Biatlonska sezona se bo začela 1. decembra. Foto: MMC RTV SLO
Biatlonska sezona se bo začela 1. decembra. Foto: MMC RTV SLO

"Praktično nikjer v Evropi v tem trenutku ni snega in zato tudi ni veliko rezervnih scenarijev. Trenutno je sneg v Östersundu in na Pokljuki, ki je letos ni v programu svetovnega pokala. Seveda preverjamo različne možnosti, napovedi niso obetavne, vendarle pa ostaja še nekaj časa," je povedal pomočnik tekmovalnega direktorja IBU Borut Nunar.

Kot je povedal Nunar, gre za znane postopke. "Organizatorji bodo po tradiciji čakali do konca. Mi se bomo zato najprej osredotočili na Švedsko, in če v Avstriji ne bo snega, bi bilo najbolj logično, da zaradi logistike ostanemo na Švedskem. Seveda pa je vse vezano tudi na televizijske prenose, a običajno skušamo ostati na istem prizorišču zaradi težav z logistiko. A prav nobenih zagotovil nimamo, da bo čez tri tedne sneg na Švedskem," je še povedal Nunar.

V teh razmerah se pojavlja tudi priložnost za Pokljuko. "Zdaj lahko le čakamo. Vsak prireditelj ima s tekmo stroške in čakal bo do konca, če bo morda tekmo le lahko izvedel. Mi v ozadju seveda preverjamo in iščemo, kam in kako. V Evropi trenutno prireditelja ni in prihodnji teden bo jasno, kam bomo šli iz Švedske," je še povedal Nunar in pristavil, da so možnosti za tekmo na Pokljuki trenutno 50:50 in da bo vse jasno v prihodnjih tednih.

SPORED SEZONE                          
     1.-4. 12.: Östersund              
    9.-11. 12.: Hochfilzen             
   15.-18. 12.: Annecy-Le Grand Bornand
                                       
      4.-8. 1.: Oberhof                
    11.-15. 1.: Nove mesto             
    19.-22. 1.: Anterselva             
                                       
      2.-5. 2.: Oslo                   
     8.-12. 2.: Kontiolahti            
                                       
---------------------------------------
     1.-11. 3.: SP, Ruhpolding         
---------------------------------------
                                       
    16.-18. 3.: Hanti Mansijsk