Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.7 od 20 glasov Ocenite to novico!
Ilka Štuhec
Alpska kombinacija bo, kot kaže, hitro postala zgodovina. Foto: EPA
       Uspeli smo s predlogom za prestop dosedanjega avstrijskega reprezentanta v nordijski kombinaciji Tomaža Drumla, pripadnika slovenske manjšine na Koroškem, ki se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v Sloveniji.       
 Janez Kocijančič
Finale svetovnega pokala bo spet v Planici. Foto: Goran Rovan
       Obstaja splošno spoznanje, da je treba pravzaprav v vseh smučarskih disciplinah nekaj storiti, da se je treba prilagoditi interesom gledalcev in medijev. Padanje interesa za smučanje, padanje števila gledalcev, je tudi posledica tega, da tekme zelo dolgo trajajo. Zlasti tekme, ki so v dveh tekih, ali v smučarskih skokih, ko pride do prekinitev zaradi vetra. Ideja je, da bi se naredila kompaktnejša tekmovanja, ki bi bila zanimiva za gledalce, ki ne bi trajala več kot dve uri ali pa celo manj.       
 Janez Kocijančič

Dodaj v

Obetajo se spremembe v smučarskih tekmovanjih

Tomaž Druml bo okrepil slovensko nordijsko ekipo
28. maj 2017 ob 19:53
Portorož - MMC RTV SLO, STA

Zlata lisica januarja, Kranjska Gora po Pjongčangu, Planica tradicionalno marca in predstavitev nove vizije, to so glavni poudarki koledarske konference FIS-a v Portorožu.

Na koledarju tekem svetovnega pokala za naslednjo sezono je po štirih letih znova Bormio, z moškim smukom na spektakularni progi Stelvio. Začetek bo tradicionalno konec oktobra na ledeniku Sölden, Zlata lisica v Mariboru bo 6. in 7. januarja, Kranjska Gora pa bo Pokal Vitranc gostila po februarski prekinitvi zaradi olimpijskih iger v Južni Koreji. Sezona se bo sklenila v Aareju, kjer bo leta 2019 svetovno prvenstvo.

Na sporedu tekem svetovnega pokala smučarjev skakalcev in skakalk v prihodnji sezoni ostajata Ljubno in Planica, ki gosti tradicionalni finale sezone, in Rogla kot postaja deskarjev v alpskih disciplinah.

Druml iz avstrijske v slovensko reprezentanco
"Za naslednji dve sezoni, za kateri smo sprejemali okvirne tekmovalne koledarje, ima Slovenija uresničene svoje interese s slovenskimi prizorišči svetovnega pokala v železnem repertoarju. Uspeli smo s predlogom za prestop dosedanjega avstrijskega reprezentanta v nordijski kombinaciji Tomaža Drumla, pripadnika slovenske manjšine na Koroškem, ki se je odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v Sloveniji, s čimer je predsedstvo soglašalo, čeprav vsi pogoji niso bili izpolnjeni. Mislim, da se bo naša reprezentanca v nordijski kombinaciji s tem prestopom okrepila za uglednega in izkušenega tekmovalca," je po seji predsedstva FIS-a dejal slovenski predstavnik Janez Kocijančič.

Gledanost pada, predstavljena nova vizija
Člani predsedstva so prisluhnili tudi svežnju reform z naslovom Nova vizija, s katerimi želijo prenoviti in posodobiti alpske discipline in tekmovalni sistem ter ga še bolj približati javnosti ter narediti zanimivejšega in privlačnejšega za pokrovitelje.

"Na žalost gledanost velikih smučarskih tekem v Evropi in v svetu upada, namesto da bi rasla, med drugim je to tudi posledica težav, ki jih imajo različni organizatorji zaradi podnebnih sprememb. Pogovarjali smo se o tem, kaj bi vse bilo treba storiti, da bi se gledanost spet povečala, od gledanosti je namreč odvisen tudi interes gospodarstva za sodelovanje z nacionalnimi smučarskimi zvezami, organizatorji smučarskih tekmovanj in z mednarodno smučarsko federacijo," je dodal Kocijančič.

