29-letna Črnjanka je svojo zmago bučno proslavila. Foto: Reuters
29-letna Črnjanka je svojo zmago bučno proslavila. Foto: Reuters
Mazejevi je uspel sanjski uvod v zimo

29-letna Črnjanka je po tekmi v Söldnu, na kateri je pometla z vso konkurenco, z veseljem delila svoje občutke: "Danes je zame izjemen dan. Dobro smo izbrali material in to mi je vlilo dodatno samozavest. Običajno sem bila zelo zahtevna do sebe pred prvimi vožnjami na prvih tekmah, tokrat nisem pri sebi ustvarila takega pritiska. Smučala sem tako, kot bi bila na treningu. Zato moje prepričljivo vodstvo ni bilo presenetljivo. Že na treningu sem dobro smučala in to sem želela ponoviti na tekmi. Prvo vožnjo sem izpeljala vrhunsko, napadalno."

Na drugi progi previdnejša
Mazejeva si je seveda zelo želela druge vožnje, ki je bila zaradi megle nekaj časa pod vprašajem. "Pred drugo vožnjo sem bila zelo prepričana o sebi. Upala sem, da bodo drugo vožnjo izpeljali. Čakati toliko časa na štartu ni bilo prijetno, ampak upanje umira zadnje. V drugi seveda ni bilo vse popolno, vendar sem se pripravila na težje razmere in se zato lažje borila s tem. Mislim, da sem celostno gledano bolje pripravljena kot lani. V letošnji sezoni se ne mislim več "šparati", vsako tekmo bom vozila tako kot danes - na polno. Za letošnjo sezono sem si postavila zelo visoke cilje in vesela sem, da se je moj potencial pokazal že na prvi tekmi. Moram reči, da mi je zaradi tega z ramen odpadel velik del bremena."
Ana Drev, druga slovenska finalistka, je bila 13. in je po 22. mestu na prvi progi na koncu izenačila svojo tretjo uvrstitev v karieri. Drevova je pokomentirala svojo vožno:"Pogoji v finalu so bili nemogoči, od prvih do zadnjih vrat sem imela meglo na progi. Napad je bil zato zelo tvegan. Delala sem ves čas manjše napake, vendar je bilo to očitno bolje, kot nekakšna stabilna vožnja brez tveganja. Vesela sem, da se je premaknilo glede na lansko sezono, da sem naredila korak naprej. Dejala sem, da ne bom zadovoljna zgolj z uvrstitvami v finale v tej zimi in sedaj napovedujem, da bom še boljša, kot danes."

Video si je v enem dnevu ogledalo že 80.000 ljudi
Glasbeni video Korošice "My way is my decision" na spletnem portalu YouTube je v slabem dnevu že presegel številko 80.000 ogledov. Današnja zmaga Mazejeve v Söldnu je k hitri rasti ogledov verjetno le pripomogla.

Albuma ne namerava posneti
Avtor pesmi je znani slovenski glasbenik Matjaž Jelen, pri ustvarjanju pa je Mazejevi poleg Jelena pomagal še producent in glasbenik Raay. 29-letna Mazejeva je pesem posnela v nekaj dneh, videospot pa v nekaj urah, a je ob tem zatrdila, da se je ob ustvarjanju glasbe želela le zabavati, tako da v bližnji prihodnosti (še) ne gre pričakovati celotnega albuma.


Mazejevi je uspel sanjski uvod v zimo