Planica
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 31 glasov Ocenite to novico!
Peter Prevc
Peter Prevc je za polete na ekipni tekmi dejal, da je kar zabetoniran na zadnjo rdečo črto pri 225 m in da krepko prek nje ne more. Foto: BoBo
       Tudi tokrat je bilo v slogu sezone. Tako kot je, ni šlo. Nobenemu ni uspevalo. Le Semenič je naredil prvi skok res dober, sicer pa ni steklo.       
 Jurij Tepeš
VIDEO
Slovenija po prvi seriji...
VIDEO
Norvežani prvi, Slovenci...
VIDEO
27 tisoč gledalcev v sonč...
VIDEO
Nastopi Slovencev v 1. se...

Dodaj v

Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost

Peter Prevc ostal brez rekorda letalnice
25. marec 2017 ob 13:59
Planica - MMC RTV SLO

Za slovenskimi skakalci je v Planici še en povprečen dan brez presežkov. "Škoda mi je za gledalce, ki niso prišli na svoj račun," je dejal Goran Janus. Domači letalci niso nagradili 27.000 navijačev, ki so znova pripravili odlično vzdušje.

V petek je Stefan Kraft postal prvi tuji skakalec z zmago na posamični tekmi nove letalnice v Planici. Pred tem so slovenski orli dobili vseh pet tekem. Prvo leto so bili najboljši tudi na ekipni tekmi, lani so zasedli drugo mesto, letos pa so po spodbudni prvi seriji, v kateri so bili tretji, v finalu zaostali za konkurenco in zasedli peto mesto. Od četrtih Avstrijcev jih je ločilo skoraj 30 točk, od tretjih Poljakov pa kar 50. Še dodatnih deset točk spredaj so bili drugi Nemci, Norvežani, ki so ubranili zmago, saj so vsi štirje znova izvrstno leteli, pa so bili že 100 točk pred Slovenijo.

"Imamo rezerve, a to je realnost"
Janus je v petek dejal, da so stopničke želja, vendar pa je po sobotni tekmi priznal, da je to pri trenutni pripravljenosti slovenskih orlov realnost: "Prva serija je bila v redu. Kar zadeva drugo, pa smo naredili nekaj napak. Tu smo, imamo rezerve, a to je v tem trenutku realnost. Drugi so ga malce polomili v prvi seriji, a so potem stopili na plin. Bi vseeno fantom čestital, saj niso naredili grobih napak, a šteje vsaka malenkost."

"Nimam jim česa očitati. Peto mesto je realno, predvsem pa mi je škoda gledalcev, da niso prišli na svoj račun," je dodal glavni trener Slovenije, ki bo imel v nedeljo na zadnji tekmi letošnje zime na zaletišču pet tekmovalcev, saj ima pravico do nastopa tudi Anže Lanišek. Poleg njega bodo skakali še Peter in Domen Prevc, Jurij Tepeš ter Jernej Damjan.

Semenič v Planici zelo užival
Slovenija je ekipno tekmo zelo dobro začela, saj je Anže Semenič poletel 236,0 m, kar je bil najdaljši slovenski polet na tekmi. Vsi štirje so skakali glede na trenutno pripravljenost, za kaj več pa so manjkali predvsem izjemno dolgi poleti, ki so jih druge ekipe imele. "Prvi skok je bil zelo dober, pri drugem pa se mi je prikradla neumna napaka. Noga mi je ušla na mizi in preprosto v zraku nisem mogel popravljati. Samo še padal sem kot skala. Sicer sem pa s Planico zelo zadovoljen. Daleč sem letel, kar je cilj. Sem užival. Kar nekajkrat sem šel čez točko skakalnice. Popravil sem tudi osebni rekord, kar je bil eden izmed ciljev," je povedal Semenič, ki je z 209,0 m v drugi seriji precej izgubil.

Z 221,5 in 223,5 m dolgima poletoma je bil tokrat že bolj zadovoljen Domen Prevc: "Neki povprečni skoki, ampak moram reči, da sem glede na petek napredoval. Dobivam prave občutke. Vzdušje v Planici že čutim, saj je prišlo veliko ljudi. Skakalnico še malo tipam, kako je treba skočiti. Ne bom se s tem obremenjeval. Sproščeno bom šel na nedeljsko temo. Iz dneva v dan so skoki daljši. Tokrat je bil proti koncu tekme že konstanten veter, ki je najpomembnejši. Na začetku se je še malo mešalo gor in dol. Bilo je malce turbulentno, so bile pa poštene razmere. Žal so bili drugi boljši kot mi. Sem bil kar malce nevoščljiv tem, ki so poleteli tako daleč. Treba je priti s pravo formo in stabilno skakati, potem pa pridejo taki poleti."