Paralelne tekme namesto kombinacije
Med drugim se obeta odprava tekem v alpski kombinaciji, kar je posledica vse večje specializacije tekmovalcev na zgolj tehnične ali hitre discipline. Nastalo vrzel bodo skušali zapolniti s paralelnimi tekmami, tudi mestnimi. Alpska kombinacija naj bi bila v skladu s predlogi tako zadnjič na sporedu na SP-ju v Aareju leta 2019. O tem še ni bilo sprejete dokončne odločitve.

Debata se nanaša tudi na omejevanje nastopajočih tekmovalcev na tekmah svetovnega pokala, kar je posledica neposrednih televizijskih prenosov, ki se po navadi končajo s startno številko 30. Negotova je tudi usoda superveleslaloma v sedanji obliki zaradi velike podobnosti s smukom ali veleslalomom.

"To so v tem trenutku še razprave. Obstaja splošno spoznanje, da je treba pravzaprav v vseh smučarskih disciplinah nekaj storiti, da se je treba prilagoditi interesom gledalcev in medijev. Padanje interesa za smučanje, padanje števila gledalcev, je tudi posledica tega, da tekme zelo dolgo trajajo. Zlasti tekme, ki so v dveh tekih, ali v smučarskih skokih, ko pride do prekinitev zaradi vetra. Ideja je, da bi se naredila kompaktnejša tekmovanja, ki bi bila zanimiva za gledalce, ki ne bi trajala več kot dve uri ali pa celo manj. To je intenca, kar pa je seveda relativno težko uresničiti. Sta dve možnosti, ali da tekmovanje zelo hitro poteka v škodo kakovosti proge, priprave, varnosti, druga pa je, da bi bilo treba na številnih tekmovanjih zmanjšati udeležbo, kar pomeni, da bi bilo treba uvesti dodatne restrikcije glede možnosti nastopa. Torej kvalifikacije ali težje pogoje za nastop glede točk v svetovnem pokalu ali FIS-točk. To je vse v razpravi. Je sporno, saj zelo ustreza razvitim smučarskim državam in je zelo v nasprotju z interesi manjših, manj uveljavljenih smučarskih zvez, narodov, ki nimajo vrhunskih rezultatov, kar jih lahko povsem iztisne ali potisne na rob, česar si nihče ne želi. V smučanju naj bi tekmovali tudi tisti, ki ne zmagujejo," pestre razprave povzema Kocijančič.

