ki je zbral 2.300 točk. Mastnak je s 524 točkami 15., Hafner jih je za 33. mesto zbral 134.

Zmaga ušla v zadnjih treh vratih
"V kvalifikacijah sem imel nekaj težav, moral sem se privaditi na novo smučišče in zahtevne vremenske razmere, pa tudi postavitev Švicarja je bila nekoliko nelogična, zelo naravnost. A ko sem se navadil na vse to, je šlo iz vožnje v vožnjo bolje. Bil sem celo na pragu zmage, v finalu sem vodil do zadnjih treh vratc, nato pa odpeljal preveč direktno, kot da bi pregorel v veliki želji po zmagi. Imam malo priokusa v ustih, a tudi drugo mesto je lep rezultat,"
je dejal Marguč, ki je še enkrat več izrazil razočaranje, ker je do konca sezone le še ena tekma

Slavje Čehinje Ledeckijeve
Pri ženskah je zmagala vodilna v svetovnem pokalu Čehinja Ester Ledecka, ki se je po smučarski avanturi uspešno vrnila na desko, drugo in tretje mesto pa sta zasedli Avstrijki Sabine Schöffmann in Ina Meschik.

Marguč v Turčiji tik pod vrhom
Marguč v finalu klonil proti Prommeggerju
Marguč v Turčiji tik pod vrhom
Marguč v finalu klonil proti Prommeggerju