Peter Prevc ostal brez rekorda letalnice
Z 225,5 in 226,0 m je bil skupno najdaljši med Slovenci Peter Prevc, ki pa se ni oddaljil od druge rdeče črte: "Boril sem se, bitka ni uspela in ponos je ranjen. Tako kot včeraj sem zabetoniran na zadnji rdeči črti. Če bi bila to 120-metrska skakalnica, bi bilo to super, tu pa se od zadnje rdeče črte vsa bitka šele začne. Zato velikega zadovoljstva ne more biti."

V soboto je ostal še brez planiškega rekorda. Njegovih 248,5 m so po vrsti preskočili Robert Johansson, Kraft in Kamil Stoch, ki se je ustavil pri 251,5 m: "Nisem veliko rekordov videl spodaj iz skakalnice. Če se postaviš ob rekord, sploh ne veš, kako je mogoče tako daleč skočiti. Potem so se šalili, že tako ti sezona ne gre, potem ti pa še rekord vzamejo. Res sta v formi. Tako kot sem jaz lani nizal in z rokava stresal dolge polete, jih zdaj Kraft in Stoch. Zdaj so bile še razmere odlične. Bilo je super, da sta dva, ki sta trenutno najmočnejša, to lahko izkoristila. Če bi šel jaz z istimi razmerami, zagotovo ne bi tako daleč skočil. Vidi se, da če si v formi, se lahko varno daleč skoči. Če bi bil to kdo z manj izkušnjami, ki nima zagona in tega zmagovitega vala, bi imel precej težav pri pristanku."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
moj komentar
# 25.03.2017 ob 14:32
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost

Zanimivo, da kadarkoli jaz napišem isto, dobim morje minusov in pripomb, da nimam pojma, da podcenjujem naše skakalce, da jim ne privoščim in podobna jajca.......
spy rtv slo
# 25.03.2017 ob 14:08
Pač letos ni bilo velikih uspehov, kot lansko sezono kar je razumljivo ne bom pa prenašal jokanja Tepeša in Janusa tukaj pa ni opravičila.
zmajčica
# 25.03.2017 ob 16:49
@peroaroma
Johansson je preskocil 250 tako v Vikersundu kot tudi v Planici - na Slatnarcah :D
veza
# 25.03.2017 ob 14:36
stric_Ferrari
# 25.03.2017 ob 14:23

naslednje leto pa @zbornaya, @emil in detektivi, @veza (pa še kdo iz tega foruma) na trenerski tribuni. Pa da vidimo. Če ne veš, ne obsojaj!

glej, stokrat sem priznal, da nimam pojma o skokih in da občudujem te fante, ki se spuščajo v tisto globino več kot sto na uro, a plačani strokovnjaki bi morali vedeti, kaj se dogaja, ker nič ne povedo, upravičeno smatram, da dejansko nič ne vedo, ali pa zelo malo, pa bi morali zadeve obvadovati, kaj meniš!
Še vedno navijam za naše, a se mi srce trga, ko jih vidim vse poklapane, ko jih prehitevajo tisti, ki so jih lani naši preskakovali kot za šalo, čakam na pojasnila, to pravico imam, čeprav sem navaden kavčar, sem pa tudi navijač in brez navijačev ni športa!
QUENDI
# 25.03.2017 ob 14:32
.....no, če je to bil cilj in strategija priprav, potem mu je uspelo......in mu bo še nadaljje.....potreben je nov trenerski veter.....predvsem z večjo energijo motiviranja.......
Emil in
# 25.03.2017 ob 14:20
Naj mi ne zamerijo, a naša dva na mostu mi delujeta kot tista dva na balkonu pri stari nanizanki Mapet-šov,