R. K.
Prijavi napako
Komentarji
Turboboost
# 28.05.2017 ob 20:01
Meni osebno sta kombinacija in superkombinacija bolj zanimivi od paralelnih tekem...ampak okusi so različni :-)
KLIPAN
# 28.05.2017 ob 20:09
Paralelne tekme so nekaj najbolj bednega.
GeorgeB
# 28.05.2017 ob 20:17
glede paralelnih tekem pa samo eno: to ni smučanje, to je kr neki...
konjice
# 28.05.2017 ob 20:22
Paralene tekme so bile hit na začetku, potem pa ko se jih človek navadi postanejo dolgočasne. 2 tekmovalca se spustita po hribčku, preskočita en pukl in konec. To se ponavlja naslednjih 30 parov. Meni osebno paralelne tekme niso zanimive.
drg
# 28.05.2017 ob 20:27
Te paralelne tekme so nek ameriški stil šova .. nimajo pa nobene zveze z resnim smučanjem.
vaza
# 28.05.2017 ob 20:18
Dejstvo je, da smučanje spremlja vedno manj gledalcev. Sploh mladi ga več ne gledajo in zato razumem paniko pri starih funkcionarjih, ki tega ne morajo doumeti. Ne verjamem pa, da bodo z njihovo miselnostjo spremenili kaj na bolje.
Mestne tekme so meni OK, sploh iz vidika obiskovalcev, če se samo spomnim tekme v Štokholmu. In tudi popoldansko večerni termin je bolj primeren za gledanje športnih prenosov. Ob 9h zjutraj v nedeljo res redko kdo že sedi pred TV in gleda prvi tek slaloma. Spremembe so nujne, ne vem pa, če je prava pot ukinjanje kombinacije, ki navsezadnje predstavlja najbolj univerzalne smučarje.
angelmanuel
# 28.05.2017 ob 20:24
Kombinacija letos pri ženskah je bila res napeta. Odločalo se je prav na koncu. Paralelne tekme pa so bolj promocijske narave in z resnim smučanjem nimajo veliko skupnega. Katastrofa pa je tudi to, da se to šteje za svetovni pokal.
jezevec
# 28.05.2017 ob 20:44
Super G bodo ukinili??? Najbolj dinamično disciplino. Bedniki.
davide
# 28.05.2017 ob 20:25
Paralelne bi bile mogoče zanimive, če bi bile proge bolj zahtevne.....to kar zdaj dobimo je živ dolgčas, isti ritem od štarta do cilja pa vmes en skokec
oviraptor
# 28.05.2017 ob 20:36
Namesto kombinacije bi se vozile paralelne tekme in superveleslaloma naj ne bi bilo. Pa kaj se hecate? Potem smučarju, če kdaj v karieri želi osvojiti VKG ne ostane drugega, kot da vozi tehnični disciplini. Res neverjetno kako se v zadnjih letih zapostavlja smučarje hitrih disciplin.
Untamle
# 28.05.2017 ob 20:59
Padanje interesa za smučanje, padanje števila gledalcev, je tudi posledica tega, da tekme zelo dolgo trajajo.

Iz tega gledišča zelo težko razumem npr Formulo 1, kjer gledaš 80 istih krogov in traja 2 uri, kar je bistveno manj kot povprečen smučarski prenos, kjer gledaš vsako minuto drugega smučarja.
Brisko
# 28.05.2017 ob 21:31
Jaz bi predvsem otežil postavitve. Okej, pri smuku tu ne gre, super g-ji so pa ponavadi zelo zanimivi, če prvih nekaj tekmovalcev ne zna ocenit, kako odpeljati določene kombinacije. Slalomi bi morali biti vsi v stilu Kostelićevih. Seveda pa bi hkrati smučarjem na štartu onemogočil kakršenkoli podatek o nastopu predhodnikov, da ne bodo višje številke imele prednosti. Kar se tiče smuka, bi pa vrnil modus določanja štartnega reda na podlagi zadnjega treninga.

