Ana Drev je dobila veleslalomsko tekmo ob odsotnosti Tine Maze, ki se te dni mudi v Lenzerheideju na Red Bullovi ekshibicijski tekmi. Foto: Reuters
Ana Drev je dobila veleslalomsko tekmo ob odsotnosti Tine Maze, ki se te dni mudi v Lenzerheideju na Red Bullovi ekshibicijski tekmi. Foto: Reuters
Miha Kürner
Miha Kürner, ki se je letos v Kranjski Gori na tekmi za svetovni pokal dokopal do točk, je tokrat odstopil v prvi vožnji. Foto: www.alesfevzer.com

Medtem ko je v konkurenci članic, ob odsotnosti najuspešnejše Tine Maze, slavila Ana Drev, sta v konkurenci članov domače veleslalomiste premagala Italijan in Avstrijec.

Tekmi državnega prvenstva v veleslalomu sta imeli tudi mednarodno udeležbo in sta šteli za točkovanje Fis. V ženski konkurenci je do zlata prišla Ana Drev (SK Dvornik Transport), ki je zmagala z veliko prednostjo. Drugouvrščena Tina Robnik (SK Luče) je namreč zaostala za debelih 3,23 sekunde, bron je osvojila Ana Bucik (SK Gorica), ki je za vožnji potrebovala še osem desetink sekunde dlje, za skupni zaostanek štirih sekund in treh desetink.

Četrto in peto mesto sta zasedli Hrvatica Andrea Komšić (+ 4,35) in Slovakinja Petra Vlhova (+ 4,67), Mariborčanka Ilka Štuhec je bila šesta z zaostankom 5,39 sekunde. V prvo petnajsterico sta se prebili še dve Slovenki, osma Saša Brezovnik (+ 6,72) in petnajsta Katja Lokar (+10,34).

V moški konkurenci zmagal Italijan
Na prvi dve mesti moškega veleslaloma slovenskega državnega prvenstva se nista zavihtela domača tekmovalca. Zmagal je Italijan Michelangelo Tentori, ki je s prepričljivo prednostjo sekunde in 58 stotink ugnal drugouvrščenega Avstrijca Christiana Hirschbühla. Najvišje uvrščeni Slovenec je bil Jakob Špik, član škofjeloškega Alpetourja, ki je za Italijanom zaostal 1,67 sekunde za tretje mesto. Špik je tako osvojil svoj prvi naslov državnega prvaka. Miha Kürner in Žan Kranjec sta odstopila v prvi vožnji.

Slalomska prvaka Štuhčeva in Skube
V Kranjski Gori sta do naslova slalomskih prvakov prišla Ilka Štuhec in Matic Skube. Skube je imel 15 stotink prednosti pred Miho Kürnerjem, še nekaj več pa je zaostal Žan Grošelj na tretjem mestu.

Pri dekletih je Štuhčeva s prednostjo 1,47 sekunde slavila pred Sašo Brezovnik, tretja je bila Claudia Seidl. Nevena Ignjatović iz Srbije je bila najboljša v mednarodni konkurenci, Štuhčeva je na drugem mestu zaostala 43 stotink.