čisto iskreno in brez heca - tudi mene že nekaj časa asociirata na muppetshow. Včasih me kot tebe na ta dva tipa iz balkona, včasih me pa janus asociira na unga švedskega kuharja, ki sploh ne ve kaj počne.
veza
# 25.03.2017 ob 14:12
Naj mi ne zamerijo, a naša dva na mostu mi delujeta kot tista dva na balkonu pri stari nanizanki Mapet-šov, če se kdo spomni Pujske in Žabca, ni kaj, kot da naši tekmovalci podzavestno skačejo z zavoro, da bi končno na mostu prišlo do menjave.
Zakaj nihče ne vpraša skakalcev, kaj je narobe, a smejo sploh povedati svoje mnenje?
Lesinar
# 25.03.2017 ob 15:24
Čemu panika? Umirimo se, naše skakalnice šele prihajajo
moj komentar
# 25.03.2017 ob 14:47
Jaz do danes od Janusa še nisem slišal resne strokovne izjave ali analize, ki bi podkrepila njegove trenerske sposobnosti. Tudi skakalci še niso nikoli izjavili, da so se od njega naučili karkoli, kar bi jim prineslo napredek.
To, da zna mahati z zastavico, pa itak že vemo.
veza
# 25.03.2017 ob 14:05
No, Janus pravi, da imamo rezerve, kdaj pa ih bomo aktivirali, na počitnicah?
dadinho10
# 25.03.2017 ob 14:48
rad bi nekaj povedal kaj si jaz mislim o vsem...imamo stevilne zagovornike janusa in njegove nasprotnike..nasprotniki pravijo da unicuje najbolj nadarjeno generacijo, podporniki pa da je on naredil prevce, da je letosnja sezona 4. ali 5. najuspesnejsa itd.....
ko je nk leichester odpustil ranijerija so se vsule stevilne kritike kaj so naredili...ces, lani jim je prinesel naslov, letos pa ga mecejo...skandal, neumnost, nic lojalnost itd......pa so lisice v tistem trenutku bile na 17. mestu premierlige, izgubile prvo tekmo lp (1:2), v sezoni do takrat imele 5 zmag in v letu 2017 do odstavitve 23.2 so imeli 1 remi in 5 porazov zapored brez dosezenega gola....!!!!! po odstavitvi imajo 3 zaporedne zmage v prvenstvu ( vsakic zadeli po 3 krat), napredovanje v lp----je menjava bila smislena? kaze da vec kot to....
je treba odstaviti janusa? ne vem, lani smo harali, predlani isto, prevc veliki globus izgubil zaradi manjsega stevila zmag, predpredlani pero isto bil 2...torej, imamo material, ampak nekaj se dogaja...nasicenost, zgresene priprave, prevec sponzorskih in medijskih obveznostih
spanje na lovorikah, napacno ucenje, spreminjanje pocepov, smuci, nacina skakanja, cevljev, dresov itd......
jaz mislim, da je potrebno povedati jasno in glasno zakaj je letosnja sezona bila taksna kot je bila.....mislim, da se to ve, ce pa se ne ve, toliko slabse in ocitno nimamo niti kancka zagotovila, da bo naslednja, olimpijska, boljsa...
veza
# 25.03.2017 ob 14:43
stewie
# 25.03.2017 ob 14:38

Najbolje, da vložiš tožbo zoper odgovorne (skakalce, trenerje, SZS), da so ti pokvarili sobotne in nedeljske dopoldneve, ker nisi mogel uživati v njihovih vrhunskih izidih.

če si meni repliciral, ti moram takoj povedati, da sem že večkrat napisal, da se z rezultati ne obremenjujem preveč, razumem padce in slabšo formo, pričakujem pa ANALIZO in RAZLAGO in VZROKE za stagnacijo on kaj se bo skušalo narediti, da se zadeve popravijo, sem bil dovolj jasen?
Kekec27
# 25.03.2017 ob 14:38
Tepeš, raje bi skakal tako kot danes dve leti nazaj in bi bilo vse v najlepšem redu, danes ko bi moral pa so krive razmere...
veza
# 25.03.2017 ob 20:35
Torej, vsi mi navijamo za naše, ko vidim, kako je Peter poklapan, sem žalosten, a tu ni kaj filozofirat, če ne bodo odkrili vzrokov za tako stagnacijo, se ne bo nikoli pobral, sem bil dovolj jasen?
In nimam pojma o skokih, priznam, a to ni problem, problem je, da tisti, ki bi morali imeti znanje in so plačani za to, kot vse kaže, tega znanja nimajo ali pa jih je čas povozil...
Sicer sem srečen, če fantje celi pridejo dol, pri vsakem trepetam, ko letijo tako visoko dol s tako hitrostjo, to niso heci, vsa čast!
schawlly
# 25.03.2017 ob 16:02
Spoštovani! Da boste vedeli - zbornaye ne smete kritizirat. Sem nekaj čez njega napisal, pa mi je administrator zbrisal. Ne bo njemu brisal valjda, ki udriha čez slovence.
spy rtv slo
# 25.03.2017 ob 15:33
folk ne nasedajte zbornaya ni rus ampak je madžar oz. doblica!!
anze82
# 25.03.2017 ob 15:21
Znova se kaze slovenska miselnost.biti ponizen in zadovoljen s povprecnostjo.da vas ni sram slovenceljni in zagovorniki janusa..