Ampak očitno so zamisli funkcionarjev ravno obratne, ukinitev najzanimivejše discipline in forsiranje povsem brezveznih paralelnih tekem. Ki so seveda že bile na sporedu v 80-ih, pa očitno niso bile nek hud magnet, ali zakaj jih potem dolgo ni bilo.
dobertek
# 28.05.2017 ob 21:18
Ukinjajo kombinacijo zaradi specializacije smučarjev na hitre in tehnične discipline, kar bi zamenjali z nezanimivimi paralelnimi tekmami in se bolj nezanimivimi mestnimi tekmami, po drugi strani pa razmišljajo o ukinitvi super g-ja zaradi prevelike podobnost smuku in veleslalomu torej nam ostaneta dve tehnicni in ena sama hitra disciplina za nadomestek pa dobimo dve novi brezvezni obliki tekem. Povzamem lahko z eno samo besedo ...Idijotizem
Heisenberg
# 28.05.2017 ob 22:07
Ljudje so čedalje bolj neumni, hočejo instant zabavo, vse mora biti nek šov, cirkus. Posledica so takšne neumne ideje pri smučanju ali še hujše pri tenisu (bilo tu v članku pred kradkim).
RazorBack
# 28.05.2017 ob 22:18
@Nikolaj: Ja in? Nas zanima, kaj pa gleda pol Mehike, 3/4 Amerike me pa boli patak...
Kris
# 28.05.2017 ob 22:47
Pa saj so nori. Te paralele so nekaj najbolj dolgočasnega kar obstaja v smučanju. 10, 15 sekund tekme, eno in isto driblanje, brezveze. To ni demonstracija smučarskega znanja ampak le eksplozivnosti in kdo je bolj razpoložen. Kombinacije naj bodo dve Wengen, Kitz. Super-G zna včasih biti celo najbolj razburljiva disciplina, če je na težkem terenu in z zahtevno kombinacijo vratic pa sploh (Beaver Creek, Kitzbuhel). Dodaten čar je možnost smukačev in veleslalomistov, da zmagajo še v drugi disciplini, odvisno od postavitve. Plus v hitrih disciplinah je največ presenečenj, tehnične pa so zadnja leta pogosto dolgčas, saj se tam stalno vrtijo ena in ista imena, zmaguje nekih 5 tekmovalcev, forsirajo pa Avstrijca. In se še ne bo končalo: v sezoni 17-18 bo v tehničnih disciplinah na voljo 2100 točk, v hitrih pa 1500, s tem da bo kak smuk/SG zagotovo odpovedan. Torej čestitke Hirscherju za sedmi zaporedni VKG. Iz smučarije so naredili dolgoletno Hirscherjevo paradiranje, bljak. Namesto da bi premešali koledar, vrnili nekaj starih zahtevnih terenov in izenačili število tekem v tehničnih/hitrih recimo 15-15. Ob bedastih ekipnih tekmah kjer se za zmago potegujejo max 3-4 ekipe in forsiranju neumnih paralel očitno delajo vse, da alpsko smučanje dokončno ugasne.
raknac navi
# 28.05.2017 ob 21:21
Tocno tako. Paralelne tekme so ziv dolgcas.
raknac navi
# 28.05.2017 ob 20:55
Tem ljudem se ne sanja kaj je zanimivo pri smucanju. Glede na predloge so popolnoma brez stika s sportom, o katerem odlocajo.
FranzFerdinand
# 28.05.2017 ob 22:51
A super-g-je ukinit? A se Marcel in z njim jodlarji bojijo, da jim kdo spelje veliko kuglo? SG so nekoč uvedli, da bi prekinili prevlado tehničnih disciplin. Takrat so najbolj glasno tulili avstrijci, ki so dominiriali smuk. Na koncu koncev Hermann Maier ne bi nikoli postal skupni zmagovalec. Zdaj pa v hitrih disciplinah nimajo kaj, pa je treba Hiršerja zaščitit, kot medevede...
hefe
# 28.05.2017 ob 22:19
Najboljš, da ukinejo še smuk, slalom in veleslalom pa preimenujejo v Marcel&Henrik ride.

Pol dajo pa 15 eksibicijskih tekem kjer nastopata omenjena in še 14 izbrancev, no, al pa tistih, ki se jim bo ljubilo sodelovat v tej farsi.
mattyy
# 28.05.2017 ob 21:05
Namesto paralelnega slaloma naj naredijo paralelni smuk. To bi sto posto vžgalo. :)
krjen3
# 28.05.2017 ob 21:54
Res ne vem kaj razmišljajo. Paralelne tekme ukinit, ne pa Super-gje pa kombinacije! In pa manj slalolom ter več Super.gjev kot je to bilo do sedaj. Zakaj ne bi imeli istega števila tekem v vseh disciplinah (razen kombinacija, kjer so 3 dovolj.)?
valter
# 28.05.2017 ob 22:54
Benten Zetes

