Planica - smučarski poleti
Peter Prevc je bil skupno 15., Jernej Damjan 17., Anže Semenič 22., Tilen Bartol pa 25. Foto: BoBo
BoBo
Peter Prevc je v letošnji sezoni skupaj zbral 416 točk. Foto: BoBo
Najsvetlejša točka sezone je bilo svetovno prvenstvo v poletih, ko so bili Domen Prevc, Peter Prevc, Damjan in Semenič na ekipni tekmi srebrni. Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
V skakalni reprezentanci...
VIDEO
Stoch še enkrat slavil v...
VIDEO
Prevc razočaran: "To je n...
VIDEO
Pogovor z Goranom Janusom

Dodaj v

Prevc se strinja, da je čas za svež veter na čelu reprezentance

Janus: Izjava Kranjca je sebična
25. marec 2018 ob 14:30
Planica - MMC RTV SLO

Goran Janus je pravkar končano sezono smučarskih skakalcev označil za dobro, Peter Prevc pa je nad zimo, ki jo je končal na zanj skromnem 15. mestu v skupnem seštevku, razočaran.

V tej sezoni slovenski skakalci niso navduševali, kot smo bili to vajeni v zadnjih letih. Sezona, ko je Peter Prevc pred dvema letoma osvojil vse, kar se je dalo, je bila jasno težko ponovljiva, vseeno pa je padec krivulje rezultatov občuten. Slovenci so letos nastopali povprečno, z redkimi prebliski, kot sta bili nepričakovani zmagi Jerneja Damjana in Anžeta Semeniča. Izjema so le poleti, kjer so Slovenci znova dokazali, da tu pa vendarle spadajo v vrh. Obe ekipni tekmi, v Vikersundu in v Planici, so končali na odru za zmagovalce, kar jim na drugih moštvenih preizkušnjah ni uspelo. Izkazali so se tudi na svetovnem prvenstvu v poletih, ko v Oberstdorfu na moštveni tekmi osvojili srebrno medaljo. Toda poleti poskrbijo le za nekoliko lepšo, sicer pa povprečno podobo. Na drugih vrhuncih zime Slovenci niso bili konkurenčni za najvišja mesta. Največje razočaranje so bile prav olimpijske igre. Vrhunec sezone, oziroma kar štiriletnega obdobja, je bil za slovenske skakalce kar nekakšno mučenje. Le Peter Prevc je v Pjongčangu končal v deseterici, a od boja za kolajne – dve je branil iz Sočija – je bil tudi on precej oddaljen. Enako velja za ekipno tekmo.

"Rekel bi, da je sezona dobra. Kot sem poudarjal že v preteklosti, ko smo tudi zmagovali, je zame vsak izid med deset vrhunski. To drži. Vemo pa, da je konkurenca strnjena, veliko je dobrih skakalcev in težko je priti zraven. Težko je vzdrževati in nenehno biti med najboljšimi tremi. Vemo, kakšen je šport in da so sestavni del vzponi in padci. Vesel sem, da je letos prišlo veliko mladih skakalcev. Prihaja do menjave generacije in z njimi je treba biti potrpežljiv," je povedal Janus, ki je mesto glavnega trenerja zasedel pred sedmimi leti. Odkar je glavni trener, so slovenski skakalci, pet različnih, dobili 37 posamičnih tekem (pred njegovim prihodom 29), hkrati pa so pod njegovim vodstvom slavili tudi na vseh devetih moštvenih preizkušnjah do zdaj. Poskrbel je za preporod slovenskih skokov in za najuspešnejše obdobje do zdaj.