5.mesto med 200 drzavami??vecjega idiotizma se nisem prebral.vprasajte tino,kako se je pocutila ko je bila peta...
Bondjanez
# 25.03.2017 ob 14:45
Pametnjakovici.
Lansko sezono odstejte Petra in pol primerjajte.
Emil in
# 25.03.2017 ob 14:12
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost

Realnost je tudi, da ti sploh ne veš zakaj je tako slabo, kot tudi prejšnja leta nisi vedel zakaj gre dobro.
Realnost je da si predvsem dober manipulator, ki se non stop nekaj spreneveda in zgovarja, po debaklu pa navrže puhlico:"jutri je nov dan, naše skaklnice šele prihajajo"
Realnost je, da si povprečni trenerčič in je škoda da še eno minuto vodiš našo ekipo, ki je daleč najbolj talentirana odkar se v sloveniji gremo skoke. Pa tudi pogoje imamo z naskokom najboljše kot kadarkoli.
Realnost je, da s tabo napredka več ne bo!

To so realnosti slovenskih skokov - ne današnje 5. mesto, včerajšnje 10., polom na SP, polom na Novoletni, beda od sezone glede na potencial.... realnost je, da ti nisi sposoben furat te ekipe več naprej v boljše čase.
veza
# 25.03.2017 ob 20:42
tetka
# 25.03.2017 ob 20:01

Take mamo....res ....

Nisem strokovnjak, ampak jasno je da moramo zamenjati stroko ????????

Pa kdo sploh prebere kake bedarije, neumnosti trosijo iz rokava.


glej, tu ima pravico vsak povedati svoje mnenje, važno da ne žali nikogar, vsi vemo, da so naše misli tu omejene na nekaj sokomentatorjev, ki to prebirajo, in nimamo se za odrešenike sveta, zaradi mene se lahko v naši smučariji dogaja karkoli, jaz nisem za to odgovoren, kot navijač pa imam pravico komentirati uspehe in neuspehe, hvala...
raknac navi
# 25.03.2017 ob 18:35
Pa saj ni toliko negativnih komentarjev. To je samo vtis. Par jih tle kar naprej ponavljajo eno in isto mantro... nic novega. Otrocje in dolgocasno..
drg
# 25.03.2017 ob 15:57
Kje je pa Janusov znameniti: "To je to. Jutri je nov dan." :)
mikkeni
# 25.03.2017 ob 15:30
Evo, sem na hitro naredil "analizo" za veter, danes.... Najboljsega so imeli Nemci (- 145,4), potem so bili Norvežani (-142,9), nato so bili Poljaki (-139,6) naprej Avstrijci (-131,9) nato pa Slovenci (-123,9). Daleč največji "osmoljenec" je bil Tepeš (-9,6, -4,2), dober veter pa je mel Semenič v obeh serijah (-20,3 in -20,6), ampak mu v drugo ni zneslo..... toliko zaenkrat z moje strani... :)
alojzr2
# 25.03.2017 ob 14:06
"Nimam česa očitati, predvsem pa mi je škoda gledalcev, da niso prišli na svoj račun,"

Kot bi Srečka poslušal.