za slovenijo in za slovence so bolj zanimive zmage štuhčeve kot pa zmaga portugalske ali pa reala madrid
jaz jaz
# 28.05.2017 ob 21:19
s paralelnimi tekmami bi oni dvigovali gledanost? to je živ dolgčas in ni niti s od smučanja.... kombinacija je vseeno bilj zanimiva, čeprav majo sfaljen sistem zaporedja nastopanja (tehničarji načeloma v prednosti)
REsnica
# 29.05.2017 ob 08:24
Kocijančič in nov veter, spremembe, napredek...gredo skupaj kot poštenje in politika.
ajvard
# 29.05.2017 ob 02:27
predvsem pa bi morala FIS delati na spremembah, ki bi vzpodbujale, da se smučarji ne specializirajo le za eno disciplino, temveč, da so kar se da kompletni.

naprimer, lahko bi smučarju, ki doseže npr. vsaj 100 točk v vsaki od disciplin, dali nek bonus v skupnem seštevku. oziroma naj naredijo nekaj drugega v sistemu, kar bo vzpodbujalo, da smučarji trenirajo in tekmujejo v vseh disciplinah.
oni pa so se raje preprosto "sprijaznili" s specializacijo, ki so jo (ne)hote povzročili.

če bo šlo tako naprej, bomo imeli čez nekaj leta posebej svetovni pokal v hitrih in tehničnih disciplinah.

golo strmenje k instant gledanosti, je pokop smučanja. smučanje bo vedno živelo zaradi pravih ljubiteljev in ne zaradi nekih navijačev, ki "jih prime pa mine". FIS ima s temi mestnimi tekmami seveda svoje računice. in te niso v dolgoročno dobro športa.

manj spektakla, več težkega smučanja!
edino čar zahtevnega smučanja, na robu možnega, lahko ohrani ta izvrsten šport!
lordslayer
# 29.05.2017 ob 08:36
Vsaka tekma kombinacije je 100x bolj zanimiva kot katerakoli paralelna tekma ... ne vem kje črpajo informacije ampak folk ne spremlja smučanja, ker je premalo slovenskih smučarjev, ne ker disciplina ne bi bila zanimiva.
Kocjančič pa naj se spoka najzaj v MOK, je naredil že dovolj škode slovenskemu športu, pohlepnež frdaman
ajvard
# 29.05.2017 ob 02:05
ukinitev kombinacije in SG-ja, povečanje števila paralelnih tekem...
neumnost brez primere.
Hafis
# 29.05.2017 ob 03:51
Nej odpeljejo smuk, skočijo na druge smuči pa še slalom pol. To bi bilo zanimivo
Nikolaj
# 28.05.2017 ob 22:02
Nad smučanjem sem navdušen. Sem rekreativni smučar in rad gledam tudi smučarske prenose.
A roko na srce. Smučanje, še zlasti alpsko, je šport Srednje Evrope in Skandinavije. V pretežnem delu sveta je smučarski pokal nepoznana zadeva. 6 miljard ljudi smučanje ne zanima.
raknac navi
# 28.05.2017 ob 21:19
Benten ti nimas pojma. Ni vazno kaj nekaj pomeno v svetu sporta, pomebno je kako to gledalci dojemajo. Gledalci hocejo zgodbe! Jaz si nisem mislil, da bom kdaj spremljal boks, pa sem ga, pa motokros, pa ga, pa hrvasko nogometno ligo itd. Ker je vedno zgodba zadaj. Me pa zgodbe NBA NHL NFL recimo ne pritegnejo. Al pa tenis. F1 popolnoma izdihana itd.
severnik
# 28.05.2017 ob 20:30
Paralelne tekme namesto kombinacije
Med drugim se obeta odprava tekem v alpski kombinaciji, kar je posledica vse večje specializacije tekmovalcev na zgolj tehnične ali hitre discipline. Nastalo vrzel bodo skušali zapolniti s paralelnimi tekmami, tudi mestnimi.