Janus: Izjava Kranjca je sebična
Izidi so bili iz sezone v sezono boljši in pod njegovim vodstvom je Peter Prevc osvojil veliki kristalni globus, novoletno turnejo, dve olimpijski kolajni in postal svetovni prvak v poletih, kar je uspelo tudi Robertu Kranjcu. Toda vsaka uspešna zgodba ima svoj konec in tudi Janusova se končuje. Če je vrh dosegla pred dvema letoma s Prevčevo šampionsko sezono, pa je zdaj rezultatski padec občuten. Še lani sta bila dva skakalca med deset v skupnem seštevku, letos pa je bil Peter najboljši na 15. V preteklosti je Janus nekajkrat dejal, da je velika želja pokal narodov, kjer pa Slovenci letos prav tako niso bili konkurenčni najboljšim. Na petem mestu so zaostali za vsemi velesilami, kar je v smučarskih skokih tudi Slovenija. Osvojili so 3.223 točk, kar je skoraj 500 manj kot lani in več kot 2.500 manj kot pred dvema letoma, ko so bili drugi. Številni skakalci se letos niso znašli. Domen Prevc je bil lani najboljši Slovenec v svetovnem pokalu, letos pa je le petkrat osvojil točke. Kranjec in Jurij Tepeš, ki sta bila del A-ekipe, sta točke osvojila le v Planici, celo brez točk je ostal Anže Lanišek. Le Semenič je od postavljene A-ekipe izboljšal svoje izide. Tako so veliko priložnosti dobili skakalci iz mlade in mladinske ekipe, začetek sezone pa je z izidi reševal Damjan, ki je bil član B-moštva.

Sčasoma sledi zasičenost in to je opazno tudi v slovenski ekipi. "Govori se marsikaj, a bomo videli. Zdaj me najprej čakajo pogovori, težko pa kaj rečem," je na vprašanje o menjavi dejal Janus, ki ima pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije sklenjeno do leta 2020. Se je pa ob tem odzval na besede Kranjca, ki je bil v soboto kritičen do glavnih trenerjev slovenske reprezentance: "To želim povedati. Pravila, kakšni so prehodi med A- in B-ekipami, so jasna. Če skačeš v svetovnem pokalu, hkrati ne moreš v celinskem. Prehodi med ekipami so v dogovoru s trenerjem B-ekipe, s katerim smo ves čas v stiku. Čakal sem recimo, da se bodo izidi v celinskem pokalu izboljšali, a se niso. Normalno, da tako ni bil v ekipi. Osebno in vsi v timu smo nad to izjavo razočarani. Sebična izjava." Ali bo sodelovanje med njima v prihodnosti še mogoče? Robiju je čestital za planiške nastope in ga tudi postavil v ekipo, kar daje odgovor na to vprašanje.

Peter Prevc: Nad sezono sem razočaran
"Popraviti bo treba delo nog in elastičnost, ki mu je letos manjkala. Peter ni isti, kot je bil takrat, ko je zmagoval. Stvari se nabirajo, ko so vse poletje naokoli. Ilka Štuhec je primer, kaj se lahko zgodi, če je vse natempirano. Vendar je Peter šampion, zelo močan in še vedno mlad," je Janus dodal o najstarejšem izmed bratov Prevc. Peter je bil letos znova najboljši Slovenec v svetovnem pokalu, kjer je v skupnem seštevku ob koncu prehitel Damjana, toda zasedel je zanj skromno 15. mesto. "Glede na to, da je to najslabši skupni rezultat po letu 2012, pa še takrat sem izpustil en mesec, mogoče celo najboljšega, sem nedvomno razočaran. Ne morem biti zadovoljen. Ko veš, kaj lahko narediš, gledaš, kakšne napake delaš in kakšne rezultate dosegaš, potem pa malce izračunaš, kaj bi bilo, če bi bilo, si težko prav dobre volje," je črto pod sezono potegnil 25-letni skakalec iz Dolenje vasi, ki je bil v zadnjih petih letih poleg skupne zmage v seštevku svetovnega pokala še dvakrat drugi ter po enkrat sedmi in deveti.

Le enkrat letos se je prebil na oder za zmagovalce, ko je bil v Zakopanah tretji, sedemkrat pa je končal v prvi deseterici, tudi na zadnji tekmi v Planici, ko je bil osmi. Večkrat je med sezono dejal, da je raven skokov na treningih visoka, da je pokazal nekaj pravih skokov, a je zaman iskal potrditev z dobrim izidom na tekmi. "Ves čas verjameš, da se boš naslednjo tekmo izboljšal, in se vrtiš okoli osmega mesta. Malce čakaš, da bo šlo na bolje in si na primer peti, potem pa te nekaj udari po glavi in si 12. ter znova se mučiš en mesec, da prideš do osmega mesta. Potem pa tako naprej. Je težko. Z mize naredim napako, ko se malce zaletim. Tam zagotovo izgubim pol metra in zato se je treba bolj v zraku boriti. Če odskočiš kot Kamil Stoch, pa se v zraku le namestiš in gre samo. Zdaj je najprej na vrsti počitek, zagotovo pa bodo sledile kakšne spremembe, vsaj v načinu kondicijske priprave."

