Jaka Hvala se s Češke vrača z dvema zlatima medaljama. Foto: Reuters
Jaka Hvala se s Češke vrača z dvema zlatima medaljama. Foto: Reuters
Ema Klinec, Špela Rogelj in Urša Bogataj
Ema Klinec, Špela Rogelj in Urša Bogataj, na sliki manjka še Katja Požun, so postale mladinske svetovne prvakinje. Foto: MMC RTV SLO

Najprej so Slovenke v postavi Urša Bogataj, Ema Klinec, Špela Rogelj in Katja Požun pometle s konkurenco, saj so drugouvrščene Francozinje (Lea Lemare, Oceane Avocat Gros, Julia Clair, Coline Mattel) premagale kar za 222 točk. Tretje so bile Nemke (Ramona Straub, Pauline Hessler, Svenja Wuerth, Katharina Althaus).

"Današnji skoki so bili veliko boljši oziroma kar super od vseh naših deklet. Na začetku smo nekoliko čakale zaradi vetra. Na splošno nam je tekma uspela, čutile nismo nikakršnega pritiska. Že po treningih smo videli, da smo pred ostalimi, vendar se s tem nismo obremenjevali. Hotele smo narediti le najboljše skoke, kar smo tudi pokazale. Sedaj imam celotni komplet medalj s svetovnega prvenstva. Tokratna medalja bo zraven ostalih dveh, seveda na sredi, saj je zlata," je dejala najboljša v slovenski reprezentanci, Rogljeva, ki je obakrat skočila več kot 100 metrov.

Druga zlata medalja za Hvalo
Dve uri pozneje so na najvišjo stopničko stopili še fantje v postavi Jaka Hvala, Anže Semenič, Ernest Prislič in Cene Prevc, ki so slavili pred Poljaki in Nemci. Hvala se tako s prvenstva vrača z dvema zlatima medaljama, saj je bil prvak že v posamični konkurenci.

"Današnja ekipna tekma je bila zelo zanimiva. Vsekakor je zelo lep občutek osvojiti zlato medaljo. Srečni smo. Vsak izmed nas je dobro opravil svoje delo," je po tekmi menil Hvala, ki je v finalu s 107,0 metri postavil rekord skakalnice.

"Z današnjim rezultatom smo izjemno zadovoljni. Izpolnili smo tihe ali pa tudi glasne cilje. Tekma je bila poštena za vse, veter je bil konstanten, tako da so imeli skakalci znotraj skupin enakovredne razmere. Skakalcem je dodaten motiv predstavljalo dejstvo, da so z izjemo Hvale, ki je osvojil svetovni naslov, preostali trije fantje skočili slabše na posamični tekmi. Že zjutraj je bilo v ekipi prisotno pravo razpoloženje. Bili so sproščeni, samozavestni in osredotočeni na nalogo. Vsem je uspelo narediti dobre skoke, tehnično dovršene," je zmago slovenskih mladincev komentiral glavni trener Gorazd Bertoncelj.