Osebno je meni to kar nekaj. Redko kdaj gledam, ker mi sistem ni zanimiv.
cartekmedo
# 29.05.2017 ob 15:14
Kaj??!! Ukiniti kombinacijo in superveleslalom??!! Se jim je pripeljalo!!!
Paralelne tekme sploh nisem nikoli gledala, v nasprotju z super-kombinacijo in superveleslalomom.
valter
# 29.05.2017 ob 12:20
Benten

seveda ker je nogomet populističen komercialen šport. mediji ga preveč dvigujejo v nebesa. pa zakaj nekdo ki brca žogo dobiva milijone? nelogično!!!!! samo s tem, ko daje gole, dobiva miljone. tisti ki so na minimalcu se samo križajo

dol s populističnim nogometom
Imre
# 29.05.2017 ob 09:52
Hehehe. Zaradi prevlade Stenmarka so uvedli SuperG, zaradi dominacije Hirscherja bi ga radi ukinili.

Paralelne tekme so tako zanimive, kot ekipne. Sicer pa, koliko mestnih tekem so uspeli izpeljati od uvedbe? Kot vem je odpadlo manj SuperGjev in smukov.
AtomX
# 29.05.2017 ob 09:48
vse samo še bolj naroke hiršerju -_-
blizzard76
# 29.05.2017 ob 09:12
kombinacijo gledam z veseljem...paralelne pa nikoli, ker niso merodajne...
mend055
# 29.05.2017 ob 07:54
Ne pozabimo, mestne tekme so zanimive zato, ker so obrača več denarja. Več je ljudi na kupu, več je trgovin, gostilni na kupu...
Denar je tisto, kar smučarska federacija vidi kot ključno. Kako obrniti čim več denarja.
V mestih ga je pač več kot na 2102 metrih ali na 983 metrih. Pa še gondole niso potrebne...
aaa
# 29.05.2017 ob 07:31
Kar se mene tiče. Daleč najboljši rekreativni šport, hkrati pa totalen dolgcajt pri spremljanju tekem. Šport pri katerem je edina atrakcija ura desno spodaj, pač ne more biti atraktiven. Brez te ure povprečen gledalec ne bo videl razlike med smučanjem Hirscherja in nekoga s številko 30.
Mommy_Kitty
# 29.05.2017 ob 01:09
Paralelne tekme bi bile zanimive, če bi jih povsem spremenili, to se pravi po celi dolžini ene kvalitetne veleslalomske strmine, in pa seveda dve različni progi, in vsaka posebej zahtevna, ter potem vsak par odpelje na obeh progah, za kar bi se morali vsi potrudit ker nebi bilo od štarta do cilja vse enako. Paralelne v taki obliki kot so sedaj pa ni nič drugega kot pa uničevanje alpskega smučanja, sploh pa posiljevanje v mestih kjer se potem na tekmi zbere 500 gledalcev. In pa ukinitev kombinacije, ki je najbolj zanimiva disciplina v programu je totalni idiotizem, naj raje dodajo še kakšno tekmo več in pa drastično povečajo zahtevnost tako smukaškega dela kot potem slalomskega, ali pa po možnosti naredijo vse v enem teku, najprej en superveleslalom ter potem v spodnjem delu en pravi slalom.
cartekmedo
# 30.05.2017 ob 16:23
mooodeeel, hvala za popravek.
mooodeeel
# 30.05.2017 ob 07:52
@cartekmedo: S superkombinacijo
Mommy_Kitty
