Ilka Štuhec je bila spet nasmejana pred kamerami, pa ne le v pogovoru, ampak tudi takoj po prihodu v cilj:
Ilka Štuhec je bila spet nasmejana pred kamerami, pa ne le v pogovoru, ampak tudi takoj po prihodu v cilj: "Nasmeh bi bil lahko tudi večji, ampak, glede na vse, kar se je dogajalo, sem lahko zadovoljna." Foto: MMC RTV SLO
Lake Louise je za Vonnovo seveda precej primernejše prizorišče za konec kariere kot je Andora (tam bo v tej sezoni finale svetovnega pokala). Foto: Reuters
Štuhčeva zadovoljna z uvodom v Lake Louisu

živčna, s trenerjem Grego Koštomajem pa se strinjata, da je bilo še nekaj rezerv.

Včerajšnji smuk v Lake Louisu je bil za Ilko Štuhec nekaj posebnega, saj je bila to njena prva tekma v svetovnem pokalu po 20-mesečni odsotnosti. "Kar nekaj časa pred štartom sem bila fejst nervozna, tik preden sem se pognala dol, pa sem bila že pomirjena in pripravljena, da odsmučam in se imam 'fajn'."

Osvojila je 6. mesto. "Nisem najbolj zadovoljna, saj mi smučanje ni uspelo v celoti tako, kot sem si zamislila. So nekateri deli, ki bi jih lahko odpeljala boljše."

A vendarle, led je prebit, zdaj bo vse laže: "Mislim, da je to dobra spodbuda. Vem, da imam še velike rezerve. Napake bom poskušala odpraviti."

Danes bo v Lake Louisu še en smuk, tekma se bo začela ob 20.30 (prenos na TV SLO 2), prva se bo s štarta pognala prav Ilka Štuhec.

28-letna Mariborčanka je v svetovnem pokalu trinajstkrat stala na stopničkah, od tega sedemkrat na najvišji. Vse te uspehe je dosegla v sezoni pred poškodbo 2016/17, ko je tudi osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku. Njena ekipa je storila vse, kar je bilo treba, da se je Štuhčeva uspešno vrnila v svetovni pokal, in verjetno si je trener Grega Koštomaj včeraj pošteno oddahnil:

"Po solidnih in odličnih treningih je že bila potrditev dobrega dela. Je pa na tekmi sigurno drug naboj in zdaj, ko je za nami ta krst in dober rezultat, smo zadovoljni. Imamo vzdušje v ekipi, tudi vsi v svetovnem pokalu so nas veseli. To so prijetni občutki, fino se je vrniti, sploh pa na tak način."

"Ilka je že povedala, da ni bilo vse še čisto optimalno, da je na nekaterih delih še nekaj rezerv. Vesel sem, da je tisti del, na katerem smo se skozi vse treninge lovili, odsmučala dosti solidno. So pa še rezerve in pri tem bomo skoncentrirani pri videu, da danes še bolje izvede stvari," je dodal Koštomaj.

Vonnova bo podaljšala kariero
Lindsey Vonn, ki okreva po poškodbi kolena in naj bi se v belo karavano vrnila januarja, se je odločila, da bo kariero nekoliko podaljšala. Končati jo želi naslednje leto na prizorišču, kjer je dosegla kar 18 zmag v svetovnem pokalu, torej v Lake Louisu.

Ameriška smučarka je sicer prejšnji mesec napovedala, da se bo upokojila marca po koncu letošnje sezone, a je zdaj svojo odločitev spremenila, saj želi še enkrat štartati v Lake Louisu, kjer je leta 2004 tudi prvič zmagala v svetovnem pokalu.

"Razmišljam o tem, da se moram še enkrat vrniti tja. Vem, da sem že velikokrat rekla, da se ne bom vrnila, ker moje telo tega ne zmore več, ampak imela sem v načrtu, da bom tekmovala v Lake Louisu," je sporočila Vonnova, ki ima 82 zmag v svetovnem pokalu in ji do Stenmarkovega rekorda manjkajo le še štiri zmage.


Štartna lista za današnji smuk (ob 20.30):
  1  I. ŠTUHEC           SLO   
  3  M. GISIN            ŠVI   
  4  C. SCHEYER          AVT   
  5  T. WEIRATHER        LIE   
  6  R. SIEBENHOFER      AVT   
  7  N. SCHMIDHOFER      AVT   
  8  A. VEITH            AVT   
  9  C. HÜTTER           AVT   
 10  K. WEIDLE           NEM   
 11  R. MOWINCKEL        NOR   
 13  M. SHIFFRIN         ZDA   
 14  E. LEDECKA          ČEŠ   
 15  V. REBENSBURG       NEM   
 17  S. VENIER           AVT   
 18  C. SUTER            ŠVI   
 19  L. GUT BEHRAMI      ŠVI   
 20  F. BRIGNONE         ITA   
Štuhčeva zadovoljna z uvodom v Lake Louisu