Tudi Planica, kjer je že štirikrat zmagal in je bila pred dvema letoma pika na i dominantni sezoni, je minila torej v slogu celotne sezone, povprečno in brez presežkov. "Če ti v sezoni ne gre, si lahko kritičen do vsega. Nočem stvari komentirati. Zdaj je konec sezone in počakajmo nekaj dni, potem bomo pa videli, v kakšno smer se bodo stvari odvijale," je dodal Peter Prevc. Na vprašanje, ali misli, da je v trenerskem štabu potreben svež veter, odgovoril: "Mislim da."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
študent88
# 25.03.2018 ob 14:40
To pa res ni potrebno. Skupaj so dosegli veliko lepega, vsi smo se veselili ob čudovitih rezultatih naših skakalcev. In sedaj ves gnev prelivat v medijih se mi ne zdi fer. Fantje pozabljajo kakšne rezultate smo imeli pred Janusom. Zakaj se enostavno ne zahvalijo Janusu za vse kar jim je dal in je to to.

Hvala ti Janus za vse kar si naredil za naše skoke!
domn333
# 25.03.2018 ob 14:34
Odnosi v reprezentanci so bili ocitno res zelo slabi
wax
# 25.03.2018 ob 14:39
Kar se zgodi v slačilnici, ostane v slačilnici..še fuzbalerji to vejo..
..nas pa očitno do sedaj še "nič ni izučilo"..
Albus
# 25.03.2018 ob 14:47
Pa še to - mediji so najbolj krivi pri tem pranju umazanega perila v javnosti in potencialnih zamerah... Najprej dolgo časa ščitijo (si zatiskajo oči) nekoga ki mu ne gre (janus/katanec...) potem ko je očitno da je javnost večinsko proti se obrnejo in ga napadejo - samo da to storijo prgavo "mučki iza leđa" ker ne upajo direktno vprašati trenerja (janusa/katanca) ali tiste ki so za to odgovorni (glavne na szs/smučarski zvezi) se obrnejo na igralce/tekmovalce in čakajo da bo kdo rekel eno besedo na katero se bodo obesili (normalno da jim zleti ven če pa so razočarani in po tihem pričakujejo spremembe ki jih ni)

Krivci so mediji in vodilni na zvezah ki prepočasi ukrepajo in se zavijajo v molk/dajejo neke dvoumne izjave
Bivši uporabnik
# 25.03.2018 ob 14:37
Hvala za vse janus, sedaj je pa rec cas za novi obraz, pametna odlocitev stricev iz ozadja..sedaj pocitek, potem pa spet na delo...
Bivši uporabnik
# 25.03.2018 ob 14:43
Jah, glede na to da Robi dosedaj nikoli ni pral umazanega perila v javnosti (pa še kdo drug tudi ne) je očitno tudi njemu prekipelo in je odnos bil milo rečen slab. Pa tudi meni ne diši drugače to, ker rumeni cajtngi itak vse pograbijo in objavljajo, samo da se delajo škandali ipd. Zato da je javno izražal tako negativno mnenje pove morda veliko o tem da je marsikaj narobe bilo, ne samo da ni bilo napredka in da smo nazadovali, še kaj drugega tudi ne...tudi zato je bil Janus kar ekspresno zamenjan česar verjetno še največji kritiki niso pričakovali.
študent88
# 25.03.2018 ob 14:43
Kranjec in Tepeš nista poštena. A reprezentanco si priboriš skozi B rep... žal nista imela rezultatov.
janroz
# 25.03.2018 ob 15:02
Odnosi so bili res slabi, kar se vidi na daleč, vendar naj stvari uredijo na profesionalen način. Polit-komisar Jasnič si rešuje rit in hiti z najavo o menjavi, kar pove več kot dovolj o neprofesionalnem delu. Človeka, ki je skakalce resnično potegnil iz brezna pokopavajo kot največjega mrhovinarja. Sramota. Namesto stiska roke, spodbudnih besed kar tekmujejo kdo bo več slabega natrosil v javnosti. Mar res ne znamo neke zgodbe zaključiti kot se gre? Res z nestrpnostjo čakam novo sezono in novi trener bo imel hudičevo težko delo, kajti ko pogledamo na celotno sezono niti ni bila slaba, res pa je, da nas je sezona Prevca na vrhu dobesedno prevzela in nismo mogli dojeti, da so lahko tudi drugi dobri. Slovenija je med 5 na svetu, oprostite je to neuspeh! Povejte mi šport, kjer smo konstantno na taki višini! Ja, sedaj je tema Janus, res nesramno in neokusno. To, kar se dogaja pove več o zvezi kot o trenerju. Gnezdo volkov, kjer samo čakajo na naslednjo žrtev. Vsi so sedaj poklicani, da komentirajo ocenjujejo. Še enkrat, počakajte do naslednje sezone, naj minejo dve ali tri, pa bomo videli! Ni problem v menjavi problem je v pravi menjavi!
jaz jaz
# 25.03.2018 ob 14:42
občutek imam, kot da trener in skakalci niso bili v isti sezoni. Janus je zadovoljen, skakalci razočarani, njihove izjave si sploh niso podobne. očitno je močno zaškripalo vse skupaj. dejstvo je, da so bili pod Janusovim vodstvu zelo, zelo uspešni in to veliko šteje, ampak gledat je treba naprej, ne nazaj.