# 30.05.2017 ob 07:49
@mend055 ja od 500 tekmovalcev, ki pridejo gledat eno paralelno tekmo v Moskvo ali pa Munchen pač ne moreš nafilat proračuna v smučanju, saj oni živijo zgolj od kart, ki so prodane, to kar pa zaslužijo trgovine, kafiči in podobno pač za smučarijo ne prinese denarja. Do čim nekje v alpah, kjer se zbere 10.000 gledalcev ali pa še več se obračajo miljoni, ker po večini ljudje ostanejo tam 2 dni, se gredo še smučat in s tem dajo smučariji denar, medtem ko tisti mestni ljudje ki jih je zgolj za okras gredo kupit eno kavico pa mogoče kak spominek iz mesta in od tega smučarija nima nič, sploh ob dejstvu, da teh mestnih tekem skoraj nihče ne gleda, in če odšteješ še vse tiste, ki so tam zaradi novinarstva in kot spremljevalne ekipe tekmovalcev ti ostaneta potem glih dva človeka, ki sta dejansko kupila karto za ogled mestne tekme.
jackm8
# 29.05.2017 ob 10:03
Resno nimajo pojma kaj počnejo. Namesto, da bi s pravili širili šport, ga še na tem tu krčijo. S krčenjem tekmovalcev bi se zatrla celotna raznolikost v alpskih tekmah. Eksotom, kot smo že mi, bi se na moč zaprla vrata v prvo kategorijo. Naj se rajši uzrejo v prizorišča in tam kaj naredijo. Poglejte v skoke. Ne Francozi in ne Italijani nimajo tekme za svetovni pokal, pa kako naj na tem gradijo njihove reprezentance? Od kje bodo dobili sponzorje in popularnost? Češki se tekma izmenjava in zaradi zadnjih odpovedi že dihajo na škrge. Švica ima eno prizorišče. Mi eno. Ob tem, pa le za denar desetkrat na Skandinavijo, Nemčijo in v Avstrijo, ter še za v Ruske in Kazahstanske(!!!) rovte. Da bi, pa malce omejili tehnološko prednost velikih, izenačili opremo, to pa ne. Vložke velikih je za vsako ceno treba braniti, pa naj se žvižga za Avstrijci v smuku, Nemke naj pobirajo medalje v vrečah v skokih, Norvežani pa naj na snegu pustijo za par jurjev maže. Že mi smo v tem svetlobna leta pred raznimi drugokategorniki, kako naj potem kdo še pride zraven?
lastovka
# 29.05.2017 ob 01:12
Formula1 in GP s šele živ dolgčas.Dve uri eno in isto,iz kroga v krog,gledalci pa v,bistvu samo čakajo,kdaj bo kdo raztreščil bolid ali motor.Pri smučariji je vsaj vsaki dobri dve minuti drug tekmovalec.Point je v denarju.V motošportih je več najbolj bogatih sponzorjev.Tudi v nogometu je tako,zame živ dolgčas,na velikih stadionih pa sto tisoč ljudi.
Cyril
# 29.05.2017 ob 09:15
Upam, da ukinejo nezanimivo kombinCIJO
pleskar
# 28.05.2017 ob 20:43
Lahko bi objavili točen datum kdaj bo Vitranc in Planica...
krosnjar
# 28.05.2017 ob 20:06
Dokler je Kocjančič s svojo generacijo "ta glavni", ne bo nikoli zmanjkalo svežih in sodobnih idej . . .
Neprecenljivo je bilo gledati njegov izraz na obrazu, ko je moral Tini obešati medalje. :)
Benten
# 28.05.2017 ob 23:22
za slovenijo in za slovence so bolj zanimive zmage štuhčeve kot pa zmaga portugalske ali pa reala madrid

Misliš? Potem pa naj izdajo gledanost tekem. Bi bil presenečen, še posebej ob dejstvu, da je smučanje pri nas sponzorirano s strani RTV in forsirano skozi prenose ter druge tv oddaje kot nikjer na svetu.
zamudnik
# 29.05.2017 ob 00:19
Predlagam disciplino samomorilsko dričanje z osemtisočakov. Slovenci bomo konstantno v samem svetovnem vrhu.
Izbor
Svetovni pokal v alpskem smuč ...
link
Jurij Tepeš
34
24. marec 2018 ob 11:10 Dopusta in dirkanja z avtomobili ne bo. Ne vem, kako bo s službo na policiji, ker nimam dovolj dobrih rezultatov. Čaka me finančno težko leto.
Več novic ...
Kazalo