Vesna Fabjan je v tretji predaji pridobila 7 mest. Foto: EPA
Vesna Fabjan je v tretji predaji pridobila 7 mest. Foto: EPA
Marit Björgen se je veselila druge zmage v dveh dneh. Foto: EPA

Prepričljivo so slavile Norvežanke pred Švedinjami in Italijankami.

Erženova predala predzadnja
Prva izmed Slovenk se je na progo pognala Erženova, ki je med 21 ekipami predala predzadnja z zaostankom dveh minut in dveh sekund za vodilno Justyno Kowalczyk. Majdičeva je v naslednji predaji skupni zaostanek zmanjšala za dve sekundi, predala pa je še vedno kot 20. Pri vrhu je Therese Johaug po 10 km Norveški že pritekla visoko vodstvo.

Fabjanova z 20. na 13. mesto
Vzpon slovenske štafete je začela Fabjanova, ki je napredovala na 13. mesto in znižala zaostanek na manj kot 2 minuti. Uspešen tek v prosti tehniki je nadaljevala Barbara Jezeršek, ki je v zadnjih 2,5 kilometra pridobila še tri mesta in v ciljnem šprintu za las zaostala za drugo ekipo Švedske.

Hudač: Za vrhunski izid manjka še eno dekle
"Takoj po tekmi težko rečem, katero je tekla najbolje med našimi dekleti, saj časovne analize še niso na voljo. Lahko rečem, da sem zadovoljen s tekom Petre, ki je v primerjavi z Johaugovo zmanjšala zaostanek, tudi z Luongovo, ki je italijansko štafeto pripeljala nazaj med najboljše, pa je bila v sekundah. Mogoče celo sekundo hitrejša. Na prvi pogled sta zelo dobro tekli tudi Vesna in Barbara. Tri dekleta so torej zelo dobra, za vrhunsko uvrstitev pa nam manjka še eno dekle," je povedal trener Ivan Hudač.


Štafeta, 4 x 5 km (Ž):        
1. NORVEŠKA 50:16,0
(Skofterud, Johaug, Steira, Björgen)
2. ŠVEDSKA +26,8
(Johansson, Haag, Rydqvist, Kalla)
3. ITALIJA 56,2
(Genuin, Longa, Rupil, Follis)
4. NEMČIJA 57,8
5. FINSKA 1:08,3
...
10. SLOVENIJA 2:47,3
(Eržen, Majdič, Fabjan, Jezeršek)
4 x 10 km (M):                        
1. ŠVEDSKA 1:29:56,3
2. RUSIJA +0,8
3. NORVEŠKA 47,9