tudi kavč selektorji smo lahko ugotovili, da imamo veliko talentiranih mladih, za katere bomo lahko navijali, in se nimamo česa bat za prihodnost (Bartol, Zajc, Domen, Jelar). mladi so se izkazali, čeprav je bila sezona na splošno zelo povprečna, za nekatere iz takih in drugačnih razlogov podpovprečna (Kranjec, Tepeš, Lanišek, Peter Prevc). Damjan se je na novo zbudil, Semenič tudi bolje kot v prejšnjih letih. ampak ja, sliši se kot slaba tolažba, ker smo pričakovali malo več, predvsem 5. mesto v pokalu narodov ni ravno 1A rezultat
sivi gandalf
# 25.03.2018 ob 14:41
zgleda pa da bojo novinarji sedaj naredili dodatno štalo v smučarskih skokih in skregali vse med sabo, čudno da še niste dali anketo ste za odhod janusa, koga bi radi videli na njegovem mestu...
janbac
# 25.03.2018 ob 15:39
Trenutno imamo tri različne skupine skakalcev v Sloveniji:

Izkušnje:
- Robert Kranjec (36 let)
- Jernej Damjan (34 let)
- Jurij Tepeš (29 let)
- Peter Prevc (25 let)

Mladi (letniki 1997 in mlajši):
- Timi Zajc (17 let)
- Domen Prevc (18 let)
- Tilen Bartol (20 let)
- Bor Pavlovčič (19 let)
- Žiga Jelar (20 let)
- Aljaž Osterc (19 let)
- Rok Tarman (20 let)
- Blaž Pavlič (20 let)

In solidni razred:
- Nejc Dežman (25 let)
- Anže Semenič (24 let)
- Anže Lanišek (21 let)
- Cene Prevc (22 let)
- Jaka Hvala (24 let)
- Tomaž Naglič (28 let)
- Miran Zupančič (28 let)
- Andraž Pograjc (26 let)
- Rok Justin (24 let)
- Aljaž Vodan (22 let)

Upošteval sem tudi skakalce, ki osvajajo točke v celinskem pokalu.

To je neko trenutno jedro, ki je zmožna vsega osvajati.
Noriški Princ
# 25.03.2018 ob 14:40
celo sezono sami izgovori kdo je kriv
slovenc16
# 25.03.2018 ob 14:43
@Trooper: Zakaj pa Damjan v penzijo?..Še vedno boljši od useh mladih "ambicioznežov"
Bivši uporabnik
# 25.03.2018 ob 14:47
Zakaj SZS izbira trenerja, ki mora biti 100% Slovenec če pa smo vse največje uspehe v športu dosegli po Kokoškovom, Vujotom, Giannijem in Massijem? Bendo pravilo - menim da bi moral priti en Avstrijec ali Nemec.
-tuditi
# 25.03.2018 ob 14:38
So že dali izjavo, da so v igri 3-je trenerji ampak niso to tujci!