Prevod: ne vidim potrebe, da bi karkoli spreminjal. Orkester na Titaniku pa igra naprej.
Webb
# 26.03.2017 ob 00:57
tepeš pa edinkrat v karieri ni jamral, ko je vzel prevcu globus. takrat je bil celo nasmejan.

se je pa tole jamranje stareta čez žirijo, ki nazaj držijo boge slovence, nalezlo ogromno ljudi.. vsako leto mamo najslabše razmere, na vsaki skakalnici. nihče nas ne mara :(
as_kgarnett
# 25.03.2017 ob 18:13
sem biu 1-ič na tekmi v Planici, vzdušje odlično drgač pa razočaran nad našimi, 5.mesto je podpovprečno kot je napovedal Pero po tekmi
Morgenstern
# 25.03.2017 ob 17:53
Toliko negativizma med komentatorji pa še nisem videl... Jaz bi pa enostavno vas zamenjal. Enkrat poveličujete v višave, ko pa se malo zalomi, pljuvate kot lame!
veza
# 25.03.2017 ob 15:49
stewie
# 25.03.2017 ob 15:03

@veza

Zelo jasen si bil, ampak na napačnem mestu. A misliš, da kdo od skakalcev, trenerjev ali funkcionarjev prebira te komentarje in ga skrbi, kako odgovoriti?


ne, stari, spet me ne razumeš, tu debatiramo, vsak pove- napiše svoje mnenje, nihče tu nima nekih večjih ambicij po spremembi celotnega sveta in še bližnje okolice zraven, to je vsa filozofija teh forumov, hvala...
peroaroma
# 25.03.2017 ob 15:08
dejstvo je da so z izjemo Domna prav vsi naši letos nazadovali. Ni problem v Petru, reklamah ali ne vem kaj si še zmišljujejo. Ves koncept je zastarel, nekonkurenčen in žal ga Janus+Grilc ne obvladata več
DLeagueStar
# 26.03.2017 ob 05:46
Hja kaj pa drugega.

Pero lani z dominantno sezono potem so pa fantje rajs reklame snemal kot pa treniral.

Resno- a sploh obstaja ena slovenska reklama, da Pero in druscina ne razkazujejo zob? Pa to so snemal celo poletje in jesen do sezone.

Mal vec treninga pa manj bahanja in bo. Tepesu pa itak nc ne pomaga, on brez pardona naredi dva dobra skoka v celi sezoni in to je vedno takrat, ko ga ne rabimo.
Emil in
# 25.03.2017 ob 23:58
Mene je najbolj razočaral Tepeš sej vem ok pac mu navadne skakalnce ne ležijo ampak na letalnci sploh pa v planici bi se pa ha loh potrudu.

Mene Tepeš ni samo razočaral, ampak mi je prebil prag tolerance s katerim sem ga prenašal in vsa ta leta do nekje zagovarjal. Do zdaj sem čisto vse napade od SloBloodPatrota nanj minusiral, zdaj mi gre pa v isto rubriko alergij kot Janus.
Zakaj?
Zato ker se VSA LETA šverca z uspehi na letalnicah in kot najbolj trmasta mula vztraja na tistem svojem slogu, s katerim se na navadnih skaklnicah pogosto sploh ne uvrsti na tekmo. In ko pridejo letalnice in od tega najbolj "njegova" planiška, ki je zaradi višine idealna zanj da bolj ne more bit, pa še ob vzgorniku skače, on pa ne naredi na njej NIČ, je meni tega njegovega afnanja in bluzenja dovolj!!

Če bi bilo po moje, bi ga vrgel ven iz A ekipe, pa naj se s tistim svojim bedastim slogom izživlja in bluzi na celinskem pokalu, kjer so verjetno tudi dnevnice manjše. Klical bi ga samo še na letalnice... pa da ga vidimo, kaj bi se odločil - nekega boemskega turista v A reprezentanci mi sigurno ne bi več izigraval.
smoky77
# 25.03.2017 ob 17:41
Potegnimo črto...sezona je za pozabo, naših skakalnic je zmanjkalo...
Biti 5-ti v Planici, biti peti z "letalci" (vsaj še do pred nekaj tednov smo to bili), biti 5-ti med petimi državami, ki spravijo skupaj 4 letalce, je pod kritiko. Sorry. Spremembe so potrebne.
lp
anze82
# 25.03.2017 ob 14:39
Brihta.cemu si napovedoval stopnicke in zafrknil damjana??

