Najboljše alpske smučarke so se že preselile v Courchevele (Francija), kjer bo v torek slalom. Prva vožnja bo ob 10.25, druga pa ob 13.25. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: EPA
Najboljše alpske smučarke so se že preselile v Courchevele (Francija), kjer bo v torek slalom. Prva vožnja bo ob 10.25, druga pa ob 13.25. Prenos bo na TV SLO 2 in MMC-ju. Foto: EPA
Tina Maze zamenjala miselnost

Pa čeprav je bila postavitev zelo zapletena in to zagotovo ni bil dober znak. Ko smo izvedeli, da sploh ni želela slišati nasvetov trenerja Walterja Roncconija, ki je poleti zamenjal enega izmed tvorcev predvsem superveleslalomskih uspehov Livia Magonija, je bilo jasno, da se nekaj kuha.


Ko je po odstopu temo nezaupanja med najboljšo slovensko smučarko vseh časov in Roncconijem načel še vodja ekipe Andrea Massi in namignil, da bi lahko ekipa ostala brez enega člana, pa je bilo kristalno jasno, da je nekaj hudo narobe.

Stvar je dobila epilog v soboto zvečer, ko so si Tina, Massi, Roncconi, fizioterapevtka Nežka Poljanšek in serviser Andrea Vianello nalili čistega vina in očitno našli rešitev ali pa vsaj možnost, da se položaj, v katerem so se znašli, nekako razreši.

Tako je prišla nedelja in, upajmo, odločilen nastop Tine Maze v olimpijski sezoni. Že na ogledu druge vožnje je bilo mogoče videti še nevideno sodelovanje med smučarko in trenerjem, medtem ko je Massi ostal v hotelu, uradno zaradi bolezni.

Tina je po nedeljskem tretjem mestu, še devetih stopničkah v St. Moritzu, skupno pa že 64., potrdila našo domnevo o čez noč popolnoma drugačnem odnosu s trenerjem. "Vsi se učimo na napakah. Mislim, da je Walter razumel, kaj je bilo narobe. Težave so in treba je čim prej ukrepati. Walter se mora naučiti, da tudi ne gre, če gre kaj narobe, za nobeno tragedijo. Ukrepati je treba takoj in iti naprej. Mislim, da imamo vsi še mal težav, ampak dobro, se učimo," je povedala Mazejeva in dodala, da ekipa ostaja nespremenjena: "Ekipa ostaja taka, kot je. Za zdaj nimamo drugačnih scenarijev."

Samo upamo lahko, da ne bo treba razmišljati o drugačnih scenarijih. To bo pomenilo, da je Tina spet v šampionski smučini. In St. Moritz bo imel spet posebno mesto v njeni karieri, tako kot lani, ko je z dvema zmagama in enim drugim mestom naredila odločen in morda odločilen korak v rekordni sezoni, ali pa denimo leta 2008, še pred začetkom sodelovanja z Massijem, ko je brez prave forme izkoristila darilo z neba in zmagala na smuku s številko 47.

Tina Maze zamenjala miselnost