Razen RTV komenatatorjev tukaj bodo nabijali v vsakem drugem komentarju, da mora biti trener tujec, čeprav so že uradne izjave da tujca ne bo.
Zjesenic
# 25.03.2018 ob 15:57
Fantini so malo razvajeni, mi pa tudi.
februarska
# 25.03.2018 ob 15:32
Ok, mogoče zdaj res ni nekaj štimalo, ampak nikakor ni prav, da se na tak način odslavlja Janusa.
Churchill W.
# 25.03.2018 ob 15:12
Pa si poglejmo Kamila , ko se mu je ponovno odprlo, kaj je vse dosegel.

Ja, ampak pozabil si dodati, da z drugim trenerjem!
Bivši uporabnik
# 25.03.2018 ob 14:42
Bojim se le, da bi trener nekdo, ki je že sedaj v vrhu slovenskih skokov. Tako kto pri nogometu ko ej po Katancu prevzel trenerski stolček njegov pomočnik. Nabolje bi bilo da pride nekdo od zunaj, ki je neobremenjen in, da se z njim skakalci na novo spoznajo, da uvede nove prijeme. Ker z nekom, ki je bil že do sedaj v Slovenskih skokih se ne bo nič spremenilo - enostavno so naši skoki sedaj na tej točki da je potreben reset v glava, tehniki, načinu treninga.
NzA
# 25.03.2018 ob 14:37
Janus, spal si na lovorikah, uspelo ti je ogromno, vendar s spanjem na lovorikah se ne naredi napredka, verjetno je res čas za svež veter. Hvala za vse.
Bivši uporabnik
# 25.03.2018 ob 21:39
Janusova edina krivda je, da nas je razvadil z dobrimi uspehi. Preden je on prevzel reprezentanco je bilo vse skupaj povprečje, dvignil je nivo in zdaj je kriv ker ni konstantno vrhunskih rezultatov.
Mislim, da nismo imeli boljšega trenerja, tehnologija gre naprej, lahko so zatajili tisti, ki morajo prinesti tisto več
Preprost2
# 25.03.2018 ob 21:06
Janus hvala za vse! Se pogresali te bomo. Vse naj v nadaljni karieri.
matedolenc
# 25.03.2018 ob 20:06
Morda je pa Jasnič problem?
Diliges
# 25.03.2018 ob 17:28
Ko piščanci postanejo pametnejši od petelina, se kokodakanje iz kurnika sliši predaleč.
pepieinschlag
# 25.03.2018 ob 17:18
celo sezono sami izgovori kdo je kriv

Res so tekmovalci preveč navajeni vzroke neuspeha iskati vsepovsod, razen pri sebi.
Pa menjava opreme in kaj vem kaj še ...
Johansson pa dokazuje, da se da tudi s »Slatnerjem« zelo daleč skočiti...
Churchill W.
# 25.03.2018 ob 15:04
Zato da je javno izražal tako negativno mnenje pove morda veliko o tem da je marsikaj narobe bilo, ne samo da ni bilo napredka in da smo nazadovali, še kaj drugega tudi ne.

Ravno to je zame potrdilo da nekaj ni štimalo že od lanske sezone naprej.
Niti v zadnji sezoni pod Zupanom niso na glas govorili v medijih.

Robi, naj bo v A ekipi ali ne, je med sotekmovalci spoštovan. Neuradni kapetan.
In če kdo igra užaljenca, meni zveni to bolj Janus.
Od Petra pa smo praktično vsi pričakovali, da končno pove še kaj drugega kot da razlaga o glavi. Ni samo eden v reprezentancih mnogih, tudi smrkavec ni več, ampak je najuspešnejši skakalec - ne samo te generacije ampak v zgodovini slovenskih smučarskih skokov.
Z uspehi si je zaslužil to, da lahko poda svoje mnenje.

To, da ne štima pa pravzaprav ni skrivnost! To je videl vsak, ki ni poslušal natreniranih, diplomatsko zavitih izjav, ampak pogledal govorico telesa.

Če bi Robi to rekel decembra ali januarja, bi lahko celo verjeli da je malce užaljen. Če bi Peter rekel med sezono, bi ga mogoče upravičeno kritizirali da naj raje trenira namesto da govori.
Ob koncu sezone, ko se potegne črta, se naredi hiter zaključek pa sta obe izjavi na mestu.

