Nihanja razpoloženja so za ekipo Tine Maze zelo značilna. Foto: Facebook/Tina Maze
Nihanja razpoloženja so za ekipo Tine Maze zelo značilna. Foto: Facebook/Tina Maze
Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja

Še zdaj imam v spominu sliko, ki jo je Tina Maze objavila na facebooku med olimpijskimi igrami v Sočiju: člani ekipe sedijo vsak v svojem olimpijskem krogu - Andrea Vianello v modrem, Nežka Poljanšek v rumenem, Andrea Massi v črnem, Mauro Pini v rdečem in Tina Maze v zelenem. Ob tem je pripis, da je za to ekipo meja le nebo.

Zaključek sezone je mučen
A tudi tega smo že vajeni, da ekipa Tine Maze kar hitro pade z nebes v pekel. Kljub dvema zlatima olimpijskima medaljama je zaključek sezone za ekipo mučen. Tina Maze je v Areju zapravila možnost, da bi se borila za veliki kristalni globus, v Lenzerheideju so po spodrsljaju v smuku spet padale težke besede, potem se je Tina zavila v molk.

Tinin pogled je govoril "nič ni v redu"
Ko ji je v četrtek v ciljnem prostoru Andrea Massi čestital za tretje mesto na superveleslalomu, je med njima zeval prepad. Še dobro, da Tinina sončna očala niso bila zelo temna in da je pogled govoril, da nič ni v redu. Potem je spregovoril Andrea Massi. Z velikim spoštovanjem do Tine in njenih dosežkov, o življenju na visokih obratih, o tem, da je težko, a da ne žaluje za lansko rekordno sezono, saj sta olimpijski medalji neprecenljivi in ju ne bi zamenjal za globuse in dodal (najprej kar mimogrede, po mojem začudenju pa še enkrat ponovil), da je to morda zanj zadnji finale, saj se bo poslovil.

Massi: Človek se mora znati umakniti
Njegove besede so zvenele dokaj prepričljivo: "Vem, da ji naredim težko življenje, a drugih izbir nimam. Meni osebno je to zelo stresno, tukaj vsak dan tvegam vse - mojo športno kariero, moje zdravje, odnos z njo, ki ga imam, in je vsak dan na kocki. Jaz vidim ljudi, ki se ne znajo umakniti, ti so smešni. Človek se mora znati umakniti." To je vsekakor res, a te izjave nujno še ne pomenijo konca naveze Maze-Massi. Kot je še dodal vodja ekipe, se bo o tem dokončno odločil po koncu sezone, zdaj je osredotočen na sobotni slalom. Mogoče je tudi, da bi bil v ekipi v drugačni vlogi in bi obdržal le del nalog. Zdaj je bilo vse - od kondicije do sponzorjev, od novinarjev do terenov - odvisno od njega.

Ni nujno, da bodo spremembe tako drastične
Po težkih dneh, ki so za ekipo, je izjave o slovesu treba vzeti z določeno mero previdnosti, morda je to le motivacijski manever, a vseeno se zdi, da se bo po tej sezoni v ekipi marsikaj spremenilo. Ni pa nujno, da bodo spremembe tako drastične, kot se zdi v teh dneh.

Na zadnjem superveleslalomu Tina tretja