Zaradi groženj s smrtjo je nemška policija skrbno varovala Tino Maze ves teden bivanja v Garmischu. Foto: EPA
Zaradi groženj s smrtjo je nemška policija skrbno varovala Tino Maze ves teden bivanja v Garmischu. Foto: EPA
Tina Maze
Kljub napetemu ozračju je Mazejeva v slovitem nemškem zimskošportnem središču zmagala na smuku in bila druga na 1. superveleslalomu ter četrta na 2. superveleslalomu. Foto: Reuters

Po tritedenski preiskavi so policisti razkrinkali 35-letnega nemškega državljana, ki je osumljen teh groženj. Na bavarski policiji niso skrivali, da je bila preiskava zelo zahtevna, saj je storilec na računalniku dobro zakril svoje sledi, a so bili kriminalisti pri svojem delu vseeno uspešni.

Ko so razkrili izvor sporočila, je policija na tožilstvu hitro dobila vse potrebne preiskovalne naloge in v sodelovanju s policijo iz zvezne dežele Baden-Württemberg zaplenila računalnik 35-letnega Nemca iz Gerlingena v bližini Stuttgarta.

35-letniku grozi sojenje zaradi ogrožanja varnosti
"Policijski strokovnjaki na področju informacijske tehnologije in obdelave podatkov so v preiskavi našli dokaze, ki bremenijo 35-letnika," so v sporočilu za javnost zapisali policisti. Na policiji so dodali tudi, da glede na potek preiskave ni podatkov o tem, ali bi pošiljatelj elektronske pošte svoje grožnje tudi uresničil, kljub temu pa so proti njemu sprožili tudi postopek zaradi ogrožanja varnosti.

Storilec je Mazejevi zagrozil s smrtjo 2. marca letos in svoje grožnje poslal kar na organizacijski komite tekme v Garmischu, kjer so takrat potekale tekme bele karavane. Organizatorji so nato obvestili tekmovalko in policijo, ki je ocenila, da je verjetnost storitve kaznivega dejanja majhna, a vseeno delo vzela resno in poskrbela za zaščito tekmovalke. Po treh tednih je razkrinkala tudi osumljenca.