Bode Miller je v letošnji zimi štirikrat stopil na zmagovalni oder. Foto: Reuters
Bode Miller je v letošnji zimi štirikrat stopil na zmagovalni oder. Foto: Reuters

Miller je prejšnji teden v domovini prestal operacijski poseg, nato pa se je vrnil v Evropo. 34-letni Američan se je poškodoval na tekmah v Banskem 18. in 19. februarja. Pred nadaljevanjem sezone konec prejšnjega tedna v Crans Montani je odpotoval v ZDA, kjer so mu operirali levo koleno, nato pa se je vrnil v Švico.

V Crans Montani ni nastopil, zdaj pa je konec upov tudi za preostale tekme sezone. Millerja tako ne bo tudi na slovenskih tekmah svetovnega pokala v Kranjski Gori 10. in 11. marca.
Hoče se hitro vrniti na strmine
"Ljubim smučanje in zares upam, da se vrnem k treningu zelo hitro. Vsekakor bom nadaljeval kariero, saj me smučanje še vedno zabava. Zadovoljen sem s sezono, saj sem znova zmagal v Beaver Creeku, zelo koristno pa je bilo, da sem spoznal olimpijsko progo v Sočiju. Tista gora je zares 'svetovna' in mislim, da bomo priča neverjetnim olimpijskim igram," je poudaril Miller. V skupnem seštevku svetovnega pokala je trenutno na desetem mestu, zbral je 612 točk. V letošnji sezoni je štirikrat stal na stopničkah, decembra je dobil smuk v Beaver Creeku.