Planica bo kmalu dobila nov, sodoben nordijski center. Foto: Zavod Planica
Planica bo kmalu dobila nov, sodoben nordijski center. Foto: Zavod Planica

Obsežno gradivo, ki ga je delovna skupina za kandidaturo pod vodstvom Janeza Bukovnika pripravila v zadnjih mesecih, je odgovorilo na vsa vprašanja, ki so jih imeli člani strokovne skupine FIS-a. Tako se Planica lahko poda v boj za organizacijo nordijskega svetovnega prvenstva, kjer jo čakajo močni protikandidati - Zakopane, Lahti in Oberstdorf.
Odločitev o prireditelju bo padla 31. maja na kongresu FIS-a v Južni Koreji, kjer bo treba kandidaturo predstaviti tudi na posameznih odborih za skoke, tek na smučeh in nordijsko kombinacijo. Slovenske predstavitve bosta vodila ambasadorja kandidature, Petra Majdič in Franci Petek. Glavna predstavitev pred 16 člani predsedstva FIS-a bo 29. maja.
Tajno glasovanje o prireditelju bo potekalo 31. maja, in sicer bo potekalo do takrat, ko bo eden izmed kandidatov dobil večino glasov članov predsedstva (9). Če v prvem krogu glasovanja nihče ne dobi potrebne večine, odpade kandidat z najmanj glasovi, in tako naprej, dokler nekdo ne dobi ustrezne večine.
Schmitt bo tekmoval še naslednjo sezono
Nemški skakalec Martin Schmitt je končal ugibanja o nadaljnji karieri in sporočil, da bo tekmoval še eno leto. Kljub številnim zdravstvenim težavam pa štirikratnemu svetovnemu prvaku vrat reprezentance ni zaprl niti nemški trener Werner Schuster.

"Morda bi bilo lažje smuči postaviti v kot in začeti novo življenje. Ampak še vedno se vidim sposobnega, da tekmujem na najvišji ravni," je povedal 34-letni skakalec in dodal: "Čeprav je bila zadnja sezona razočaranje in sem se boril s poškodbo kolena, še vedno nisem izgubil veselja in motivacije za smučarske skoke."

"V trening centru v Hinterzartnu se bo Martin samostojno pripravljal, z njim bodo delali izkušeni trenerji. Če bo pripravljen, potem mislim, da je možno, da si spet prisluži mesto v ekipi," je sporočil Schuster.