Eden izmed ciljev Tine Maze pred letošnjo sezono je bil, da je v slalomu spet v vrhu. Prvi preizkus bo naslednjo soboto (15. novembra) v Leviju. Foto: Reuters
Eden izmed ciljev Tine Maze pred letošnjo sezono je bil, da je v slalomu spet v vrhu. Prvi preizkus bo naslednjo soboto (15. novembra) v Leviju. Foto: Reuters

Po velikem razočaranju na veleslalomu v Söldnu, ko je osvojila le 22. mesto, je najboljša slovenska športnica nekaj dni preživela v Črni na Koroškem in v krogu domačih pozabila na slab začetek sezone. V njeni ekipi sicer ni bilo čutiti posebnega vznemirjenja, saj še naprej velja prepričanje, da je Mazejeva odlično pripravljena na sezono. Sölden je bil le posledica slabega dneva.

Ali res ni bilo alarma, smo vprašali vodjo Tinine ekipe Andreo Massija. "Neki alarm je vedno. Ampak treba je sprejeti rezultat in iskati nove rešitve, jo morda spodbuditi drugače." Na vprašanje, ali se bodo v prihodnje lahko izognili temu, da bi na tekmi smučala tako slabo, pa je Massi odgovoril:

"Tina slaba ni nikoli, res pa je, da kdaj smuča na 40 odstotkih, 60 odstotkih, kdaj pa tudi na 100 odstotkih. Morda nekateri mislijo, da smuča slabo, vendar ni tako, morda pa smuča nizko intenzivno. Ko tako smuča, so koti narobe. Pri njej nikoli ni problem tehnike. Nekateri to narobe interpretirajo."

Misli so zdaj preusmerjene k naslednji postaji svetovnega pokala. V Levi. Tina Maze se te dni pripravlja na najbližjem ledeniku Mölltal. "V ponedeljek smo imeli še dobre razmere, potem je sledilo poslabšanje vremena in nismo mogli trenirati. Vprašanje, kako bo naprej. V nedeljo že potujemo v Levi. Ves teden bomo lahko trenirali na posebni progi, kjer bodo razmere podobne kot na tekmi."