Realno ti te ekipe ne mores vec vodit...
veza
# 26.03.2017 ob 08:25
božo1
# 26.03.2017 ob 07:19

danes v vsakem športu moraš komunicirati z javnostjo, moraš razložiti na ustrezen način, kaj je dobro, kaj slabo, kaj se je delalo, kako so potekale priprave, kaj je novega na področju tehničnih pripomočkov, ne moreš rečt- danes smo ga biksali, jutri je nov dan in to je to!
Tega ne kupi več nihče, konec!
zelezniki
# 26.03.2017 ob 00:10
JANUS ODSTOPI !!!
ŠpoSlo33
# 25.03.2017 ob 22:53
Mene je najbolj razočaral Tepeš sej vem ok pac mu navadne skakalnce ne ležijo ampak na letalnci sploh pa v planici bi se pa ha loh potrudu.Če bi skaku letos kranjec bi blo veliko vprasanje če bi tepeš sploh bil v ekipi
levak
# 25.03.2017 ob 16:23
Bo pa Damjan jutri lahko obrnil jezo v dolge polete. Ne bo mu potrebno pretirano razmišljati, kako daleč poleteti, le jezo mora obrniti v energijo za dolga poleta.
unstable
# 25.03.2017 ob 14:50
Goran Janus: Ta trenutek je peto mesto realnost

tvoje "analize" ki to niso, me absolutno več ne zanimajo, samo spel se že čimprej....
kotzi
# 25.03.2017 ob 14:50
a gledalci niso prisli na svoj racun..kako to..saj hodimo gledat skoke...ali je vazno kdo postavi rekord....kaze da ja...men ne...
1a34
# 25.03.2017 ob 14:50
Za slovenskimi skakalci je v Planici še en povprečen dan brez presežkov.

A ne bi bil lepši (v smislu zdravega ega) naslov:

Za Planico je še en izjemen dan poln presežkov.

Ker kot pravi Shakespeare: There is nothing either good or bad but thinking makes it so.

Ali po domače v dobrem smislu: Sreča so dobra dejstva.

Ker če človek jemlje sistematsko dejstva kot dobra (95 % stvari je ponavadi dobrih), bo srečen, in bo to srečo širil tudi na okolico in na tisoče bralcev, kar je dejanski namen tega portala in česar se drži 99% piscev (ki so vsi dobronamerni) tu gori.

Če pa človek venomer umetno potencira slabe malenkosti, pa bo nesrečen, in bo svojo posledično žalost širil tudi na okolico.

Kritično pero je lahko konstruktivno kritično (da je z večino dejstev okoli njega sistematsko zadovoljno in ki še posebej dobra dejstva poudarja), ali pa destruktivno kritično (če je npr. 95 % stvari v redu, potem tistih 5 % napak umetno potencira in iz muhe sistematsko destruktivno dela slona).

Ogrodja družbe, ali če hočete javnosti, so, in naj bi bila, konstruktivno kritična peresa.

V Planici smo danes videli niz rekordov skakalnice v dolžini četrt kilometra, kar je naredilo ta dan izjemno dober, in dobro bi bilo, da bi se pisalo predvsem o tem.

In ne delat umetnih zdrah med našimi tekmovalci, v našem strokovnem štabu, in v javnosti, še posebej ne med planiškim prazniki.

Jutri se nam v Planici obeta še en veličasten dan; vsi drug drugemu želimo, da bi čim bolj uživali, spodbujali drug drugega, in dobro je, da znova in znova povemo na glas, da se imamo radi: najprej da imamo radi sami sebe, in potem tudi drugi/drugemu/drugim, da jo/ga/jih imamo radi.

All you live is love.
Lekadol
# 26.03.2017 ob 10:39
Gledam , preklapljam Eurosport in "famozno"rtv slo in poslusam enega "rumenjakca" in nebuloze njegove ter primerjam z komemntatorjem na Eurosportu (komentiranje polozaja kolen,trenutek odriva,polozaj gornjega dela telesa ect)
In ne da mi misel miru ,kako lahko prisilno placujemo in poslusamo "profesionalce" ,kateri prakticno celo zivljenje "komentirajo"(dobesedno) in v tem obdobju niso zmožni oddati enega strokovnega komentarja ("moral skrajsati let -sigurno,izgledalo je-seveda,ni kaj za dodat...o,pa je veliko za dodati..)
Pod vsako kritiko..
veza
# 26.03.2017 ob 08:28
tetka
# 25.03.2017 ob 21:27

Ne gre za to ali kdo kaj komentira ali ne..
Gre za logične nesmisle...

