Naslednje leto bodo orli na Planici leteli še dlje. Foto: EPA
Naslednje leto bodo orli na Planici leteli še dlje. Foto: EPA
V olimpijski sezoni bodo apetiti še večji. Foto: BoBo

Bolj kot naštevanje mejnikov pa je še posebej v drugem delu prišla do izraza samozavest, s katero so reprezentanti pod vodstvom Gorana Janusa nizali uspeh za uspehom.

Skakalci morajo skozi vso kariero paziti na prehrano, velikokrat so pri iskanju primernih kilogramov za najboljše ravnovesje lačni. Letos smo prvič zares začutili, da so lačni tudi uspehov. Miselnost, ki se je naselila v slovensko reprezentanco, je tista, ki vodi proti vrhu. Uvrstitve na zmagovalni oder, letos jih je bilo rekordnih 16, so postale nekaj običajnega. V mislih so le še zmage in pohod na vrh.

Robi Kranjec in Peter Prevc sta na šestem oziroma sedmem mestu sezono končala najvišje po zmagoslavju Primoža Peterke. Planiški zaključek pa je le še prilil olje na žerjavico, ki tli v slovenski reprezentanci in zanesljivo ne bo ugasnila pred pripravami na novo olimpijsko sezono.

Letos so le Kranjec, Prevc in nedeljski junak Jurij Tepeš opravili celoten proces treninga pred sezono z A-reprezentanco. Po kratkem dopustu oziroma šolskih obveznostih se bo zbral precej širši nabor skakalcev, s katerimi bo strokovno vodstvo na čelu z Goranom Janusom poskušalo nadgraditi letošnje uspehe.

Slovenska reprezentanca se je uspešno prilagodila na spremembe - novih pred olimpijsko sezono ne bo in izhodišče je odlično. Uspehe je težko graditi čez noč - prenova reprezentance traja že dve sezoni in upamo, da se bo v prihodnjem letu podobno uspešno nadaljevala tudi prenova doline pod Poncami. Začetki so tako pri skakalcih kot tudi gradnji nordijskega centra navdušujoči in želimo si, da bi bilo tako uspešno tudi nadaljevanje. Da bi se lahko navijači tudi prihodnje leto v izteku prenovljene letalnice bratov Gorišek veselili skupaj s slovenskimi skakalnimi junaki.

Boštjan Reberšak, Val 202