Janus govori o dobri sezoni, Peter kot najbolje uvrščeni na 15. mestu pa o slabi.
Kdo ima tu prav?
Jaz sem vedno na strani tistega, ki si želi uspehov in več kot 15. mesta.

In še ena stvar, ki me je v tej sezoni zmotila....
Domen! Takoj ko ni bilo rezultatov so se zavili v molk. Po medijih in forumih pa se je ugibalo in špekuliralo ali je kriv alkohol in ne delo.
Takoj bi morali odreagirati in povedati kaj se dogaja z Domnom, ne pa da je bilo vse kar smo izvedeli, da dobro trenira.

Na Eurosportu so govorili o njem. Eden izmed razlogov za njegov mrk v tej sezoni naj bi bil ta, da je zrastel in s tem izgubil prav vse občutke - od vožnje po zaletni do tistih najpomembnejših v zraku. V kolikor je to res, ne razumem zakaj niso spregovorili o tem in so raje dopustili, da se po najstniku pljuva iz vseh možnih smeri.
mitgo
# 25.03.2018 ob 21:30
Takole,zopet se je pokazalo tipično slovenceljstvo.Navijači nismo zadovoljni,ker smo kao davkoplačevalci in po tej logiki morajo naši zmagovati,sej hudiča trenirajo in se grejo turizem za naš denar. Janusa popljuva večina,čast izjemam,hkrati vsi pozabljate kaj ste govorili med sezono o Tepežu in Kranjcu ter njuni formi. Če bi dal Janus Tepeža slučajno na ekipno in bi ta zafrknil,bi spet dve leti poslušal,kako je en večji butelj kot drugi.BTW,večina športnikov tudi plačuje davke,se pravi so tudi sami davkoplačevalci. Če že komentirate,ne pljuvajte,ker tega si Janus ni zaslužil.
borutpeter
# 25.03.2018 ob 17:36
Prevc naj trenira in skače! Ko bo velik, bo pa lahko postavljal trenerje, a dvomim, da bo kdaj na taki poziciji! Vsa čast sicer njegovim dosežkom in uspehom!
Od_tastarga_sin
# 25.03.2018 ob 15:54
Mediji spet obračajo besede in iščejo senzacije, prepir, dramo tam ko to ni potrebno. Če kaj, je to nadvse neprimerno. Nihče, vsaj jaz nisem opazil, ne oporeka Janusu tega, kar je naredil za skoke. Še več, enotno mnenje je, da ga je potrebno obdržati v slovenskih skokih.
Mediji pa iščejo kdo je kaj rekel, zakaj, kdaj, na kakšen način. Se bodo že sami zmenili in verjamem, da brez zamer.
Vsi bi se sedaj nekaj zgražali nad načinom, kako so ga odpustili. Noben še ni bil vesel, ko je izgubil službo in redko katera prekinitev pogodbe je posejana z rožicami. Morda je bilo vse res speljalo malce nerodno, nikakor pa tukaj ne vidim take drame, kot jo eni poskušajo naredit.
Janus čisto korektno povedal kaj si misli, ne vidim nič provokativnega, prav tako ne vidim čisto nič spornega v izjavah Jasniča. Tako da še enkrat, res ne vem kaj se sedaj nekateri "vžigate."
realist65
# 25.03.2018 ob 21:27
Prevc ga malo serje. Prvo je menjal smuči, sedaj se strinja z menjavo trenerja, na koncu je pa vzrok slabega rezultata, sam.
Voly
# 25.03.2018 ob 18:44
Kot sem dve leti nazaj poudarjal, da za super uspehe ni zaslužen samo Janus ampak ravno toliko Grilc, ki je v bistvu trener, ki je odgovoren za tehniko skakalcev, tako tudi sedaj poudarjam, da je ravno toliko kot Janus kriv za kar velik padec tudi Jani Grilc.
Verjetno bosta odšla v "paketu", bo pa v Sloveniji res težko najti enakovredno zamenjavo zanju.
tedomedo
# 25.03.2018 ob 18:23
S Prevcem je konec. On je že odrasel, rad seksa in potem veliko je.
tetka
# 25.03.2018 ob 20:42
Ko poslušam kritike Janusa, se mi zdijo krivične. Zakaj?
Najprej Ljubo Jasnič, funkcionar smučarske zveze, ki je že desetletja v krogu funkcionarjev, napleta o svežem vetru, o sveži krvi ipd. , da bi pa to nase obrnil, ne, to pa ne...trener mora iti po 7 letih, on pa je lahko funkcionar 40 let ....
Kranjec....Kranjec je bil vedno odličen letalec, kjer je bistveno , kako zajameš veter in kako letiš, ni pa pomeben odriv ... in zato v zadnjih letih praktično nikoli ni bil niti blizu vrha , razen na letalnicah. Pri njegovih res veteranskih letih, se je natekmah izkazalo, da ni za A in svetovni pokal...je pa za med 15 na letalnicah...torej? Popolnoma prav, da se ga je dalo v B reprezentanco. To, da se je pa ravno on našel pamet soliti , je pa res bizarno.