Sem nestrokovnjak za skoke, a je jasno da je stroma zanič


ja, stari moj, ni težko naredit primerjavo z lanskimi dosežki Petra in letošnjimi dosežki Domna tja do novega leta in vsak slepec lahko ugotovi, da je nekaj narobe - ali s stroko ali da ta dva nočeta več zmagovati, druge tu ni!
spy rtv slo
# 26.03.2017 ob 01:20
nekaj se bo moralo spremeniti v reprezentanci drugače bo polom še naprej
petr144
# 25.03.2017 ob 22:41
Ne rabimo bit strokovnjaki - samo poglejte DEJSTVA;

-P.Prevc lani zmagovalec SP, letos 10., lani 2300 točk, letos manj kot 700
-lani 15 zmag, letos 1 (!?)...v Planici lani 2 zmagi, letos 10, mesto
-zmagovalec novoletne turneje, letos 14.
-zmagovalec SP v poletih, letos 6.
-D. Prevc zmaga 4 tekme, potem pa izgine....ne more več med 20
- pokal narodov - lani drugi, letos 5, skoraj pol manj točk
-svetovno prvenstvo letos katastrofa, drugo leto pa so OI !?!

To so dejstva, da ne bo spet tistin mantr o kritiziranju in pljuvanju - bistvo je, da tudi sami fantje niso zadovoljni s tem stanjem, zadovoljni so le nekateri na tem forumu, ki zagovarjajo Janusa iz neznanih vzgibov (družinske člane in prijatelje razumem).
tetka
# 25.03.2017 ob 21:27
Ne gre za to ali kdo kaj komentira ali ne..
Gre za logične nesmisle...

Sem nestrokovnjak za skoke, a je jasno da je stroma zanič

Nisem kirurg na srcu, ampak vem da je kirurg storil pri operaciji napako..

Ne znam smučati a jasno je, da je tehnika desnega zavoja našega smučarja zastarela...

Samo to sem omenil nič drugega.
Emil in
# 25.03.2017 ob 20:07
Dobro je, janusovi oponenti smo vendarle opravili nek posel. Naš glas je prišel celo do Severina Freunda... :)))
marko02
# 25.03.2017 ob 18:51
Nisem strokovnjak za smučarske skoke, ampak jasno je, da so Janusovi časi mimo. Stroka mora takoj nositi odgovornost za slabe rezultate. To je edini način, da zopet pridemo na vrh in da ne uničimo mladih talentov ( Hvala, Lanišek, Domen etc... ).
Ne pozabimo, da bo drugo leto bo konkurenca še večja, ker je olimpijsko leto.
Enako velja tudi za ženski del. Razen novih mladink je vse ostalo nazadovanje.
Courage90
# 25.03.2017 ob 18:36
Ljudje božji,

Zadnje čase se sploh ne da brati teh komentarjev! Kje ste pa videli, da je lahko človek vedno na vrhu in so povsod same zmage. V življenju je treba marsikaj preskočiti in da bi kdo užival v samih zmagah, tega še žal nisem doživel. Tudi v naših privatnih življenjih ne gre vedno, kot je treba, pa zaradi tega ne bom zamenjal najbljižjih ljudi okrog sebe.

Uživati se da na veliko načinov in ne samo ob uspehih.
božo1
# 26.03.2017 ob 09:00
veza
# 26.03.2017 ob 08:25
Globalno gledano imaš čisto prav, kar poveš.

In kaj poreče Peter Prevc? .... ostal brez planiškega rekorda 248,5

Robert Johansson, Kraft in Kamil Stoch, ki se je ustavil pri 251,5 m: "....... Potem so se šalili, že tako ti sezona ne gre, potem ti pa še rekord vzamejo. Res sta v formi. Tako kot sem jaz lani nizal in z rokava stresal dolge polete, jih zdaj Kraft in Stoch. Zdaj so bile še razmere odlične. Bilo je super, da sta dva, ki sta trenutno najmočnejša, to lahko izkoristila. Če bi šel jaz z istimi razmerami, zagotovo ne bi tako daleč skočil.
tetka
# 25.03.2017 ob 20:01
Take mamo....res ....

Nisem strokovnjak, ampak jasno je da moramo zamenjati stroko ????????

Pa kdo sploh prebere kake bedarije, neumnosti trosijo iz rokava.
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
Več novic ...
Kazalo