Torej, Goran Janus, hvala za vse, tudi en redkih simpatičnih trenerjev, nikoli ni veliko govoril, ni nastopač...
dejsi
# 25.03.2018 ob 17:51
Izjave v stilu, da „so za te stvari pristojni drugi“, so dajali tudi drugi skakalci in ne samo eden. Janus je dosegel veliko, a čas je za spremembe. Krivulja kaže svoje. Ne vem, zakaj ne recimo strokovnjak iz tujine. V drugih športih se je to že zgodilo in sledil je razcvet: npr. košarka, obojka, Tina Maze itd.
Mislim, da Janusu nihče ne zameri, da Kranjca in Tepeša ni dal v A ekipo. Druga stvar pa je, da tak tekmovalec ostane brez programa in spremstva za naprej. Pa ni pomembno, kdo ga predpiše: A, B ali - če hočete - C ekipa.
borutpeter
# 25.03.2018 ob 17:44
Prevc očitno ne ve niti tega, da lahko skače (tako dobro), ker to med drugimi financiramo tudi davkoplačevalci!
Albus
# 25.03.2018 ob 14:41
Ja po tem zadnjem odgovoru Prevca je bolj kot manj jasno da Janus mora iti, ker čene se bodo pa res čudno gledali - trener je v tem primeru bolj zamenljiv kot Peter Prevc (sploh ker ta trener ni uspel z nikomer drugim doseči nekih pametnih rezultatov to sezono)
Slovan65
# 25.03.2018 ob 20:46
Pred Janusom je v 60 letih Slovenija dosegla 29 zmag, v sedmih letij z Janusom pa 35 zmag !!!???
A je treba še kaj dodati ?
Pametnim ne.
Churchill W.
# 25.03.2018 ob 15:34
@Palpatine
Ne razumem? Želiš biti sarkastičen?
kapljač
# 25.03.2018 ob 15:16
Izjava dr- Ruglja ; - "Osnovna značilnost Slovencev je ta, da so pezdeki."
kapljač
# 25.03.2018 ob 15:02
Konkurenca med našimi Orli postaja vedno močnejša.- Prihaja kvalitetna mladež od zadaj , kar pomeni, da se v klubih dobro dela.- In je logično da bi vsi radi skakali. Peter Prevc, Kranjec, Tepeš pa se očitno počutijo ogrožene in iščejo dlako v jajcu. Reprezentanco je bilo nujno pomladit, kar je Janus odlično opravil, dobili smo že prave nove malde Orle , in s e mi zdi, da ravno to "staroste" še najbolj bega. Ne pozabimo, da krizo, kot jo imajo Prevc, Tepeš , Kranjec so imeli tudi že večji kalibri, kot so Schlierenzauer , tudi že Kamil Stoch itd. Pa si poglejmo Kamila , ko se mu je ponovno odprlo, kaj je vse dosegel.
obelix complicus
# 26.03.2018 ob 12:43
Mislim, da se Janus s svojo izjavo o razočaranju nad Kranjcem malce spreneveda. Robi ni nikjer problematiziral prehodov iz B v A reprezentanco. Povedal pa je žalostno resnico, da ga v času stagnacije in težav ni nihče niti povohal. Namesto da bi imeli za takšne tekmovalce pripravljene individualne treninge, je moral sam prositi trenerje ženske reprezentance, če lahko trenira z njimi. A to je za trenerja Janusa normalno?
Zame ni, pa še za marsikoga ne.
veza
# 26.03.2018 ob 06:59
Če primerjamo razmišljanje R. Kranjca vidimo nekaj drugega, očitno imamo dovolj trenerjev in skakalcev, je pa vse padlo sedaj v neko povprečje, ker so pač Norvežani, Poljaki in Nemci naredili velik napredek, mi smo pa ostali na isti točki.
Potrebujemo en nov veter, enega motivatorja in koordinatorja, da vso to ekipo povežemo in ni hudič, da se ne bo naredila spet špica treh, petih tekmovalcev, ki bodo konkurečni najboljšim.
Čeprav, dajmo priznati, razen Peterke in Petra Prevca nikoli nismo imeli tekmovalcev, ki bi serijsko zmagovali, a sedaj imamo priložnost, da naredimo ekipo za naskok na svetovni pokal, Peter se bo vrnil, tu ni debate, slabši bit ne more, če se zbudi še Domen in ostali dodajo svoje, bo to ekipa za rekorde.
Haloo
# 26.03.2018 ob 05:45
Hja in kaj ima Prevc za govorit glede izbire selektorja?
gstk
# 25.03.2018 ob 20:44
Kriv je Janus
Kriv je Slatnar
Kriv je ....

Kdo bo kriv pa drugo sezono?
alojzr2
# 25.03.2018 ob 20:26
Lubo je ziher problem. Omejuje si možne kandidate na skromno slovensko bazo.
AtomX
# 25.03.2018 ob 20:00
Ubistvu ko sem zdele šport gledal, se mi je zdelo tole vse skupaj kar krivično do Janusa. Mislim, da če se bo menjalo trenerja bi so moglo to njemu prvemu povedat. Ne pa da on to izve od novinarjev... Model je naredu daleč največ za skoke pomoje si zasluži vsaj toliko spoštovanja da se z njemu prvo pogovorijo, ne pa da ga po tekmi novinarji na zvon obešajo, kako komentera to da je zgubu službo... Svašta. Tut on je samo človk in na take komentarje takoj po tekmi ni ravno prijetno odgovarjat.
Courage90
# 25.03.2018 ob 19:02
Eh dajte no, sedaj se tako obnašaja kot, da je celotna krivda na Janusu. Kje ste pa to videli, Kranjec in Tepeš sta skakala na začetku sezone karastrofalno. Takrat ste navijači jamrali, zakaj sta v ekipi, zakaj se jih ne menja. Pravila so jasna, če si samo na letalnici dober, kaj pa ti to prinaša, pravice do jamranja niti slučajno ne. Tole je višek kako se zdaj vsi obnašajo. Ko pa se bo zgodila zamenjava, pa ne bo rezultatov, naj mi niti ne jamrajo kdo je pa zdaj kriv. Vsako leto biti v vrhu, pa lepo vas prosim. Naj raje trenirajo, ne pa jamrajo kaj bo s financami. Ljudji, ki izgubijo službo pa kdo vpraša kaj pa boste zdaj, rabite sponzorja. Banda. Glejte kako je s Schlierenzauerjem, priti na vrh še gre, težava je ostati ali pa se vrniti. Pa se lahk zamenja ne vem kdo, ne gre vedno.
Kekec27
# 25.03.2018 ob 15:52
Tako je, ko gre vse kot po maslu je vse super, ko pa sledi padec pa se negativizira in išče krivce. Tole vlačenje po medijih kdo je kriv pa kdo ni...fantje, raje lepo trenirat, glave umirit z novim vodstvom in to je to. Seveda je težko razumet, če si v eni sezoni zmagal 15x ali koliko x že, sedaj pa v dveh sezonah 1x. Ampak tako je v skokih, danes si, jutri pa te lahko več ni nikjer. Se spomnim takrat ko je Elan šel vstran, takoj sem vedel da se bo vse obrnilo in potem tisti padec na prvi tekmi v sezoni 2015/16 je spremenil vse. Nato se je pa začelo mučenje, ki še kar traja...
nevem
# 25.03.2018 ob 15:16
Trenerji se po določenem času enostavno morajo menjavati. Že zaradi "higiene" v ekipi. Če pa se več sezon nazaduje pa vsekakor. Lepo je danes po tekmi povedal Poljak Stoch. Z novim trenerjem preobrat in... v zenit.
Kapitan Kljuka
# 26.03.2018 ob 08:27
Zakaj spet pranje umazanega perila v javnosti? Tipično slovensko...
Kazalo